12 / 05 / 2024

riskli ev

riskli ev

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 20 bin kişi tarafından evinin riskli olup olmadığının tespit edilmesi için başvuru yapıldı...

Türkiye'de 31 milyon ev ve 6 milyon iş yerinin yüzde 20'si riskli! Yapılacak tek şey kentsel dönüşüm! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelindeki riskli yapılarla ilgili konuştu ve yapılacak tek şeyin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri çıldırdı! Riskli banalar uygun fiyatla kiraya veriliyor! Kiralayanların çoğu öğrenci!

Depremlerin ardından yurt genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Bazı riskli bina sahipleri evlerine yıkım kararı verilmesine karşın 3 ila 6 aya arasında evlerini kiralayamaya devam ediyor. Kiralayanların çoğu ise öğrenciler...

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Kiracılar dikkat! Oturduğunuz ev riskli çıktıysa hemen bunlara bakın! Kiracıların hakları peş peşe açıklandı!

Evi riskli çıkan kiracılar, pek çok sorunun yanıtını araştırıyor. En başta haklarını merak ediyorlar. Peki kentsel dönüşümde kiracıların hakları neler?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

Sinop Karanlı Mahallesi'nde riskli yapılar 32 yıldır tahliye edilmedi! 

1989’daki heyelanlar sebebiyle tahliye kararı alınan Sinop’un Karanlı Mahallesi’nde birçok riskli ev tahliye edilmedi. Mahallede 32 senedir riskli yaşam devam ediyor. 

Kartal’da riskli yapılarda deprem korkusuyla oturuyorlar!

Kartal'da riskli olduğu belirtilen binalarda çok sayıda aile oturmaya devam ediyor. Korku içinde olan ev sahipleri, riskli yapı olarak ilan edilen binalarının bir an önce yenilenmesini istiyor. Tabut gibi binalara yaşadıklarını belirten mahalleli çözüm arıyor.

Çukurova'daki riskli iki katlı ev yıkıldı!

Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde çökme riski bulunan iki katlı ev, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Bingöl'de riskli 2 ev boşaltıldı!

Bingöl'de bir mezarda meydana gelen heyelan sonucunda yıkılma riski bulunan 2 ev tahliye edildi.

Bingöl'de riskli 5 ev tahliye edildi!

Bingöl'ün merkez ilçesine bağlı Olukpınar köyünde heyelan meydana geldi. Olay nedeniyle risk altında bulunan 5 ev tahliye edildi.

Giresun Alucra Barajı bölgesindeki 12 ev tahliye edildi!

Giresun'un Alucra ilçesinde 4 milyon metreküp su depolama hacmine sahip Alucra Barajı'nda, su sızıntısı başlatıldı. Bölgede bulunan riskli 12 ev ise tahliye edildi.

Murat Kurum: İstanbul'da herkes ev sahibi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hedeflerinin 20 yıl içerisinde ülkede ne kadar riskli yapı varsa, bunların tamamının yıkılacağını, İstanbul'daki herkesin ev sahibi olacağını söyledi.

Zonguldak'ta riskli 11 ev tahliye edildi!

Zonguldak'ta meydana gelen heyelan nedeniyle risk altındaki 11 ev tahliye edildi. Vatandaşların güvenli konutlara geçirileceği açıklandı.

riskli ev Haberi

riskli ev
Kentsel dönüşüm projesinde vatandaşların talebinin beklendiği gibi olduğu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye genelinde 20 bin vatandaşın evinin riskli olup olmadığının tespit edilmesi için başvuru yaptığını...