14 / 05 / 2024

Risklerin belirlenmesi ve analizi

Risklerin belirlenmesi ve analizi

Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre, risk değerlendirmesi aşamaları; risk değerlendirmesi, tehlikelerin tanımlanması, risklerin belirlenmesi ve analizi, Risk kontrol adımları ve risk değerlendirmesinin yenilenmesi aşamalarından meydana geliyor...

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

Deprem bölgesine ilişkin yeni karar Resmi Gazete'de! Tek tek açıklandı! SON DAKİKA!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle afet bölgesi ilan edilen şehirlerde "sanayi alanı" olabilecek yerlerin belirlenmesi ve planlanması ile yerinde inşa edilecek veya güçlendirilecek iş yerlerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi ve Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Temmuz zammıyla emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı!

Emekli ve memur maaş zammı için belirleyici olan enflasyon oranları konusunda ayrıntılar belli olurken; ocak, şubat ve mart ayı enflasyon oranlarının belirlenmesi ile 3 aylık zam oranı netleşti. Sosyal refah düzenlemesi ile ayrıntılar kesinleşecek.

Borsada ‘şok’ düşüş! Endeks 5 bin puanın altına geriledi! Dolar ve altın ne oldu?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi küresel risklerin artması nedeniyle günlük yüzde 3’ün üzerinde kayıpla 5 bin puanın altına geriledi. Piyasalar yarın ve Çarşamba günü Avrupa ve ABD merkez bankalarından gelecek haberlere odaklandı.

Yabancıya konut satışının sakıncaları araştırılsın önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!

İYİ Parti’nin yabancıya konut ve toprak satışının sebep olduğu sakıncaların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

İslam Memiş altın ve gümüşte 2023'ün yol haritasını çizdi! Rekorlar için net tarih

Finans uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gram gümüş için 2023 tahminlerini paylaştı. Küresel risklerin artmaya devam ettiğine dikkat çeken Memiş, yatırımcılara “Aceleye gerek yok” diyerek uyarıda bulunmuştu. Yatırımcılara seslenmeye devam eden Memiş, gram altın ve gümüşte yeni rekorlar için tarih pa

İstanbul'da ekmeğe zam geldi! Ekmek ne kadar oldu? İşte Ankara, İstanbul ve İzmir 8 Temmuz 2022 fiyat listesi...

İTO açıklamasına göre, İstanbul'da İTO üyesi fırınların ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesi için Oda'nın temmuz ayı meclis toplantısında oylama gerçekleştirildi. Peki, İstanbul ve Ankara'da ekmek fiyatları ne kadar? İşte 8 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Satılık ve kiralık ev fiyatları katlandıkça katlandı! Barınma hakkının kolaylaşması için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ve 21 Milletvekili vatandaşların barınma hakkına daha kolay ve ekonomik şekilde ulaşabilmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verdi. İşte ayrıntılar...

Ev kiralarında fahiş artışa düzenleme kapıda! Detaylar belli oldu!

Fırsatçı konut sahiplerine ve fahiş konut kiralarına karşı yeni bir adım atılıyor. Geçici zam kısıtlaması, tavan belirlenmesi ve 5 senesini tamamlayan kiracıdan rayiç tutar talep etme süresinin 8seneye yükseltilmesi talep ediliyor...

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle ilgili araştırma önergesi verildi!

Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılmadan yerinde yenilerek hizmetlerine devam etmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Hasarlı binalar ile ilgili yeni öneri!

TBMM’nin hazırladığı yeni deprem yol haritasında başta İstanbul olmak üzere riskli bölgelerin belirlenmesi ve bu bölgelerde yer alan binaların satışının önlenmesini talep etti. 

Bankalardaki batık ve riskli kredilerin artışının nedenleri araştırılacak!

Kamu bankalarındaki batık ve riskli kredilerin artışının nedenlerinin araştırılarak alınmasın gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclise araştırma önergesi verildi. 

Risklerin belirlenmesi ve analizi Haberi

Risklerin belirlenmesi ve analizi

Risk değerlendirmesi aşamaları!

Risk değerlendirmesi aşamaları, İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmeliğe göre risk analizi aşamaları, risk değerlendirmesi, tehlikelerin tanımlanması, risklerin belirlenmesi ve analizi, Risk kontrol adımları ve risk değerlendirmesinin yenilenmesi adımlarından oluşuyor.


Risk değerlendirme aşamaları:


Risk değerlendirmesi

MADDE 7 – (1) Risk değerlendirmesi; tüm işyerleri için tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak üzere tehlikeleri tanımlama, riskleri belirleme ve analiz etme, risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması, dokümantasyon, yapılan çalışmaların güncellenmesi ve gerektiğinde yenileme aşamaları izlenerek gerçekleştirilir.


(2) Çalışanların risk değerlendirmesi çalışması yapılırken ihtiyaç duyulan her aşamada sürece katılarak görüşlerinin alınması sağlanır.


Tehlikelerin tanımlanması

MADDE 8 – (1) Tehlikeler tanımlanırken çalışma ortamı, çalışanlar ve işyerine ilişkin ilgisine göre asgari olarak aşağıda belirtilen bilgiler toplanır.


a) İşyeri bina ve eklentileri.


b) İşyerinde yürütülen faaliyetler ile iş ve işlemler.


c)...