05 / 05 / 2024

rize yıkım haberleri

rize yıkım haberleri

Rize ve Artvin'de yaşanan sel felaketi sonrası kentlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Rize'de 47 bina yıkılırken 100'e yakın ev de ağır hasar aldı.

Ev kadınlarına büyük müjde! Artık bu imkandan yararlanabilirsiniz

AK Parti seçim beyannamesinde büyük müjde haberleri geldi. Bu haberlerden biri de Aile Koruma Kalkanı Programı ile sosyal emniyet sisteminin kapsamı genişletilecek. Ev hanımlarının dileğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. Kadınlar daha az prim vererek daha erken emekli olma

Rize'de 17 bina için yıkım kararı alındı! 

Rize'de meydana gel sel felaketi sonrasında hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Kent genelinde selden hasar gören 17 bina için yıkım kararı alındı. 

Rize'de 665 bina için yıkım kararı!

Rize'de meydana gelen sel felaketi sonrasında 665 yapı için yıkım kararı alındı. 

Rize'de yıkım çalışmaları sona eriyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkım işlemleri aralıksız devam ediyor. 174 ofis ve 60 konutun tahliye edilmesinin ardından başlanan yıkım çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Rize'de heyelan nedeniyle hasar gören ev için yıkım kararı!

Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası zarar gören ev için yıkım kararı alındı. 

Rize'de yıkımı yapılan bina aniden çöktü! 

Rize'de Salarha Tüneli projesi kapsamında kamulaştırılan binalarda yıkım çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında yıkımı yapılacan bir binanın kısmen çöktüğü anlar kameraya yansıdı.

Rize'de kaçak yapı yıkımına ara verildi!

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı yaylalarda bulunan kaçak yapıların yıkımına ara verildi. Bölgede 10 evin yıkımı tamamlandı ve ev inşa etmek için açılan 16 ocak kapatıldı.

Anzer Yaylası'nda kaçak binaların yıkımına ara verildi!

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'ndaki kaçak yapıların yıkımına bir hafta süre ile ara verildi.

Anzer Yaylası’nda yıkım gerginliği!

Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan Anzer Yaylası'nda, kaçak yapıların yıkımı için çalışmalara başlandı. Yapı sahiplerinin yıkıma tepki göstermesi üzerine görevliler arasında gerginlik yaşandı...

Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımı sürüyor!

Rize Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, Fırtına Vadisi'nde yapılan kaçak yapıların yıkımı sürüyor...

Çamlıhemşin Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımında gerginlik!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi'nde, inşa edilen 21 kaçak yapı için yıkım kararı alındı. Yapı sahipleri ve polisler arasında tartışma yaşandı.

Rize'de altından dere geçen binanın yıkımı tamamlandı!

Rize Muradiye beldesinde 32 yıl önce yapılan ve altından dere geçen belediyeye ait 4 katlı binanın yıkım işlemi tamamlandı...

Rize'deki bina yıkım çalışmaları sırasında çöktü!

Rize'nin Muradiye İlçesi'nde dere yatağına inşa edilen geçtiğimiz gün yıkımına başlanan 7 katlı bina çalışmalar sırasında çöktü.

rize yıkım haberleri Haberi

rize yıkım haberleri

Rize ve Artvin’deki sel felaketinin sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın haberine göre; ilk belirlemelere göre sel ve heyelan sebebiyle Rize’de, 47 bina yıkıldı, 100’e yakın konut ağır hasara uğradı, 125 bina boşaltıldı, 40’a yakın işyeri ve 100’e yakın da araç zarar gördü. Artvin’de durum daha kötü; 1430 konut ve işyeri zarar gördü. Her iki kentte de hasar tespit çalışmaları devam ediyor ve uzmanlara göre ilerleyen günlerde selin sebep olduğu maddi kayıp daha da artacak.

Uzmanlar Rize ve Artvin’deki sel felaketinin neden olacağı tahmini toplam zarar, en az 200 milyon lira olacağını tahmin ediyor. Tabii tarımsal zarar ile beraber bu kayıp daha da artacak. İklim değişikliği bu kayıpların en büyük nedeni gibi görünse de çarpık kentleşme ve dere yatağına...