18 / 05 / 2024

Riskli bina başvurusu nasıl yapılır

Riskli bina başvurusu nasıl yapılır

Dayanma gücüne ve demirine göre riski belirlenen binanın yıkım kararını Çevre ve Şehircilik il müdürlükleri veya idareler verecek. Yıkım 60 günde gerçekleştirilecek. 

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar başvurusu yapacaklar dikkat!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar tespit başvurusu yapacaklar dikkat!

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

Riskli yapı kira yardımı başvurusu 2021!

6306 sayılı Afet Riski Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında riskli binasını dönüştürenlere kira yardımı yapılıyor. Peki riskli yapı kira yardımı ne kadar? Riskli yapı kira yardımı başvurusu 2021 nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Riskli bina sorunu hiç zaman kaybetmeden çözülmeli!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, "Bugün risk alanı içindeki 6,5 milyon konuttan 1,5 milyonunun acil dönüşmesi, gerekiyor. Hiç zaman kaybetmeden, el birliğiyle riskli bina sorununu çözmeliyiz" ifadelerini kullandı...

Türkiye’de riskli bina kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yılda 300 bin, 5 yılda ise 1.5 milyon konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini söyleyerek, “Türkiye’de artık riskli bina kalmayacak. 2023, 2053 hatta 2071’in Türkiye’si için canla başla çalışacağız” dedi.

Tahran'da 21 bin riskli bina var!

Tahran Başsavcısı Abbas Caferi Devletabadi, bölgede 21 bin riskli bina olduğunu, özellikle 243'ünün durumunun endişe verici boyuta ulaştığını söyledi.

Kentsel dönüşüm kredi başvurusu nereden yapılır?

Riskli olarak tespit edilen taşınmazın hak sahipleri tarafından yeniden inşa edilmek istenmesi durumunda devletin anlaşmalı olduğu bankalardan kentsel dönüşüm kredisi kullanılabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi başvurusu nereden yapılır?

Riskli bina başvurusu nasıl yapılır Haberi

Riskli bina başvurusu nasıl yapılır

Kartal’da çöken bina ve Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen deprem Türkiye’deki riskli binaları da yeniden gündeme getirdi. Milliyet'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde belediyelere gönderdiği genelgeyle üç ay içerisinde riskli binaların bakanlığa bildirilmesi istenmişti. Riskli binalar nasıl belirlenecek? İşte ayrıntılar:  

1- Riskli yapı nedir?

Riskli yapı, deprem, sel heyelan vb. gibi muhtemel bir afette içerisinde yaşayanların can güvenliklerinin olmadığı yapılar olarak değerlendiriliyor. Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmi ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapı veya yapılar da riskli yapı kapsamına giriyor.

2- Riskli yapı nasıl tespit edilir?

Riskli yapıların tespiti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış kurum ve kuruluşlar tarafından yapılıyor. Maliklerden...