17 / 05 / 2024

Risk analizi ve sürekli denetim grup

Risk analizi ve sürekli denetim grup

Risk analizi ve sürekli denetim yönergesi; Sosyal Güvenlik Kurumunun icra ettiği bütün faaliyetlerine yönelik risk analizi ve sürekli denetim ile ilgili çalışmaların yürütülmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte yönerge esasları...

Marmara'nın karadaki fayları haritalandırılıyor: Apartmanlara ivme ölçerler yerleştirilecek!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Marmara Aktif Fay Tehlike ve Risk Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (MATAM) Marmara'daki aktif fayları yapay zekayla haritalandıracak ve deprem riski tespit edilecek. İşte ayrıntılar...

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

AFAD yöneticisi uyardı! Deprem öncesi İstanbul'da neler yapılmalı?

AFAD Risk Belirleme ve Önlem Dairesi Başkanı Gökhan Yılmaz, olası bir Marmara depremi öncesi İstanbul'da yapılması ve alınması gereken önlemşeri açıkladı. Olasuı bir depremde beler yapılmalı işte yanıtı...

Gram altında önümüzdeki iki hafta içinde büyük değişiklikler bekleniyor!

İslam Memiş'in son altın analizi ve önümüzdeki 2 haftalık beklentileri, altın piyasasıyla ilgilenen yatırımcılar için büyük bir değer taşımaktadır. Ancak, altın fiyatlarını etkileyen sayısız faktör olduğunu unutmamak gerekir ve bu sebeple geleceğe dair kesin tahminlerde bulunmak zordur.

Ebru Oğan Knottnerus kimdir? Kariyerine ne zaman başladı?

OdeaBank Yönetim Kurulu Üyesi, Risk Komitesi ve Ücretlendirme Komitesi Üyesi Ebru Oğan Knottnerus kimdir? Ebru Oğan Knottnerus kariyerine ne zaman başladı? İşte ayrıntılar...

Geleceği parlak 7 meslek: İş dünyasında büyük fırsatlar kapıyı çalıyor! Hemen öğrenmeye başlayın!

Yapay zeka, büyük veri analizi ve yeşil enerji gibi alanlardaki teknolojik gelişmeler, iş dünyasında yeni ve değerli iş alanları oluşturuyor. İşte geleceği parlak 7 meslek!

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü tek tek açıkladı: Riskli yapılar bir an dönüştürülmeli!

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremin etkilerini en aza indirme konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Orhan Tatar'ın o açıklamaları...

Mouayed Makhlouf kimdir? Kaç yaşında? Görevleri nedir?

Odeabank A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi,Denetim Komitesi, Risk Komitesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi Mouayed Makhlouf kimdir? Kaç yaşında?  Mouayed Makhlouf daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mouayed Makhlouf'Un eğitim hayatı nasıldı?

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Björn Lenzmann kimdir? Hangi üniversiteden mezun? 

Dr. Lenzmann, Dortmund Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu ve 2001 yılında doktora çalışmalarını tamamlamıştır. 20 yıllık uluslararası deneyime sahip olan Dr. Lenzmann, Denizbank Risk Officer ve Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi'dir.

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

Risk analizi ve sürekli denetim grup Haberi

Risk analizi ve sürekli denetim grup

Risk analizi ve sürekli denetim yönergesi!


Amaç 

MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Sosyal Güvenlik Kurumunun icra ettiği bütün faaliyetlerine yönelik risk analizi ve sürekli denetim ile ilgili çalışmaların yürütülmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir. 

Kapsam 

MADDE 2- (1) Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen bütün iş ve işlemleri 

kapsar. 

Dayanak 

MADDE 3- (1) Bu yönerge, 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanununun 3 üncü 

maddesinin 2 nci fıkrasının (a) bendi, 17 nci maddesinin 1 inci fıkrasının (a) bendi, 5510 sayılı Kanunun 59 uncu maddesinin 1 inci fıkrası ile Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliğinin 7 nci maddesine istinaden hazırlanmıştır. 

Tanımlar 

MADDE 4- (1) Bu yönergede yer alan; 

a) Kurum: Sosyal Güvenlik Kurumunu, 

b) Başkan: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanını, 

c) Kurul: Merkezi Risk Analizi ve Değerlendirme Kurulunu, 

ç) Kurul Başkanı: Merkezi Risk Analizi ve Değerlendirme Kurulu...