26 / 07 / 2024

riskli gayrimenkul şehirleri ukrayna

riskli gayrimenkul şehirleri ukrayna

Monitor.Estate ve Ukrayna Emlak Kulübü’nün yaptığı araştırmada Dnipro ve Harkov’daki gayrimenkullere yatırım yapmak en güvenli, Odessa ve Kiev’deki gayrimenkullere yatırım yapmak en riskli  şehirler olarak belirlendi…

'En basit hali ile söylüyorum' diyen gayrimenkul uzmanı arsa ve arazi yatırımı için öne çıkan şehirleri açıkladı!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'En basit hali ile söylüyorum' diyerek, yatırım yapılacak illeri paylaştı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Marmara'da 'Büyük hareket var' dedi, 7.3'lük deprem uyarısı yaptı! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fay hattının hareketlerine dikkat çekti ve riskli olan şehirleri tek tek sıraladı. İşte o açıklama..

Hisseli tapu almak riskli mi?

Hisseli tapu almak riskli mi konusu, gayrimenkul alacaklıları tarafından merak edilir. Hisseli tapu, gayrimenkul sahiplerinin ortak hak ve sorumluluklarını belirtir. Peki hisseli tapu almak riskli midir ve bu riskler nelerdir? İşte hisseli tapu alma ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün genel kurul toplantısına virüs engeli!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün ertelenen Genel Kurul toplantısı Covid-19 tedbirleri kapsamında, İstanbul'un Yüksek Riskli kategoriden çok yüksek riskli kategoriye çıkması nedeniyle iptal edildi. 

Gayrimenkul yatırımında en riskli Ukrayna şehirleri!

Monitor.Estate ve Ukrayna Emlak Kulübü’nün yaptığı araştırmada Dnipro ve Harkov’daki gayrimenkullere yatırım yapmak en güvenli, Odessa ve Kiev’deki gayrimenkullere yatırım yapmak en riskli  şehirler olarak belirlendi…

Küresel gayrimenkul piyasası aşırı ısındı!

Düşük faizlerin yarattığı konut talebi fiyatları artırınca birçok ülkede gayrimenkul piyasası aşırı ısındı. Uzmanlar sert bir düzeltmenin yaşanabileceği uyarısı yapıyor. Riskli ülkelerin başında İsviçre, Kanada, Avustralya geliyor.

Adım adım dönüşümde riskli yapı tespiti!

RİSKLİ YAPI TESPİTİ Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kentsel dönüşüm sürecinde apartman veya siteler için riskli yapı tespitinin nasıl olduğunu anlattı.

Gayrimenkul yatırımında dikkat edilmesi gereken noktalar!

Markalı konut projelerini, haritadaki gerçek konumlarında 3 boyutlu olarak sunan emlak sitesi, az riskli, doğru ve karlı bir gayrimenkul yatırımı için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Gayrimenkul alım-satımında riskli dönem sonra eriyor!

Dünyanın en köklü gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker, Takasbank ile yaptığı işbirliği ile gayrimenkul alım-satımı yapmak isteyenler için her türlü risk olasılığını ortadan kaldırıyor.

Kentsel dönüşümde riskli binalar güçlendirilebilir!

Kentsel dönüşüm uygulamalarının önemli bir bölümü giderek rantı yüksek alanlarda “gayrimenkul geliştirme” işlerine evrildi. Halbuki riskli alan ilan edilen planlı alanlardaki çok sayıda bina bugüne kadar güçlendirilebilirdi.

Riskli dönemlerde konut en garanti yatırım aracı!

Altunbüken Holding ve Relux Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Altunbüken, TÜİK tarafından açıklanan, yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi. Altunbüken, "Riskli dönemlerde konut en garanti yatırım aracı olarak başı çekiyor" dedi

Riskli yapı tespitine itiraz dilekçesi!

Gayrimenkul sahiplerinin riskli yapı tespiti için itiraz hakkı bulunuyor. Malikler, tapu müdürlüğünce yapılacak tebligattan itibaren kaç gün içinde yapı tespitine itiraz edebiliyor? İşte riskli yapı tespitine itiraz dilekçesi...

Gayrimenkul alırken tapu kaydına bakın!

Bakanlar Kurulu 31 ilde 63 milyon 36 bin 606 metrekare alanı riskli ilan etti. 352 bine yakın konut ve işyerine ise şerh kondu. Gayrimenkul almadan önce tapuya bakmak gerekiyor...

riskli gayrimenkul şehirleri ukrayna Haberi

riskli gayrimenkul şehirleri ukrayna

Uzmanlar Kiev, Kiev oblastı, Dnipro, Lviv, Odessa ve Harkov’daki 1167 konut projesini değerlendirdi.

Analistlere göre Odessa’da incelenen 161 projenin yüzde 76’sı yatırım açısından riskli iken Kiev’de incelenen 400 projenin yüzde 55’i yatırım açısından riskli olarak değerlendirildi.

Ukr Haber'de yer alan habere göre, yatırım açısından en düşük risk 71 projeden yüzde 42’si riskli çıkan Harkov ile 43 projenin yüzde 47’si riskli çıkan Dnipro oldu.
Uzmanlar genel olarak Ukrayna’da, yapım aşamasında olan tüm projelerin yarısından fazlasının (550’den fazla inşaat alanı) riskli inşaat projesi kriterleri taşıdığını ifade ediyor.

- Yüzde 27’den fazlası inşaat izinleri yok;
- Yüzde e 34’ü inşaat faaliyetleri için lisansı yok;
- Yüzde 33’ü tapu ve kadastro numarası olmayan arazide inşa edilmekte;
- İnşaat şirketlerinin yüzde 24’ü vergi borcuna sahip;
- İnşaat...