29 / 04 / 2024

rezerv alan nedir

rezerv alan nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılında Türkiye genelinde 12 ilde toplam 33 rezerv alan ilan etti. Türkiye'de rezerv alan ilan edilen yerler nereler? Ne kadar alan rezerv alan ilan edildi?

Rezerv alan için uygulama süreci!

Rezerv alan için uygulama süreci ile ilgili hususlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resmi internet sayfasında yer alıyor. İşte rezerv alan için uygulama süreci ve ayrıntıları...

Rezerv yapı alanı nedir?

Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında tespit edilen rezerv yapı alanı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. "Rezerv yapı alanı nedir? Rezerv yapı alanı nasıl belirlenir?" İşte yanıtı...

Rezerv alanı ne demektir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yeni yapılanma alanları rezerv alanı olarak ifade ediliyor. Rezerv alanı ne demektir sorusunun yanıtı ve detayları haberimizde...

Rezerv yapı alanı ne demek?

Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı belirleniyor. Peki Rezerv yapı alanı ne demek? Rezerv yapı alanı neye göre belirlenir?

Rezerv alanı nedir?

Mevcut yapı stoğunun yenilenmesini amaçlayan Kentsel Dönüşüm dahilinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bazı bölgeleri “Rezerv Yapı Alanı” ilan ediyor. Peki Rezerv alanı nedir? diyorsanız tıklayın..

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok bölge de rezerv alan ilan edildi. Peki Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

İzmir Narlıdere'deki 2 milyon 430 bin metrekarelik rezerv alanda flaş gelişme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın rezerv alan olarak ilan ettiği İzmir'in Narlıdere ilçesinde yer alan toplamda 243 dönümlük alanın parselasyon planları da askıya çıkarıldı. Söz konusu araziler Bayburt Grup tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devredilmişti.

İstanbul'daki 12 milyon metrekarelik dev askeri arazi rezerv alan ilan edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Başakşehir'de yer alan dev askeri araziyi rezerv alan olarak imara açtı.

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

İstanbul'da 157 rezerv alan ilanı var: 3 milyon nüfus taşınabilir!

İstanbul’da 21 adet Esenler büyüklüğünde rezerv alan ilanı yapıldığı belirlendi. Rezerv alanların büyük kısmının Kanal İstanbul etrafında yoğunlaşırken, bölgeye yaklaşık 3 milyon nüfusun taşınması öngörülüyor. İşte detaylar...

Rezerv alan yasası nasıl uygulanacak? Eviniz habersiz yıkılabilir mi? Tek tek açıklandı!

İstanbul Şahintepe Mahallesi’nde yaşayanlar "Rezerv alan yasası ne getiriyor; Şahintepe halkı ne yapmalı?" konulu panelde bir araya ve "Parseliniz bir gün Hazineye devredilebilir mi? Eviniz habersiz yıkılabilir mi?" sorularının yanıtları konuşuldu. Peki rezerv alan yasası neleri getirecek?

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

Şişli'deki rezerv alan ilan edilen yere 72 katlı rezidans projesi tepkiye neden oldu!

Şişli Merkez Mahallesi'nde ''Rezerv alan'' ilan edilen yere 72 katlı bir rezidans ve alışveriş merkezi yapılacağı gündeme gelmişti. İlçede yaşayanların ise projeye tepkisi gittikçe büyüyor...

Rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alan rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Meclis'te rezerv alan tartışması: 81 milyona, tapularına el konmayacağı sözü verilmeli!

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile gündeme gelen rezerv alan detayı Meclis'te de tartışma konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Mehmet Atmaca'dan rezerv alan uygulamasından vazgeçilsin önerisi!

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, yeni kentsel dönüşüm yasası ve depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Atmaca, rezerv alan konusunda ciddi bir problem olduğunu söyledi ve vazgeçilmesini gündeme getirdi. 

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Hatay'da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son zamanlarda tartışma konusu olan Hatay'daki 'rezerv alan' ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

rezerv alan nedir Haberi

rezerv alan nedir


6306 sayılı Kanun kapsamında Bakanlar Kurulu tarafından 33 adet rezerv alan belirlendi. Bakanlar Kurulu tarafından 2013 yılında toplam 12 ilde rezerv alan ilan edildi.


Ankara, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Erzincan, İstanbul, İzmir, Karaman, Kocaeli, Kütahya, Sakarya rezerv alan bulunan illerde toplam 42,957.53 metrekare rezerv alan bulunuyor.



2013'te belirlenen rezerv alan bölgeleri





Rezerv alan ne demek?


Gülcihan...