01 / 05 / 2024

Riskli alanlarda konut projeleri

Riskli alanlarda konut projeleri

Bakanlar Kurulu 31 ilde 63 milyon 36 bin 606 metrekare alanı riskli ilan etti. 352 bine yakın konut ve iş yerine ise şerh kondu. Riskli alanda gayrimenkul almadan önce tapuya bakmak gerekiyor...

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm kapsamında deprem riski taşıyan 2 adada 22 bloktan oluşan toplam 304 konutun yıkım çalışmalarına başlandı.

Bakan Özhaseki: İstanbul'da 600 bin konut çok riskli!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada İstanbul'da 6 milyon civarında konut, 1,5 milyon civarında da iş yeri bulunduğunu dile getirerek, yaklaşık olarak 600 bin konutun riskli olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşümde İstanbul için özel birim kurulacak: Rezerv alanlarda 350 bin konut yapılacak! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, megakenttekim riskli binaları işaret ederek, "İstanbul için özel bir birim kuracağız" dedi ve  İstanbul'daki rezerv alanlarda 350 bin konut yapılacağını söyledi. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklamaları...

Elazığ'daki depremzedeler kentsel dönüşümle yeni konutlarına kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alanlarda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan güvenli ve konforlu konut ve iş yerleri depremzedelere teslim edildi.

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

Türkiye'deki 5 milyon konut için güçlendirme çağrısı! Riskli binaların 600 bini İstanbul'da!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, ülke genelindeki riskli konut stoğuna değinerek açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'daki 1.5 milyon konut riskli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen hafta TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda depremde riskli olan binalara ilişkin açıklamalarda bulundu. "İstanbul'umuzda da riskli 1,5 milyon konut var" diyen Kurum, bunların 300 bininin acil olarak dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Emlak Katılım’dan kentsel dönüşümde güven verici finansman çözümleri!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, kentsel dönüşüm ile riskli yapılarda ya da riskli alanlarda ikamet eden kat maliklerinin daha sağlam ve modern binalarda oturmalarını sağlamak amacıyla yeni finansman çözümleri geliştirdi. 

Emlak Konut GYO'nun Beşiktaş’taki arsasına 500 milyon liralık proje!

İstanbul Beşiktaş’ta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün riskli binasının bulunduğu arsa için ihale düzenlendi. 26 inşaat firmasının katıldığı ihalede kazanan Gökyol Taahhüt oldu. Firma 490 milyon liralık proje yaparak, arsa sahibi Emlak Konut GYO 245 milyon lira ödeyecek.

KİPTAŞ'tan riskli binalarda oturanlara yeni konut müjdesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, İstanbul Pendik'te yer alan Yeşilce Aydos projesindeki stok konutlarını öncelikle İstanbul’da riskli yapı raporlu binalar ya da riskli alandaki evlerde oturanlar için satışa çıkardı.

KİPTAŞ'tan riskli binalarda oturanlara konut müjdesi!

KİPTAŞ, Pendik ilçesinde yer alan Yeşilce Aydos projesindeki stok konutları öncelikle İstanbul’da riskli yapı raporlu binalar veya riskli alandaki evlerde oturanlar için satışa çıkarıyor. Konutların fiyatları 347 bin TL'den başlıyor...

2012'den bugüne 1 milyon 410 bin konut dönüştü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2012'den beri 1 milyon 410 bin konut dönüştürüldüğünü belirtti ve "Türkiye'de riskli gördüğümüz, dönüşmesi gereken 6,7 milyon konut var. Yaklaşık 1,5-2 milyonu İstanbul'da" dedi.

İstanbul'daki 500 bin konut riskli!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'da 500 bin konutun deprem açısından riskli olduğunu belirtti ve konuyla ilgili hızlı çözüm fikrini anlattı...

Riskli alanlarda konut projeleri Haberi

Riskli alanlarda konut projeleri


Bakanlar Kurulu 31 ilde 63 milyon 36 bin 606 metrekare alanı riskli ilan etti. 352 bine yakın konut ve iş yerine ise şerh kondu. Riskli alanda gayrimenkul almadan önce tapuya bakmak gerekiyor.


Riskli alan ilanları hızlandı. Bakanlar Kurulu son iki hafta içinde 7 ayrı ilde daha riskli alan ilanı yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanan riskli alan ilanına göre önceki hafta İstanbul Bağcılarda Çınar, İnönü, Sancaktepe, Yavuzselim ve Merkez mahalleleri sınırlan riskli alan ilan edildi. 2 Eylül'de Amasya'da Merkez ilçesi, Kirazlıdere Mahallesi, Çorum ili, Osmancık ilçesi, Gaziantep'te, Şahinbey ilçesi, Adana'da Yüreğir ilçesi, Tokat'ta Merkez ilçe, Kaledibi mevkiinde bulunan alanlarla Karamanda Merkez ilçe, Hisar, İmaret ve Tahsin Ünal mahalleleri sınırları İçerisinde bulunan toplam 5 milyon 380 bin metrekare alan riskli olarak kayıtlara geçti....