27 / 07 / 2024

ruhsatsız işyeriler

ruhsatsız işyeriler

Gaziantep Demir Doğramacılar Odası Başkanı Aziz Rüstemoğlu, sektörde iş potansiyelinin oldukça düştüğünü dile getirerek, önüne gelenin geliş güzel işyeri açmasından dolayı da sıkıntı yaşandığına dikkat çekti.

'Arsadan ev’ projelerine talep katlandı: Ruhsatsız satışlara dikkat, mağdur olmayın! 

Vatandaşın ev sahibi olması imkânsız hale gelince umut arsaya çevrildi. Fakat, uzmanlar yurttaşın ruhsatsız satışlar sebebiyle mağdur olmaması için mevzuat getirilmesini öneriyor. Peki nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar..

Ruhsatsız eve zorunlu deprem sigortası yapılır mı?

Depremler nedeniyle binalarda oluşabilecek hasarları poliçede belirtilen teminat ve limitler dahilinde karşılayan DASK, zorunlu bir sigorta türü olarak konut sahipleri tarafından yapılmakta. Ancak, bazı durumlardan dolayı sigorta yaptıramayabilir. Peki, ruhsatsız evlere DASK yapılabilir mi?

Tek bir IBAN işlemine rekor ceza gelecek! Usulsüz işlem yapanlara kesilecek cezalar belli oluyor...

Yeni Torba Yasa'dan özellikle emlak konut piyasasını ilgilendiren maddeler tasarıdan çıkarılırken, bazı usulsüz işlem yapanlara kesilecek cezalar teker teker belli olacağı kaydedildi. 

Hacıosman'daki ruhsatsız çürük otelde çalışmalar yeniden başladı!

Sarıyer Cumhuriyet Mahallesi Hacıosman'daki ruhsatsız çürük otelde çalışmalar yeniden başladı.

Ruhsatsız ve imara aykırı yapılan o bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Sahibine istenilen ceza belli oldu!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde geçen yıl meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen bungalov ev sahibinin aldığı ceza belli oldu.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

İstanbul Esenyurt'ta inanılmaz bir olay yaşandı. Aralarında da polis memurlarının da bulunduğu kişiler, 211 konuttan oluşan bir sitedeki daireleri usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye sattı.

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Ruhsatsız kamp yeriyle ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde ruhsatsız şekilde işletilen kamp yeriyle ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı. İşte son dakika detayları...

Altın almanız için son şans! Altında rüzgar tersine dönecek! İslam Memiş rakam ve tarih verdi!

Altın fiyatları için rüzgarın tersine döneceğini belirten Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ''Altın almanız için son şans'' diyerek altının geleceği rakamı tarih vererek açıkladı.

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

İstanbul Sarıyer’de, konumlanan bir sitede iddiaya göre kiracı olarak sitede ikamet eden kiracılar yapıya ruhsatsız eklenti yaptı. İnşaat 4 kez mühürlenmesine rağmen pes etmediler. İşte detaylar...

Başkan Şahin: ‘Onaysız işlemlerden banka sorumludur’

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, onaysız işlemlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, müşterinin onayı dışında yapılan işlemler nedeniyle meydana gelebilecek tüm zarardan bankanın sorumlu olduğunu söyledi.

Mutfağınız için böyle dolap görmediniz! İşte Koçtaş mutfak dolapları! 15 Şubat 2023 fiyat listesi…

Mutfağınız için böyle dolap görmediniz! Açılır kapanır dolaplar kapış kapış gidiyor. İşte Koçtaş’ta satılan o dolapların özellikleri ve fiyat listesi…

ruhsatsız işyeriler Haberi

ruhsatsız işyeriler

Gaziantep Demir Doğramacılar Odası Başkanı Aziz Rüstemoğlu, demir doğrama sektöründeki gelişmeye bağlı olarak kayıt dışı çalışan demirci sayısının da arttığını vurguladı. Rüstemoğlu, kayıt altında olmadan demir doğrama işiyle uğraşanlarla ilgili sorun yaşadıklarını anlatarak, bu konuda yetkili kurumlarla işbirliği içerisinde mücadele vermek istediklerini söyledi. Demir doğramacı esnafının özellikle son yıllarda iş potansiyelinde önemli düşüş yaşadığını anlatan Gaziantep Demir Doğramacılar Odası Başkanı Aziz Rüstemoğlu, "Kalfalık belgesini alan kişi çalıştığı işyerinden ayrılarak kendi dükkanını açıyor. Buna benzer çok sayıda örnek var. Yıllardır sektörde yer alan esnafımız ise bu tür kişilerin kalitesiz ve ucuz iş yapmaları nedeniyle sorun ve sıkıntı yaşıyorlar. Neredeyse son 4 yıldır esnafımız para kazanamıyor. İnşaat sektörünün gelişmesine rağmen esnafımızın içinde bulunduğu durum gerçekten içler acısı. Özellikle TOKİ projelerinde firmaların...