29 / 04 / 2024

Riskli alanlardaki konutları yıkılanlar başka yerlere mi nakledilecek

Riskli alanlardaki konutları yıkılanlar başka yerlere mi nakledilecek

Riskli alanlar nasıl belirlenir? Kimler riskli alan teklifinde bulunabilir? Riskli alan içindeki binaların ayrıca risk tespiti yapılacak mı? İşte riskli alan ile ilgili soruların yanıtları...

BDDK'dan konut kredileri için flaş karar! O konutlar için resmen sınır muafiyeti geldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan riskli konutlar için son dakika açıklaması geldi. Açıklanan detaylara göre alınan kararla kentsel dönüşüm kapsamındaki konutlar için kredi sınırı muafiyeti getirildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

Ülke genelindeki 5 milyon riskli konut güçlendirmeyle kurtulabilir!

Uzmanlar, Türkiye genelinde sayıları 6-7 milyona ulaşan riskli konutların çok büyük kısmının düşük maliyetlerle güçlendirilerek kurtarılabileceğine, vatandaşların bu konuda bir an önce harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

Ankara Altındağ'da riskli alan ilan edilen konutların duvarları çatladı!

Başkent Ankara'nın Altındağ ilçesinde 2017 yılında riskli olarak ilan edilen mahalledeki konutların duvarları çatladı.

İBB Meclisi'nde riskli konutların dönüşümü için yetki tartışması!

İBB Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP-MHP grubu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, sosyal konutların deprem riskine karşı ihtiyaç ve hak sahiplerine kiralanıp satılabilmesi için üçüncü kez yetki sağlamadı. 

Çanakkale'deki sosyal konutların riskli alan oldukları iddiası TBMM'de!

Çanakkale'de bulunan sosyal konutların riskli alan oldukları iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

KİPTAŞ'ın riskli bina kampanyası bugün sona eriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, İstanbul Pendik'te yer alan Yeşilce Aydos projesindeki stok konutlarını öncelikle İstanbul’da riskli yapı raporlu binalar ya da riskli alandaki evlerde oturanlar için satışa sunmuştu, proje için başvurular bugün sona eriyor.

KİPTAŞ'tan riskli binalarda oturanlara yeni konut müjdesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, İstanbul Pendik'te yer alan Yeşilce Aydos projesindeki stok konutlarını öncelikle İstanbul’da riskli yapı raporlu binalar ya da riskli alandaki evlerde oturanlar için satışa çıkardı.

KİPTAŞ'tan riskli binalarda oturanlara konut müjdesi!

KİPTAŞ, Pendik ilçesinde yer alan Yeşilce Aydos projesindeki stok konutları öncelikle İstanbul’da riskli yapı raporlu binalar veya riskli alandaki evlerde oturanlar için satışa çıkarıyor. Konutların fiyatları 347 bin TL'den başlıyor...

Riskli alanlardaki eski konutlar için 'takas' zamanı!

İstanbul’un depreme hazırlık kapasitesinin 64 üzerinden 28 puan aldığının altını çizen GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun,şu anda riskli alanlardaki eski konutlar için hızlı menkulleşme ve eski-yeni konut takas zamanı olduğunu söyledi.

İklim değişikliğinin etkilediği alanlardaki konutlar boşaltılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de iklim değişikliğine neden olduğu sel ve taşkın felaketlerinin etkilerinin hissedildiği alanlarda bulunan konutları boşaltacaklarını söyledi.

Çanakkale'de Sosyal Konutlar bölgesi riskli alan ilan edildi!

Çanakkale Belediye Meclis Toplantısı’nda Çanakkale Sosyal Konutlar bölgesinin riskli alan ilan edildiği açıklandı.

Riskli alanlardaki konutları yıkılanlar başka yerlere mi nakledilecek Haberi

Riskli alanlardaki konutları yıkılanlar başka yerlere mi nakledilecek

Riskli alan tespiti...

Riskli alan ile ilgili sorular ve yanıtları Kentsel Dönüşüm'ün resmi intenet sayfasında yer alıyor. Buna göre kimler riskli alan teklifinde bulunabilir? Riskli alan içindeki binaların ayrıca risk tespiti yapılacak mı?


Riskli alanlar nasıl belirlenir?

Riskli alanlar,  zemin yapısı ya da üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan alanlardır. Riskli alanlar Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenir.

Bakanlar Kurulu Kararı alınabilmesi için hazırlanacak teknik raporun Bakanlığımızca uygun görülmesi ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşünün alınması gerekmektedir.

Kimler riskli alan teklifinde bulunulabilir?

Riskli alanlar Bakanlık, TOKİ veya Belediyeler tarafından belirlenebileceği gibi, yaşadığı yerin riskli olduğunu düşünen vatandaşlarımız da Bakanlığımıza riskli alan teklifinde bulunabilir.

Riskli alan içindeki binaların ayrıca risk tespiti yapılacak mı?

Riskli alan ilan edilen yerlerdeki yapılar için tek...