13 / 05 / 2024

riskli alanlar gerçekten risklimi

riskli alanlar gerçekten risklimi

JICA Marmara Depremi'nden sonra İBB ile birlikte İstanbul'un deprem risk haritasını çıkarmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilan ettiği ve bugün 'kentsel dönüşüm'e temel olan riskli alanlar ile JICA'nın risk haritası arasında ise 'dağlar kadar' fark

Konut balonu gerçekten söndü mü? Vatandaş buna ne dedi?

KONUTDER’in açıkladığı 2023 son çeyrek beklenti anketine göre konut satışlarında ve üretimde düşüş sürüyor. Piyasadaki bu durgunluk konut fiyatlarına henüz yansımazken ekonomist Atilla Yeşilada, konutta balonun söndüğü müjdesini verdi. Peki fiyatlar gerçekten düştü mü?  

Ev, tarla ve araba alanların kar tartışmasına son nokta: Satış yoksa fiyat yok, kar yok!

Elinde birikmiş parası olan yatırımcılar tercihini ev, tarla ve araba gibi yatırım araçlarından yana kullanırken, ne kadar kar ettiklerini de hesaplamadan geçemiyor. Yatırımcıların yatırımları için biçtikleri değerler ise gerçekten doğru mu? tartışılıyor.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Fahiş kira tartışması yayılıyor! 'Dava açan kazanıyor' söylentisi gerçek mi? 

Kira yükselişleri ev sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlıkları ve davaları artırdı. Kira uyuşmazlıklarında 'Dava açan kazanıyor' söylentileri de yayılmaya başladı. Peki gerçekten dava açan kazanıyor mu?

İstanbul'da 5 konuttan biri ‘riskli’ alanda! Tek tek açıklandı: Pendik, Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören ve Avcılar...

İstanbul’un Çevre Düzeni Planı raporunda, jeolojik açıdan riskli olduğu belirtilen bölgelerdeki konut alanlarının toplam konut alanları içinde yüzde 20.4’lük bir paya sahip olduğuna dikkat çekiliyor. İlçe ilçe riskli alanlar da açıklandı. 

Bağcılar Göztepe Mahallesindeki riskli alanların imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Göztepe Mahallesi Riskli Alan ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kartal'ın 3 mahallesindeki riskli alanların imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Yukarı Mahalle, Kordonboyu Mahallesi ve Petrol-İş Mahallesi Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Bendevi Palandöken: Zamlarda dövizin gerçekten bahane olduğunu gördük!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken son zamanlarda sık sık gündeme gelen zamlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Zamlarda dövizin gerçekten bahane olduğunu gördük" dedi.

Atatürk Kent Ormanı'nın tüm etapları açıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde Sarıyer’deki Atatürk Kent Ormanı’nın açılışını yaptı. İmamoğlu, “Şehrin gerçekten kaybedilmiş yılları, kaybedilmiş alanları var. Daha önce bu alanlar niçin İstanbulluların olamadı? Herkesin oturup düşünmesi lazım” dedi.

Kentsel dönüşüm alanlarında 521 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, riskli alanlar ve riskli yapıların bulunduğu kentsel dönüşümün alanlarında yılın 10 ayında 521 milyon lira kira yardımı yapıldı.

Narlıdere'deki riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balçova'daki riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Balçova ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konak'taki riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Konak ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

riskli alanlar gerçekten risklimi Haberi

riskli alanlar gerçekten risklimi

Bundan yaklaşık 15 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında bir anlaşma imzalanıyor. Anlaşmanın adı "Afet Önleme Azaltma Temel Planı Çalışma Anlaşması". Anlaşma 2000/1885 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile onaylanıp 22.01.2001 tarih ve 24295 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giriyor. Hemen akabinde de kollar sıvanıyor ve Mart 2001’de anlaşma kapsamında başlayan proje süreci Eylül 2002’de tamamlanıyor.

Japonlar, malum, titiz insanlar. İşlerini ciddiye alıyorlar. Sonuçta ortaya çok kapsamlı bilimsel bir rapor çıkıyor. Türkçesi 655, İngilizcesi 729 sayfa olan söz konusu raporun kısa adı “Afet Önleme Azaltma Temel Planı Çalışması”.


Bu çalışma ile özellikle olası bir depremde İstanbul’da hasar riski yüksek alanların belirlenmesi hedefleniyor. Bu çerçevede de mahalle bazında bina ve alt yapıların hasar görebilirliği inceleniyor....