12 / 05 / 2024

ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar nedir

ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar nedir

Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışında Planı Bulunmayan Alanlarda Uygulanacak İmar Yönetmeliğine göre kimi yapıların inşası için ruhsat gerekmiyor. İşte köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar..

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım'ın ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO, Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada yapı ruhsatı alınan bağımsız bölüm sayısı açıklandı. 

Referans Pendik'in ruhsatı alındı! Kiler GYO - Biskon Yapı'dan İller Bankası arazisine tam 513 konutluk yeni proje!

1 milyar 514 milyon 741 bin 443 TL'ye mal olacak olan Referans Pendik projesinin ruhsatı alındı. Proje Pendik'te yer alan  İller Bankası arazisi üzerinde yükselecek.

15 Temmuz Cuma günü bankalar açık olacak mı para alıp göndermek yapılabilecek mi?

15 Temmuz Cuma günü bankalardan işlem yapılabilecek mi, bankalardan para yatırma para çekme işlem gerçekleşecek mi sorularının cevapları merak edliyor. 15 Temmuz Cuam günü bankalar açık olacak mı sorusunun cevabı haberimizde...

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy projesinin ruhsatı alındı! 5 bin 785 yeni konut geliyor!

Emlak Konut GYO tarafından Avcılar Firuzköy'de inşa edilmesi planlanan projenin ruhsatı alındı. Proje kapsamında toplam 5 bin 785 yeni konut yapılacak...

Batıyakası 1. Etap'ın ruhsatı alındı! 556 yeni konut geliyor!

Batıyakası 1. Etap'ta bulunan 593 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı. Projede 556 konut ve 37 ticari ünite yer alacak.

Vakıf GYO Cubes Ankara'nın tadilat ruhsatı alındı!

Vakıf GYO'nun Ankara İli, Çankaya İlçesi, Çukurambar Mahallesi'ndeki projesi "Cubes Ankara Projesi"nin yapı tadilat ruhsatı alındı. 

Emlak Konut GYO Başakşehir İkitelli 2. Etap'ta 60 bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden Başakşehir İkitelli 2. Etap kapsamında, 1444 Ada 1 Parselde yer alan 42 adet konut ve 18 adet ticari üniteden oluşan toplam 60 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu'nda 429 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Ankara Çankaya Saraçoğlu projesinde 120 adet konut ve 309 ticari üniteden oluşan toplam 429 adet bağımsız bölüm için yapı ruhsatı alındı.

Vakıf GYO Cubes Ankara projesinin yapı ruhsatı alındı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ankara ili, Çankaya ilçesi, Çukurambar Mahallesi, 16124/5 ve 16125/4 Ada/Parseller üzerinde geliştirilmekte olan karma kullanımlı "Cubes Ankara Projesi"nin yapı ruhsatı alındı...

DAP Nişantaşı projesinin ruhsatı alındı!

Dap Yapı tarafından Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü'ne yapılacak olan projedeki 92 konut ve 1 ticari işletmenin ruhsatı alındı...

DAP Nişantaşı'nda 93 bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO güvencesi ile DAP Yapı tarafından inşa edilecek DAP Nişantaşı projesinde 93 bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı...

Boğaz'da kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Boğaziçi Kanunu taslağına göre Boğaziçi’nde yapı ruhsatı alınmadan hayata geçirilen yapıların tamamı yıkılacak. Bu duruma neden olan yapı sahiplerine, projeye uygunluk raporu verenlere, müteahhit ve şantiye şeflerine de hapis cezası verilecek.

ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar nedir Haberi

ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar nedir

Köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar!

İmar Kanunu gereğince belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde yer alan parsellerde yapı yapılabilmesi için yetkili birimlerden ruhsat izni alınması gerekiyor. Buna karşın bu alan sınırları dışarısında yer alan parsellerde kimi yapıların inşası için ruhsat belgesinin alınması gerekmiyor. Peki, ruhsat alınmadan yapılacak yapılar nelerdir?


Ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılara ilişkin hükümler, Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışında Planı Bulunmayan Alanlarda Uygulanacak İmar Yönetmeliği kapsamında veriliyor. 


Söz konusu yönetmeliğe göre ruhsatsız yapılabilecek yapılar şu şekilde sıralanıyor;

- Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, 

- Tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar 

- Müştemilat binaları 


Ancak yine aynı yönetmeliğin hükümlerine göre, ruhsatın alınmasına gerek olmayan yapıların fen ve sağlık kurallarına uygun olarak yapılması...