03 / 05 / 2024

Riskli yapı teknik heyeti huzur hakkı

Riskli yapı teknik heyeti huzur hakkı

Riskli yapı tespitlerine karşı yapılacak itirazları değerlendirmek üzere, ihtiyaca göre Bakanlıkça gerekli görülen yerlere teknik heyet gönderiliyor. Söz konusu riskli yapı teknik heyetine huzur hakkı veriliyor...

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

İnşaart Yapı Teknik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnşaart Yapı Teknik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Engin Çoban tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

9 soruda riskli yapı süreci!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılıyor. Peki, riskli yapılar nasıl tespit edilir? İşte 9 soruda riskli yapı süreci..

Kentsel dönüşüm sürecinde riskli yapı tespiti ve yıkım süreci!

Avukat Fatma Dilşad Yelken, "Kentsel dönüşüm sürecinde riskli yapı tespiti ve yıkım süreci" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Küresel Yapı Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küresel Yapı Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İdris Hannarıcı tarafından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Trabzon'da 224 riskli yapı yıkıldı!

Trabzon'da 271 riskli yapının 224'ü yıkıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğdu, Kaymaklı ve Gürbulak Mahallelerinde olmak üzere 3 adet alanda riskli alan olduğu belirtildi.

Mehmet Özhaseki: Tüm riskli yapılar elden geçirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şehircilikte Yeni Vizyon" açılışında konuştu. Özhaseki, ''Tüm riskli yapıları elden geçirmek istiyoruz'' dedi.

Bingöl'de bin 260 riskli yapı tespit edildi!

Bingöl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan kontrollerde bin 260 riskli yapı tespit edildi. Bu yapılardan bin 17’si yıkılırken, bin 24 hak sahibine toplamda 9 milyon 791 bin 460 TL kira yardımı yapıldı.

Avcılar ve Küçükçekmece’deki riskli yapılar yıkılmalı!

İstanbul Zeytinburnu ve Fatih’te iki binanın yıkılmasının ardından gözler riskli yapılara çevrildi. İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, Zeytinburnu ve Fatih’in yanı sıra Avcılar ve Küçükçekmece’deki riskli yapılara dikkat çekti.

2017 riskli yapı tespiti lisans belgesi ücretleri belli oldu!

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespiti yapabilmek için lisans almak isteyen kurum ve kuruluşların 2017'de ödeyeceği bedeller belli oldu.

Haye Yapı Teknik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Haye Yapı Teknik İnşaat Ticaret Limited Şirketi 250 bin TL sermaye ile bugün Hayrettin Yeşiltaş imzasıyla kuruldu.

Demirland Mühendislik Yapı Teknik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demirland Mühendislik Yapı Teknik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Bülent Huvaj imzasıyla kuruldu.

Adım adım dönüşümde riskli yapı tespiti!

RİSKLİ YAPI TESPİTİ Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kentsel dönüşüm sürecinde apartman veya siteler için riskli yapı tespitinin nasıl olduğunu anlattı.

Riskli yapı teknik heyeti huzur hakkı Haberi

Riskli yapı teknik heyeti huzur hakkı

Riskli yapı teknik heyetine huzur hakkı!

Bakanlıkça gerekli görülen yerlerde; riskli yapı tespitlerine karşı yapılacak itirazları değerlendirmek üzere, ihtiyaca göre teknik heyet teşkil ediliyor. Teknik heyet, üniversitelerden bildirilen dört üye ile en az ikisi inşaat mühendisi olmak üzere, Bakanlık teşkilatında görev yapan üç üyenin iştiraki ile yedekleri ile birlikte yedi üyeli olarak teşkil ediliyor.


Teknik heyetin huzur hakkı, yolluk ve gündelik ödenmesi, 10 Şubat 1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre ödeniyor.


Teknik heyetlerin teşkili

MADDE 9 – 

(1) Riskli yapı tespitlerine karşı yapılacak itirazları değerlendirmek üzere, ihtiyaca göre Bakanlıkça gerekli görülen yerlerde yeteri kadar teknik heyet teşkil edilir.


(2) Teşkil olunacak her bir teknik heyet için; yüksek öğretim kurumlarından ilgili meslek alanlarında, 28/1/1982 tarihli ve 17588 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Öğretim Üyeliğine...