Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 20 bin kişi tarafından evinin riskli olup olmadığının tespit edilmesi için başvuru yapıldı...
Kiradaki bir konutun riskli yapı olarak ilan edilmesi halinde, kiracı ev sahibinden hangi masraf bedellerini isteyebilir? Kiraya veren, zarardan sorumlu mu? Avukat M. Güray Küçük açıkladı. İşte ayrıntılar...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelindeki riskli yapılarla ilgili konuştu ve yapılacak tek şeyin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...
Depremlerin ardından yurt genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Bazı riskli bina sahipleri evlerine yıkım kararı verilmesine karşın 3 ila 6 aya arasında evlerini kiralayamaya devam ediyor. Kiralayanların çoğu ise öğrenciler...
İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira?
Evi riskli çıkan kiracılar, pek çok sorunun yanıtını araştırıyor. En başta haklarını merak ediyorlar. Peki kentsel dönüşümde kiracıların hakları neler?
Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?
1989’daki heyelanlar sebebiyle tahliye kararı alınan Sinop’un Karanlı Mahallesi’nde birçok riskli ev tahliye edilmedi. Mahallede 32 senedir riskli yaşam devam ediyor.
Kartal'da riskli olduğu belirtilen binalarda çok sayıda aile oturmaya devam ediyor. Korku içinde olan ev sahipleri, riskli yapı olarak ilan edilen binalarının bir an önce yenilenmesini istiyor. Tabut gibi binalara yaşadıklarını belirten mahalleli çözüm arıyor.
Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde çökme riski bulunan iki katlı ev, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.
Bingöl'de bir mezarda meydana gelen heyelan sonucunda yıkılma riski bulunan 2 ev tahliye edildi.
Bingöl'ün merkez ilçesine bağlı Olukpınar köyünde heyelan meydana geldi. Olay nedeniyle risk altında bulunan 5 ev tahliye edildi.
Giresun'un Alucra ilçesinde 4 milyon metreküp su depolama hacmine sahip Alucra Barajı'nda, su sızıntısı başlatıldı. Bölgede bulunan riskli 12 ev ise tahliye edildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hedeflerinin 20 yıl içerisinde ülkede ne kadar riskli yapı varsa, bunların tamamının yıkılacağını, İstanbul'daki herkesin ev sahibi olacağını söyledi.