18 / 07 / 2024

rezervasyon iptali

rezervasyon iptali

TUROB'un yapmış olduğu araştırmaya göre İstanbul'da 215 bin 862 günübirlik rezervasyonlar iptal edildi...

Devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Devre tatil sözleşmesi ile bir tatil tesisi mülkünde normalde bir hafta veya daha uzun olan belirli bir süre için kullanım hakkı satın alınıyor. Peki, devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Miras hukuku gereğince mirasbırakan ölüme bağlı bir tasarrufla saklı paylı mirasçısını mirasçılıktan çıkarabiliyor.Ancak bu durum bazı hallerde iptal edilebiliyor. Peki, mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Haciz itirazının iptali!

Takip talebine itiraz edilen alacaklı, itirazın tebliği tarihinden itibaren bir sene içinde mahkemeye başvurarak, genel hükümler dairesinde alacağının varlığını ispat suretiyle itirazın iptalini dava edebilir. İşte haciz itirazının iptali..

Vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından bir dilekçe ile hukuk mahkemesine açılabiliyor. İşte vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015..

Tapuda bağış iptali nasıl yapılır?

Gayrimenkul sahibi taşınmazını istediği kimseye bağışlayabiliyor. Peki, hak kaybı yaşadığını düşünen mirasçı bunu bozabilir mi? Tapuda bağış iptali nasıl yapılır? İşte dava örneği..

Antalya HES projelerinin iptali için huhuk süreci başladı!

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde bulunan Alara Çayı üzerine hidroelektrik santrali (HES) yapımına karşı çıkan halkının başvurusu üzerine Antalya 1. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması ve ÇED uygundur raporunun iptali davasını kabul etti.

Mirastan mal kaçırma tapu iptali!

Murisin muvazaası halinde mal kaçırma ve tapu iptali davası açılabiliyor. Dava, miras bırakanın muvazaalı işlemle taşınmazını devrettiği kişiye karşı açılıyor. İşte mirastan mal kaçırma tapu iptali davası..

Ölüme bağlı tasarrufun iptali zamanaşımı süresi!

Ölüme bağlı tasarrufun iptali ve tenkisi için dava açılabiliyor. Dava açma koşulları Medeni Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, ölüme bağlı tasarrufun iptali nasıl olur? Ölüme bağlı tasarrufun iptali zamanaşımı süresi ne kadardır?

Ölüme bağlı tasarrufun iptali nasıl olur?

Ölüme bağlı tasarrufun iptali davası, tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor. Peki, ölüme bağlı tasarrufun iptali nasıl olur? Dava nasıl ve ne zaman açılır?

Mirastan çıkarma iptali dava dilekçesi!

Mirasbırakan mirasçılardan birini veya birkaçını kanunda belirtilen koşullar dahilinde mirasçılıktan çıkarabiliyor. Buna karşın tasarrufun iptali de istenebiliyor. İşte mirastan çıkarma iptali dava dilekçesi..

Kat malikleri kurulu kararının iptali davası nasıl açılır?

Aparman yönetim toplantısında alınan kararların iptal edilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, kat malikleri kurulu kararının iptali davası nasıl açılır?

Eski abonelik iptali nasıl yapılır?

Yeni bir eve ya da işyerine taşındığınızı düşünelim. Eski bağımsız bölümünüzdeki adınıza olan abonelikleri iptal ettirmeniz gerekiyor. Peki, eski abonelik iptali nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tahliye taahhütnamesi iptali!

Tahliye taahhütnamesi,taşınmaz kiralamalarında kiracı tarafından verilen taahhütname oluyor. Peki, tahliye taahhütnamesi iptal edilir mi? Baskı altında verilen tahliye taahhütnamesi iptali için ne yapılabilir?

rezervasyon iptali Haberi

rezervasyon iptali


Turizm Otelcileri İşletmeleri ve Yatırımcıları Birliği'nin araştırmalarına göre 31 Mayıs- 7 Haziran tarihleri arasında erken çıkış günübirlik konaklamanın 11 bin 641olduğunu açıkladı. İstanbul'da 215 bin 862 günübirlik rezervasyonlar iptal edildiğini ve otellere faturasının 54.7 milyon Euro olduğunu...