13 / 05 / 2024

Rijksmuseum yenilendi

Rijksmuseum yenilendi

Vermeer, Rembrandt, Steen gibi ustaların eserlerinin yer aldığı koleksiyonuyla Amsterdam'ın önde gelen müzelerinden Rijksmuseum, 10 yıl aradan sonra Nisan 2013'te açılıyor

Büyükçekmece'de kentsel dönüşümle 51 bin konut yenilendi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kentsel dönüşüm ile de ilgili önemli detaylara değinerek, 51 bin konutun yenilendiği Büyükçekmece'de hedeflerinin 2028 yılına kadar depremde yıkılma ihtimali olan binaları yenilemek olduğunu söyledi.

Emekliler müjde! Banka banka promosyon kampanyaları yenilendi! 

Şubat ayı itibari ile emekli promosyon kampanyaları da yenilendi. Buna göre, bankalar emekli müşterileri için promosyon rakamlarını tek tek yenileyerek duyurdu.  

Ülke genelinde 6-7 milyon riskli bina var: Sadece yüzde 4'ü kadar rantı yüksek yerler yenilendi!

Adana’da İMO ve büyükşehir belediyesinin gerçekleştirdiği Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu’nda, 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonunun riskli yapı statüsünde olduğuna ve sadece yüzde 3-4'üne denk gelen yüksek rantlı yerlerin yenilendiğine dikkat çekildi. İşte o açıklamalar...

Citroen Berlingo yenilendi! İşte yeni Berlingo...

Citroen, hafif ticari araç modeli Berlingo’yu en güncel teknoloji ile yenilendiği açıklandı. Koltuk, eğlence sistemi, ön cephe tasarımı ve bagaj hacmindeki yenilikler, 6 ileri manuel ve 8 ileri tam otomatik vites seçeneği ile sunulan Berlingo, 4 silindir 130 HP dizel motor özelliği mevcut.

Bahçelievler'deki 1999 öncesi binaların yüzde 35'i yenilendi: Acil dönüşmesi gereken 150 civarında bina var! 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, ilçede 1999'dan önce inşa edilen binaların yaklaşık yüzde 35'inin yenilendiğine dikkat çekti ve acil dönüştürülmesi gereken bina sayısının ise 150 civarında olduğunun altını çizdi. 

10 senede 2 milyondan fazla bina yenilendi ve depreme dayanıklı hale getirildi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 sene içinde 2 milyondan fazla bina yenilendiğine ve depreme dayanıklı hale getirildiğine dikkat çekti. Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve İstanbul'a da değindi. 

Kentsel dönüşümle 3 milyon 200 bin konut yenilendi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 3 milyon 200 bin konut yenilendi, 81 şehirde 922 ilçede 250 bin konutun dönüşümü devam ediyor. 

A101 iPhone 13 stokları yenilendi! Tükenmeden siz de alın! İşte 17 Mayıs 2022 fiyat listesi...

A101'de iPhone 13 stokları yenilendi! iPhone 13'ün yeni fiyatlarını görünce gözlerinize inanamayacaksınız! Peki, A101'de iPhone 13 fiyatları ne kadar? İşte 17 Mayıs 2022 fiyat listesi...

İstanbul'da 178 bin riskli yapı yenilendi!

İstanbul'da başlayan kentsel dönüşüm harekatı aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde megakentte 177 bin 463 riskli yapı yenilendi. 

Bingöl'de yapı stokunun yüzde 80'i yenilendi!

18 yıl önce Bingöl'de yaşanan deprem sonrasında kentte yapılan çalışmalar sonrasında kent genelinde yapı stoku yüzde 80 oranında yenilendi. 

Galata Kulesi yenilendi!

672 yıl geçmişi olan tarihi Galata Kulesi yenilendi. İçerisindeki restoran ve tuvaletlerin kaldırıldığı kule artık amacına uygun olarak kullanılacak.

Abdi İpekçi Caddesi yenilendi! 7 milyon TL'ye mal oldu!

Türk markaları için dünya ölçeğinde bir cadde olması planlanan Abdi İpekçi Caddesi yenilendi. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, caddenin 7 milyon TL'ye yenilendiğini söyledi...

Akiş GYO'nun kredi sözleşmesi 2 yıl yıllığına yenilendi.

Akiş GYO'nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu ve Derecelendirme notu hizmeti almak üzere; Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. ile bulunan sözleşmesi 2 yıl süre ile yenilendi. 

Rijksmuseum yenilendi Haberi

Rijksmuseum yenilendi

Müze, 2003'te yenileme amaçlı 375 milyon euroluk bir proje için kapatılmış, ilk başta 2008'de tekrar açılması planlansa da çeşitli aksaklıklardan dolayı bu tarih ertelenmişti. Açılışla beraber ziyaretçi sayısının ikiye kat lanacağını düşünen müze yetkilileri, 1885'te kurulan müzenin bu yenilemeyle beraber 21’inci yüzyıla taşındığını söylediler.


Müzedeki 8000 eserlik koleksiyon, Hollanda'nın Ortaçag'dan bugüne hikâyesini anlatacak şekilde yeniden düzen-lenirken bir tek Rembrandt'ın ‘Gece Bekçisi' adlı eseri müzenin merke-zindeki orijinal konumunda sergilenmeye devam...