18 / 05 / 2024

Rumeli Hisari restorasyonu 2017

Rumeli Hisari restorasyonu 2017

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1451 yılında yapılan Rumeli Hisarı gelecek nesillere taşınmak için restorasyona hazırlanıyor. Rumeli Hisarı Sanat Tarihi ve Arkeoloji Uzmanı Ali Zeyrek, "Restorasyon projesi onaylandı. Birkaç yıl içinde uygulamaya geçilecek” dedi.

Rumeli Hisarı'na esaslı onarım yapılmalı!

İstanbul'un en önemli tarihi simgelerinden biri olan Rumeli Hisarı bakımsızlık nedeniyle kapalı tutuluyor. Hisarda restorasyon çalışmaları ne zaman başlayacak?

Rumeli Hisarı'nda 19.6 milyon TL'ye icradan satılık bina!

T.C. İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul Beşiktaş ilçesi Rumeli Hisarı Mahallesi'nde bir adet binayı 19 milyon 635 bin TL'ye satıyor. İhale, 1 Temmuz günü 13:30'da düzenlenecek. 

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Sivas Gök Medrese'nin restorasyonu tamamlandı!

Sivas'ın tarihi simgeleri arasında yer alan Gök Medrese'nin 22 yıldır süren restorasyonu tamamlandı.

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Bayburt evlerinin restorasyonu başladı!

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Bayburt'ta taştan inşa edilen Bayburt evlerinin restorasyonu başaldı. Evler, kırman örtüsüyle sivil mimarinin önemli örnekleri olarak tescillenmişti.

Tarihi Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı!

İstanbul'un gözdesi İstiklal Caddesi'nde bulunan 187 yıllık Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı. 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han'da restorasyon çalışması yaklaşık 2.5 yıl sürdü. 

Özel Rumeli Kız Öğrenci Yurdu Limited Şirketi kuruldu!

Özel Rumeli Kız Öğrenci Yurdu Limited Şirketi bugün 200 bin TL sermaye bedeliyle  Aziz Burak Pınarbaşı ile Oya Biçer tarafından Bahçelievler'de kuruldu.

Restorasyonu tamamlanan 250 eser açıldı!

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Vakıf Haftası ve Restorasyonu Tamamlanan 250 Eserin 7 Bölgeden Canlı Bağlantılı Toplu Açılış Töreni"nde bazı açıklamalar yaptı.

Rumeli İnşaat Temizlik Ve Kurumsal Hizmetler Anonim Şirketi kuruldu!

Rumeli İnşaat Temizlik Ve Kurumsal Hizmetler Anonim Şirketi bugün Bayrampaşa’da 120 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Çelikkol tarafından kuruldu.

Üsküdar Çinili Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Çinili Camii bugün ibadete açıldı...

Rumeli Hisarı restore ediliyor!

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1451 yılında yapılan Rumeli Hisarı gelecek nesillere taşınmak için restorasyona hazırlanıyor. Rumeli Hisarı Sanat Tarihi ve Arkeoloji Uzmanı Ali Zeyrek, "Restorasyon projesi onaylandı. Birkaç yıl içinde uygulamaya geçilecek” dedi.

Tarihi Rumeli Han 2. kez icradan satışta!

Beyoğlu'nda yer alan Tarihi Rumeli Han 2. kez icradan satışa çıkarıldı. Tarihi Rumeli Han için satış bedeli 450 milyon TL olarak belirlendi.

Rumeli Hisari restorasyonu 2017 Haberi

Rumeli Hisari restorasyonu 2017


İstanbul’un fethinde önemli rol üstlenen Rumeli Hisarı gelecek nesillere taşınmak için restore edilecek. 1950’lerde açık hava müzesine dönüştürülen Hisar, kapsamlı bir restorasyona hazırlanıyor.

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1451 yılında yapılan Rumeli Hisarı 30 bin metrekarelik alana sahip. Star Gazetesi'nin Şehir ve İnsan ekinde yer alan habere göre; Rumeli Hisarı'nda 60 yıldır herhangi bir yenileme çalışması olmadı. 

Rumeli Hisarı Sanat Tarihi ve Arkeoloji Uzmanı Ali Zeyrek, ‘Rumeli Hisarı Restorasyonu’ başlıklı bir söyleşide " Yapımında topografyadan çıkan gevşek kayaçlar kullanılmış. Bu taşlar ufalanmış durumda. Rumeli Hisarı’nda bulunan üç büyük kulenin üzerindeki külahlar, 1890’lı yıllardan sonra kayboldu. Dolayısıyla yağmur suları, olduğu gibi kulelerin içine girerek hasarlara yol açmış durumda. Saruca Kulesi’nin en üst katında bulunan Fatih Divanhanesi’nin üstünde bulunan...