12 / 05 / 2024

Riskli yapılarda kat malikleri toplantı daveti

Riskli yapılarda kat malikleri toplantı daveti

Riskli bina tespitinden sonra binadaki kat malikleri bir araya gelip karar alması gerekiyor. Bu doğrultuda riskli yapılarda kat malikleri toplantıya nasıl çağrılır? İşte sorularınızın yanıtı..

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Emlak Katılım’dan kentsel dönüşümde güven verici finansman çözümleri!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, kentsel dönüşüm ile riskli yapılarda ya da riskli alanlarda ikamet eden kat maliklerinin daha sağlam ve modern binalarda oturmalarını sağlamak amacıyla yeni finansman çözümleri geliştirdi. 

Kartal’da riskli yapılarda deprem korkusuyla oturuyorlar!

Kartal'da riskli olduğu belirtilen binalarda çok sayıda aile oturmaya devam ediyor. Korku içinde olan ev sahipleri, riskli yapı olarak ilan edilen binalarının bir an önce yenilenmesini istiyor. Tabut gibi binalara yaşadıklarını belirten mahalleli çözüm arıyor.

KİPTAŞ’tan riskli yapılar için büyük kampanya!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi KİPTAŞ, riskli yapılarda yaşayan İstanbullular için harekete geçti. Çatalca’dan Eyüp’e 6 farklı projede yer alan 272 sosyal konut, bakanlık tarafından verilmiş “riskli yapı raporu” bulunan vatandaşlar için satışa çıkarılıyor.

Rize’de riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize şehir merkezinde bulunan riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor. Bölgedeki 4 bin 174 bağımsız yapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak.

7 maddede toplu yapılarda ortak giderlere katılım mevzuatı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 7 maddede toplu yapılarda ortak giderlere katılım mevzuatı " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kentsel dönüşüm kararından sonra yapılarda uygulanacak 9 madde!

Vizyon Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş Genel Müdürü Mete Gülbaş Emlakkulisi.com okurları için riskli yapılarda kentsel dönüşüm kararından sonraki süreci değerlendirdi.

Toplu yapılarda yönetici nasıl atanır?

Toplu yapı kapsamında bulunan blok yapıların her biri bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda yönetici nasıl atanır? Kaç tane yönetici seçilir?

Toplu yapılarda kat irtifakına geçiş!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapılar için kat irtifakı alınabiliyor. Toplu yapılarda kat irtifakına geçiş nasıl yapılır? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu esasları..

Toplu yapılarda toplantı ne zaman yapılır?

Toplu yapı kapsamında bulunan blok yapıların her biri blok kat malikleri kurulunca; ortak yerler, o adada bulunan bağımsız bölüm malikleri tarafından yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda toplantı ne zaman yapılır?

Toplu yapılarda aidat!

Toplu yapılarda bloklar, kendi sorunlarına ve yalnız o bloğa ait ortak yerlere ilişkin olarak, o blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda aidat ödemesi nasıl yapılır?

Riskli yapılarda kat malikleri toplantı daveti Haberi

Riskli yapılarda kat malikleri toplantı daveti

Riskli yapılarda kat malikleri toplantıya nasıl çağrılır?

Riskli bina tespitinden sonra binadaki kat malikleri bir araya gelip karar alması gerekiyor. Bilindiği üzere riskli binalar yasal olarak 60 gün içinde yıkılıyor; ek süre olarak verilen 30 günlük sürenin de sonunda yıkılmış olması gerekiyor. 


Bu doğrultuda kat maliklerinin bir an evvel usulüne uygun toplantılar yapıp bina ortak karar protokolü ile birlikte yıkıldıktan sonra ne şekilde yapılacağı konusunda anlaşma yapmış olmaları gerekiyor.


Kentsel dönüşüm uygulama yönetmeliği gereğince, kat malikleri veya hak sahiplerinden birinin veya birkaçının diğer malikleri noter marifeti ile toplantıya çağırması zorunlu oluyor.


Bir diğer ifade ile anlaşma konusunda hiçbir esas ve toplantı şekli getirmeyen, oy birliği ile anlaşılmasını esas kılan yasa, oy birliği ile anlaşmanın sağlanamaması halinde zorunlu toplantı esası getirmektedir.


Riskli yapılarda mülkiyet hakkı...