29 / 04 / 2024

ruhsatsız projede satış nyapılır mı

ruhsatsız projede satış nyapılır mı

Ruhsatsız projelerde ev satışı artık yasak ancak bazı inşaat firmaları yasağı delmenin yolunu senetli satışta buldu. Ruhsat sürecini beklemek istemeyen şirketler ise senetli satışlara yöneldi.

Ruhsatsız ve imara aykırı yapılan o bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Sahibine istenilen ceza belli oldu!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde geçen yıl meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen bungalov ev sahibinin aldığı ceza belli oldu.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Villa Lavin yarısı peşin, yarısı 12 ay vade farksız taksitle satışta! Yeni proje! 

Villa Lavin projesinde yer alan villalar yarısı peşin, yarısı 12 ay vade farksız taksitle satışa sunuldu. Peki Villa Lavin'de fiyatlar ne kadar? İşte proje ile ilgili detaylar...

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Ruhsatsız kamp yeriyle ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde ruhsatsız şekilde işletilen kamp yeriyle ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı. İşte son dakika detayları...

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

İstanbul Sarıyer’de, konumlanan bir sitede iddiaya göre kiracı olarak sitede ikamet eden kiracılar yapıya ruhsatsız eklenti yaptı. İnşaat 4 kez mühürlenmesine rağmen pes etmediler. İşte detaylar...

Son dakika.. Et ve Süt Kurumu'ndan müjde! Ucuza kırmızı et satışı yapılacak

Kırmızı etteki fahiş yükseliş, zaten geçim darlığı çeken vatandaş için lüks halini alırken, Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokole binaen, artık kasaplara uygun ücretli kırmızı et satışı yapılacak.

İndirimli kırmızı et satışı başladı! Kuyruklar sokaklara taştı! İşte detaylar!

İndirimli kırmızı et satışlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar sokaklara döküldü. İşte detaylar!

Çorlu Belediyesi’nden halka usulsüz arsa satışı uyarısı!

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, halkı usulsüz arsa satışı konusunda uyardı. Önerler, Şahpaz ve Maksutlu Mahallelerinde ortaya çıkan tacirlerin arsa niteliği taşımayan vasıfsız araziler üzerinde geçersiz çizimler yaptığı ortaya çıktı. 

Usulsüz gayrimenkul satışlarına yönelik çekirge operasyonu başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, usulsüz gayrimenkul satışları ve birçok suça yönelik "çekirge operasyonu" başlattı. 

Trabzonlu vatandaşlara ruhsatsız ve iskansız konut uyarısı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), vatandaşları iskansız ve ruhsatsız konutlara karşı uyardı...

Gaziantep'te ruhsatsız inşaatlara beton satılmayacak!

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirde ruhsatsız inşaatlara beton satışının yapılmayacağını dile getirdi.

İstanbul Çatalca'daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

İstanbul Çatalca'daki Hallaçlı, Aydınlar ve Karamandere mahallelerinde yer alan ruhsatsız binalar yıkılıyor...

ruhsatsız projede satış nyapılır mı Haberi

ruhsatsız projede satış nyapılır mı

Ruhsatsız projelerde ev satışı artık yasak ancak  bazı inşaat firmaları yasağı delmenin yolunu senetli satışta buldu. Ruhsat sürecini beklemek istemeyen şirketler ise senetli satışlara yöneldi. Bazı firmalar ruhsattan önce sözleşme ile bazı firmalarda 'ön satış' diye kaparo alıyorYasa, 'ruhsatını alan projeler için sözleşme noterden olacak' derken, firmalar satış ofisinde satış sözleşmesi ile çalışmaya devam ediyor. Bu tip satışlar da noter masrafını ödemek istemeyen ya da banka kredisi kullanamayan müşterilerden talep görüyor.Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, yapılacak düzenlemelerde sektörün gerçeklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Çelik, "Yeni yasayla inşaatta temel üstü seviyesine gelene kadar satış yapamıyorsun. 

30 katlı bir yapıda bu süre 1 yıl. Bu kadar süre satış yapmadan beklemek şirketleri zorlayınca arka kapı aranıyor" dedi....