28 / 04 / 2024

ruhsat iptali yerine idari para cezası

ruhsat iptali yerine idari para cezası

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yatırım süreçlerini kolaylaştırmak için ağır işleyen bürokratik işlemlere yeni düzenleme getiriyor.

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin yapı ruhsatı iptali davalarında son durum ne? 

Kızılbük GYO, Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin yapı ruhsatı iptali davasındaki son durumu açıkladı. Peki dava sonuçlandı mı? 

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi iptali!

Yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık yapamayacak. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl iptal edilir? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi iptali...

Uyanık müteahhitler otel yerine rezidans inşa ediyor!

Çeşme'de bazı inşaat firmaları, otel yapmak için ruhsat alıyor ve otel yerine rezidanslar yapıyor. Havuzlu rezidanslar, yüksek fiyatlarla satılıyor. Birçoğu yazlık olarak kullanılan rezidanslar, Çeşme turizmini de olumsuz etkiliyor...

Otopark yoksa bina ruhsatı da yok!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Otopark yapmadan bina ruhsatı verilmeyecek. Mutlaka otopark yapacak. Her otopark yerine bir tapu vereceğiz" dedi.

Bursa'da bina yerine istinat duvarı ruhsatıyla dolandırıcılık iddiası!

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, düşük peşinat ve faizsiz taksitlerle toplu konut inşa edeceği taahhüdünde bulunan firmaya ödeme yaptıklarını  ancak araziye sadece istinat duvarı ruhsatı alınarak mağdur edildiklerini söylediler. 

İzmir'deki 45 katlı gökdelen için yapı ruhsatı davası!

İzmir'in Pasaport'ta tütün depoları ve alışveriş merkezinin olduğu alana yapılacak, 45 katlı, 250 metre yüksekliğindeki gökdelene Konak Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatının iptali için dava açıldı.

Karşıyaka Stadı için ruhsat alınacak!

Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı için ruhsat alınmaya çalışıyor. Yıkılan İlçe Stadı’nın yerine yapılacak 15 bin kişilik proje için çalışmalar yürütülüyor.

Konya'da ruhsat kavgası! Belediye Başkanı Mehmet Oğuz vuruldu!

Konya Çumra Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Oğuz, arsaya yaptığı prefabrik iş yerine ruhsat vermediği iddiasıyla Bahattin Yalçın tarafından silahla vuruldu. Hastaneye kaldırılan Oğuz'un durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Maltepe’de 4 yılda 2 bin 499 işyerine ruhsat verildi!

Maltepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından 2014 yılından bugüne aralarında bayan kuaförleri, erkek berberleri, yeme-içme yerleri de olmak üzere 2 bin 499 işletmeye ruhsat verildi..

Göztepe Stadı'na ruhsat müjdesi!

Göztepe'de Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine yapılacak 20 bin 35 kişi kapasiteli yeni stadın ruhsatı çıktı.

Ankara Kahramankazan'da 35 işyerine ruhsat verildi!

Ankara Kahramankazan'da girişimcilerin gözde ilçesi oldu. Kahramankazan Belediyesi'nden 2017'nin ilk ayında 35 yeni işletmeye ruhsat verildi.

Maltepe'de 790 iş yerine ruhsat verildi!

Maltepe Belediyesi, 2016'da kuaförler ve yeme-içme yerleri öncelikli olmak üzere 790 iş yerine ruhsat verdi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın takdim ettiği ruhsatlar, esnafları da sevindirdi.

ruhsat iptali yerine idari para cezası Haberi

ruhsat iptali yerine idari para cezası

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yatırım süreçlerini kolaylaştırmak için ağır işleyen bürokratik işlemlere yeni düzenleme getiriyor


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden Kanunu, Enerji sektörü Bürokratik işlemlerdeki zorluklar nedeniyle dünyada 13. sırada yer alan Türkiye, enerji sektöründeki yatırımlara yönelik düzenlemeye gidiyor.


Dünya Gazetesi'nden Meltem Gündüz'ün haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yatırım süreçlerini kolaylaştırmak üzere lisans, ruhsat ve izin işlemlerinde istenen belgeleri azaltacak, elektronik ortamda temini mümkün olan belgelerin başvuru sahiplerinden alınmaması yönünde düzenleme yapacak.


Maden Kanunu’nun uygulama yönetmeliğinde yapılacak değişiklikle, ruhsat iptali yerine idari para cezası getirilmesi...