17 / 05 / 2024

riskli binanın kaç günde yıkılması gerekir

riskli binanın kaç günde yıkılması gerekir

Bina riskliyse 90 günde yıkılacak. Basri Akyıldız, riskli yapı denetimi için başvuran vatandaşların binasının riskli olması durumunda kanunen 90 gün içerisinde yıkılması gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin en büyük depremi kaç şiddetinde? Depremde binanın sallanması iyi mi?

Deprem ülkemizin coğrafi kaderidir. Bundan dolayı da herkesin bu gerçeğe göre yaşaması gerekmektedir. Peki “Depremde binanın sallanması iyi mi, kötü mü? İşte detaylar!

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

Kağıthane'deki 5 katlı binanın duvarı yıkıldı!

İstanbul'da Kağıthane ilçesinde, sabaha karşı insanların uyuduğu sırada, 5 katlı binanın kömürlük katındaki duvar yıkıldı. Duvarın yıkılmasının ardından bina boşaltıldı.

Kaçak binaların tapuları ne olur? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının sağlığında kendisinden dükkan satın alan vatandaşın babasının vefatından sonra kardeşleri tarafından mahkemeye verildiğini dile getirerek söz konusu binanın kaçak olması sebebiyle mahkeme sonucunun ne olacağı sorusu yöneltildi.

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Büyükçekmece’de riskli 8 binanın yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece Belediyesi, olası İstanbul depreminde yıkılacağı tahmin edilen 8 binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Bağcılar'da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!

Bağcılar Barbaros Mahallesi'nde riskli olduğu belirtilen bir binanın yıkımı esnasında bitişikteki binanın iki dairesinin duvarları da yıkıldı, odalar molozla doldu.

Silivri’deki 170 ruhsatsız binanın 71’i yıkıldı!

Silivri’ye Hizmette 1.Yıl Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ''Belediyemiz tarafından kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktık. 99 binanın ise yasal işlemleri devam etmektedir'' dedi.

Menemen şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddiası!

AK Parti Menemen Belediye Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu, şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddia edildi.

5 katlı binanın altından geçen yol görenleri şaşırtıyor! 

Samsun İlkadım ilçesindeki 8 katlı kaçak binanın yıkılması sonucu, arkada kalan 5 katlı bina ortaya çıktı. Yanındaki binanın yıkılması sebebiyle, 5 katlı bina yolun üzerinde duruyor...

Türkiye'de 631 bin deprem riskli binanın 515 bini yıkıldı!

Gazeteci Endin Ardıç, "Türkiye'de tam 631 bin "deprem riskli bina" saptanmış, Şaka değil. Bunların 515 bini de yıkılmış. Bu da şaka değil." diyor...

Medipol Üniversitesi’nin kiraladığı binanın kaçak katı yıkılamıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’nin kiraladığı binanın kaçak katı yıkılamıyor.

Sarıyer'deki riskli binanın sakinlerine kira yardımı müjdesi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer'de çökme tehlikesi bulunan binanın olduğu bölgede incelemelerde bulundu. İmamoğlu, "Rapor birkaç güne kadar çıkacaktır. Kira yardımı ve bunun gibi birtakım hususları başlatacaklar ama sürecin netleşmesi de lazım." dedi.

riskli binanın kaç günde yıkılması gerekir Haberi

riskli binanın kaç günde yıkılması gerekir

İNŞAAT Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, riskli yapı denetimi için başvuran vatandaşların binasının riskli olması durumunda kanunen 90 gün içerisinde yıkılması gerektiğine dikkat çekti. Basri Akyıldız, Kentsel Dönüşüm Kanununun ferdi müracaatları da içine alan bir yasa olduğunu söyledi. Ferdi müracaatların daha rahat işlediğini ifade eden Akyıldız. "Eğer vatandaşımız binasıyla ilgili lisanslı bürolara müracaatını yaptır90 gün içinde yıkılmalı diktan sonra kentsel dönüşüm düşünüyorsa ya da yapısı riskli çıkıyorsa, devlet belli bir süre için vatandaşa kira yardımı ve uzun vadeli kredi sağlıyor. 

Yeni yapının yapılma sürecinde vatandaş inşaat harçları, otopark ücretleri gibi hususlardan muaf tutuluyor" dedi. Vatandaşın riskli yapı denetiminde dikkat etmesi gereken hususlar olduğuna işaret eden Akyıldız,''Binasının riskli olııp olmadığını öğrenmek için denetim yaptıranlar iyi düşünmeli. Yapı riskli çıktığı...