06 / 05 / 2024

riskli konut alanları

riskli konut alanları

Marmara açıklarında önceki gün meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremle sarsılan İstanbul'da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 125 bini aşkın konut ve iş yerinin riskli olduğu belirlendi...

Oturum amaçlı konut satın almak isteyenlere uyarı! Kiracısı olan evlere yüzde 40 altında teklif edin! 

Konut satışları düşüşe geçerken, ilan siteleri satılık konut ilanlarıyla doldu. Bunlardan çoğu da içinde kiracısı olan satılık konutlar. Uzman isim oturmak için konut alanları bu konuda uyardı. Kiracı olan konutları satın alırken, yüzde 40 altında teklif edilmesini önerdi. 

Konut, yatırım aracı olmaktan çıktı! Vatandaş, sadece oturmak için ev alıyor...

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaşmaya başladı. Yatırımcılar ellerindeki parayı döviz ve faizde değerlendirirken; konut alanların çoğu oturmak için alıyor.

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

İPA Başkanı Şahan'dan TOKİ Başkanı Bulut'un açıklamasına tepki: Kanal İstanbul'un konut projesi olduğunu duymuş olduk!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Resul Emrah Şahan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un İstanbul’da bazı yeni konut alanları açılması gerektiğine ilişkin açıklamalarına tepki verdi. İşte Resul Emrah Şahan'ın o açıklamaları...

Ülke genelindeki 5 milyon riskli konut güçlendirmeyle kurtulabilir!

Uzmanlar, Türkiye genelinde sayıları 6-7 milyona ulaşan riskli konutların çok büyük kısmının düşük maliyetlerle güçlendirilerek kurtarılabileceğine, vatandaşların bu konuda bir an önce harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

TOKİ'den 50 bin konut kampanyası açıklaması: Maliyet artışları...

TOKİ, ek konut alanları belirlenmesi sırasında yaşanan mülkiyet ve planlama sorunlarından kaynaklı yaşanan gecikmelerden kaynaklı maliyet artışlarını konut fiyatlarına yansıtmayacaklarını ve vatandaşların mağdur etmeyeceklerini açıkladı. İşte o açıklama...

TOKİ'den 50 bin konut kampanyası hakkında yeni açıklama: Vatandaş mağdur edilmeyecek!

TOKİ, Kayabaşı’nda inşa edilecek proje için ilave konut alanları belirlenmesi sırasında yaşanan gecikmelerden kaynaklı maliyet artışlarını konut fiyatlarına yansıtmayacaklarını açıkladı.

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

İstanbul'da 5 konuttan biri ‘riskli’ alanda! Tek tek açıklandı: Pendik, Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören ve Avcılar...

İstanbul’un Çevre Düzeni Planı raporunda, jeolojik açıdan riskli olduğu belirtilen bölgelerdeki konut alanlarının toplam konut alanları içinde yüzde 20.4’lük bir paya sahip olduğuna dikkat çekiliyor. İlçe ilçe riskli alanlar da açıklandı. 

Ev alacaklar dikkat! İşte yeni kredilerle ay ay konut taksitleri!

Konut kredisinde limitler arttı fakat fiyatlar bütçeleri de  oldukça zorluyor. 5 milyon TL değerinde yeni bir konut alanların en düşük faizle dahi aylık taksitleri 74 bin TL'ye geliyor. İşte yeni kredilerle ay ay konut taksitleri...

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle binlerce bina yıkıldı. Bu binalar arasında kredi ile satılan konutlar da yer alıyor. Peki kredi ile konut alanlar ne yapacak? İşte ayrıntılar...

riskli konut alanları Haberi

riskli konut alanları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, olası afetlerde yaşanabilecek can ve mal kayıplarını önlemek, yapı güvenliğini sağlamak amacıyla İstanbul'da da kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.


Bu çerçevede, Esenler ve Pendik'te üçer, Bağcılar, Beyoğlu, Kartal, Küçükçekmece, Sarıyer'de ikişer, Bayrampaşa, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Sultangazi, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerinde birer olmak üzere toplam 25 bölge, riskli alan ilan edildi.


Toplam bin 104 hektarı kapsayan bu bölgelerde, 84 bin 548 konut ve iş yerinin yer aldığı 25 bin 363 bina bulunuyor. Afet riski taşıyan bu binalarda ise toplam 169 bin 247 kişi yaşıyor.


-Risk tespiti yapılan 957 bina yıkıldı


Riskli alanların yanı sıra vatandaşların başvuruları sonucunda riskli yapılar da tespit ediliyor. Bu kapsamda yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan incelemeler sonucunda, toplam 7 bin 328 binanın riskli olduğu...