05 / 05 / 2024

resmi vasiyetname ücreti 2022

resmi vasiyetname ücreti 2022

Noterler, yaptıkları vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemesinden belli tutarda harç tahsil ediyor. Peki, noter vasiyetname ücreti 2022 ne kadar?

OHAL ilan edilen illerdeki yükseköğretim öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak!

Kahramanmaraş’taki depremler yüzünden, kendisi veya ailesi OHAL ilan edilen illerdeki üniversite öğrencilerinin ve OHAL bölgesinde örgün öğretimini sürdüren öğrencilerin, öğrenim ücreti ve katkı payının devlet tarafından karşılanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yurt dışından telefon getirme ücreti ve telefonu pasaporta kaydetme ücreti ne kadar oldu?

Resmi Gazete’de her yıl yayınlanan kararlar ile IMEI kayıt ücretleri ve diğer harçlar yeniden belirleniyor. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararda 2023 başında telefonu pasaporta kaydetme ücreti yeniden belirlenmişti. Peki, yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar oldu?

Pasaport harçlarına son dakika zammı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, harçlara yapılan yüzde 50 seviyesindeki zamla belirlenen yeni tarifeler belli oldu. Bu doğrultuda, 6 aylık pasaport ücreti bin 43 Türk Lirası oldu.

Aman dikkat! Bunun fiyatı 75 bin TL’den 100 bin TL’ye fırladı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kayıt Kuruluşu (KK) olarak faaliyet göstermek isteyen kişiler için teminat ücreti 100 bin lira olarak belirlendi. Konuya yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Deprem bölgesinde çalışan memurlara tazminat ve fazla çalışma ücreti müjdesi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay boyunca 2 bin 59 lira 99 kuruş tazminat ve fazla çalışma ücreti ödemesi yapılacak.

Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur?

Bayramda kamu kurum ve kuruluşlarının resmi tatil sebebiyle kapalı olduğu biliniyor. Fakat özel sektör çalışanları bayramda mesailerini sürdürüyor. Peki Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur? 

EPDK’dan akaryakıt piyasası için flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı! 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak!

Akaryakıt piyasasındaki düşük marjlardan yakınan sektör çalışanları, birçok satış noktasının yıl başında kapanma tehdidinde bulunduğunu söyledi. EPGİS, Petrol piyasasına ilişkin yeni kararını Resmi Gazete'de yayımladı. Üye işyeri lisans ücreti 20.360 TL olarak belirlendi.

Elektrikte 2023 ek ücreti Resmi Gazete’de açıklandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2023 yılında uygulanacak iletim ek ücretini açıkladı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin iletim tarifesinin binde beşi olarak tespit edildi.

Bedelli askerlik affı Resmi Gazete'de yayımlandı! 2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar…

"Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Yoklama kaçağı, saklı ya da bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden faydalanamayanlar da artık bedelli askerlikten yararlanabilecek. İşte detaylar...

Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder?

Tapu devri; konut, arsa, arazi ya da iş yeri gibi herhangi bir taşınmaza ait kullanım hakkının eski sahibinden yeni sahibine resmi belgeler ile geçirilmesi anlamına geliyor. Peki, Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder? İşte tüm detaylar...

Noter vasiyetname ücreti 2022!

Noterler, yaptıkları vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemesinden belli tutarda harç tahsil ediyor. Peki, noter vasiyetname ücreti 2022 ne kadar?

Mirastan feragat etme dilekçesi 2021!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi amacıyla resmi vasiyetname şeklinde düzenleniyor. Peki mirastan feragat dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte mirastan feragat dilekçesi 2021 örneği...

Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği..

resmi vasiyetname ücreti 2022 Haberi

resmi vasiyetname ücreti 2022

Kanunen vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenir. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabilir.

Resmi vasiyetnameyi noterde hazırlamak isteyenler işlemin mali yönünü araştırıyor. Peki, noter vasiyetname ücreti 2022 ne kadar?

RESMİ VASİYETNAME NASIL DÜZENLENİYOR?

Resmi vasiyetnamede mirasbırakan, arzularını resmî memura bildiriyor. Bunun üzerine memur, vasiyetnameyi yazıyor veya yazdırıyor ve okuması için mirasbırakana veriyor. Vasiyetname, mirasbırakan tarafından okunup imzalanıyor. Memur, vasiyetnameyi tarih koyarak imzalıyor.

Vasiyetnameye tarih ve imza konulduktan hemen sonra mirasbırakan, vasiyetnameyi okuduğunu, bunun son arzularını içerdiğini memurun huzurunda iki tanığa beyan...