08 / 05 / 2024

riskli yapılarda noter harcı muafiyeti

riskli yapılarda noter harcı muafiyeti

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli evini yıktıran maliklere birtakım olanaklar sunuluyor. Kentsel dönüşüm kredisi ve kirası gibi. Peki, riskli yapı harç muafiyeti var mı? Riskli yapı harç muafiyetleri nelerdir?

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Kartal’da riskli yapılarda deprem korkusuyla oturuyorlar!

Kartal'da riskli olduğu belirtilen binalarda çok sayıda aile oturmaya devam ediyor. Korku içinde olan ev sahipleri, riskli yapı olarak ilan edilen binalarının bir an önce yenilenmesini istiyor. Tabut gibi binalara yaşadıklarını belirten mahalleli çözüm arıyor.

KİPTAŞ’tan riskli yapılar için büyük kampanya!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi KİPTAŞ, riskli yapılarda yaşayan İstanbullular için harekete geçti. Çatalca’dan Eyüp’e 6 farklı projede yer alan 272 sosyal konut, bakanlık tarafından verilmiş “riskli yapı raporu” bulunan vatandaşlar için satışa çıkarılıyor.

Rize’de riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize şehir merkezinde bulunan riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor. Bölgedeki 4 bin 174 bağımsız yapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak.

Kentsel dönüşüm kararından sonra yapılarda uygulanacak 9 madde!

Vizyon Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş Genel Müdürü Mete Gülbaş Emlakkulisi.com okurları için riskli yapılarda kentsel dönüşüm kararından sonraki süreci değerlendirdi.

Toplu yapılarda yönetici nasıl atanır?

Toplu yapı kapsamında bulunan blok yapıların her biri bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda yönetici nasıl atanır? Kaç tane yönetici seçilir?

Toplu yapılarda kat irtifakına geçiş!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapılar için kat irtifakı alınabiliyor. Toplu yapılarda kat irtifakına geçiş nasıl yapılır? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu esasları..

Toplu yapılarda toplantı ne zaman yapılır?

Toplu yapı kapsamında bulunan blok yapıların her biri blok kat malikleri kurulunca; ortak yerler, o adada bulunan bağımsız bölüm malikleri tarafından yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda toplantı ne zaman yapılır?

Toplu yapılarda yönetim planı değişikliği!

Toplu yapı kapsamındaki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenleniyor. Peki, yönetim planı değiştirilmek istenirse ne yapılır? Toplu yapılarda yönetim planı değişikliği nasıl olur?

Toplu yapılarda aidat!

Toplu yapılarda bloklar, kendi sorunlarına ve yalnız o bloğa ait ortak yerlere ilişkin olarak, o blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda aidat ödemesi nasıl yapılır?

Toplu yapılarda blok yönetimi nasıl olur?

Toplu yapı kapsamındaki ortak yapı, yer ve tesisler ise bu kapsamda yer alan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan toplu yapı kat malikleri kurulunca yönetilir. Peki, toplu yapılarda blok yönetimi nasıl olur?

Toplu yapılarda kat mülkiyeti nasıl alınır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince toplu yapılarda yapılar tamamlandıkça, tamamlanan yapılara ilişkin kat irtifakları kat mülkiyetine çevrilebiliyor. Peki, toplu yapılarda kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte yanıtı..

Konya Meram'da riskli yapılar yıkıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçesine bağlı Şükran Mahallesi’nde bulunan ve riskli yapı belgesi alınan binalar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

riskli yapılarda noter harcı muafiyeti Haberi

riskli yapılarda noter harcı muafiyeti

Riskli yapı harç muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşümde, riskli alanlarda bulunan riskli yapılar tespit edilerek yıkılıyor, yerine imar ve deprem yönetmeliklerine uygun sağlam binalar inşa ediliyor. Kentsel dönüşüm kapsamında riskli evini yıktıran maliklere birtakım vergisel muafiyetler getiriliyor. Peki, riskli yapı harç muafiyeti var mı? Riskli yapı harç muafiyetleri nelerdir?


Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinin (9) uncu ve (10) uncu fıkraları uyarınca, 15.12.2012 tarihli 28498 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin 9 uncu fıkrasında yer aldığı şekliyle;

a) İlgili kurum veya gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerince yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alman harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi,...