09 / 11 / 2024

riskli binalara kredi

riskli binalara kredi

İstanbul'da meydana gelen 5.8’lik depremin sonrasında riskli görülerek hakkında boşaltma kararı verilen binalarda hâlâ yaşam sürüyor. Her an yıkılabilecek bu binalarda oturmaya devam edenler tedirgin...

İstanbul'da riskli binalara vatandaş engeli! 79 bin binaya deprem taraması yapılamadı!

İstanbul'da, konut sahiplerinin izin vermemesi nedeniyle başvurusu alınan 162 bin binadan 79 binine deprem tarama testi yapılamadı.

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ülke genelinde riskli binalara yönelik kapsamlı bir dönüşüm seferberliğinin başlatılması beklenirken, özelleştirmelere de hız verildi. Resmi Gazete’de bir günde 75 sayfa özelleştirme ilanına yer verdildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

İBB'den İstanbul’daki riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İBB, çürük binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla yeni bir finans modeli hazırlandı. Riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

Bankalardan 2 yıl ödemesiz, düşük faizli kredi imkânı! Paraya ihtiyacı olanlara hızır gibi yetişti!

Deprem felaketinden etkilenen bölgelerin yeniden yapılanma sürecinde finansal destek paketleri ve krediler açıklanmaya başlandı. Bu çerçevede yalnızca deprem bölgesinde değil, deprem riskli bölgede yaşayan kişilerin evini yıkmak yerine güçlendirmesi için 240 bin TL’ye kadar kredi sağlanabiliyor.

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

İstanbul'daki 1.5 milyon konut riskli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen hafta TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda depremde riskli olan binalara ilişkin açıklamalarda bulundu. "İstanbul'umuzda da riskli 1,5 milyon konut var" diyen Kurum, bunların 300 bininin acil olarak dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Kartal’da riskli yapılarda deprem korkusuyla oturuyorlar!

Kartal'da riskli olduğu belirtilen binalarda çok sayıda aile oturmaya devam ediyor. Korku içinde olan ev sahipleri, riskli yapı olarak ilan edilen binalarının bir an önce yenilenmesini istiyor. Tabut gibi binalara yaşadıklarını belirten mahalleli çözüm arıyor.

Türkiye'de 7 milyon konutun ömrü doldu! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, riskli binalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye’de bulunan yaklaşık 20 milyon yapı stokunu incelediğimizde kaçak, kullanım ömrünü yitirmiş ve kentsel dönüşümü düşünülen yapı stoğunun 7 milyona ulaştığını görüyoruz” diye konuştu.

Eşyalarını almak için binaya girdiler, çatırtı sesleri büyük panik yaşattı!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında riskli binalara ev sakinlerinin eşyalarını almak için 15 dakikalığına girmesine izin verildi. Binadan gelen çatırtı sesleri üzerine vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Riskli binalar güçlendirilerek kurtulabilir!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, riskli binaların yüzde 90'ının güçlendirilerek kurtarılabileceğini söyledi. Türkkan, "Güçlendirmenin hızlanması için mevzuatın kolaylaştırılması, KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi ve düşük oranlı kredi desteği sağlanmalı'' dedi.

Riskli bina sakinlerine dev kredi fırsatı!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda yaşayan vatandaşlara devlet faiz indirimi uyguluyor ve yüzde 0.66 faizle konut kredisi kullanma imkanı sunuyor...

Riskli binalara kentsel dönüşüm çözümü!

Türkiye depremlere hazırlık için çalışmalar gerçekleşti. Birinci öncelik ise kentsel dönüşüm oldu. Peki kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerliyor? Binanın dayanıksız olduğu nasıl anlaşılır? İşte tüm merak edilenler..

riskli binalara kredi Haberi

riskli binalara kredi

Geçtiğimiz ay meydana gelen deprem sonrasında İstanbul'ds bir çok vatandaş riskli bina ihbarında bulundu. Bazı binalar boşaltıldı. Fakat bazı binalar da riskli olmasına rağmen boşaltılmadı ve yaşam devam ediyor. Bağcılar’da 9 binalık bir sitede İstanbul’da meydana gelen 5.8’lik depremin sonrasında 2 binanın kolonları patlamıştı.

Milliyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre; Hem bu binalar hem de diğer binalarda yapılan incelemeler sonrasında sitenin tamamı için tahliye kararı verildi. Tahliye kararına rağmen kiralık ev bulamayan vatandaşlar hâlâ sitede oturuyor. Kadıköy Yeldeğirmeni’nde de son depremde çatlaklar meydana gelen binada boşaltılma kararına rağmen hâlâ yaşam devam ediyor. 

Kiralar yüksek

Bağcılar ilçesinin Şehit Hacı Alkan sokağındaki sitedeki evinden çıkmayan site sakinlerinden Canan Doğru, "Kiralık ev arıyoruz fakat kiralar çok yüksek. Burada kentsel dönüşüm olacağını söylediler. Binamız çürük. Tedirginiz....