14 / 05 / 2024

Rumelihisarına cami ne zaman yapıldı

Rumelihisarına cami ne zaman yapıldı

Rumeli Hisarı'nda, konser platformunun bulunduğu yerde Sultan Mehmed'in 1452 yılında yaptırdığı Boğazkesen Camisi (Ebu'l Feth Camisi), 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar inşa edilecekmiş.

Hükümetten peş peşe emekliye zam açıklaması: Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarih verdi! Emekli maaşlarına zam ne zaman?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki emekli maaşlarına zam ne zaman yapılacak? İşte Yılmaz'ın o açıklaması..

1952'de inşaat demir fiyatlarına yüzde 50 zam! 6 milimetrelik demir 75 kuruşa yükselmiş!

1952 yılında demir fiyatlarındaki yükseliş yüzde 50'yi buldu. Demir fiyatlarına daha ne kadar zam geleceği ise bilinmezken, 6 milimetrelik demir 75 kuruşa yükselmiş.

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

İslam Memiş'ten altın ve dolar yatırımcılarına uyarı: Ne söyledi, ne öngörüyor?

İslam Memiş'ten altın ve dolar yatırımcılarına uyarı geldi. 40 yılda gelecek bir şans diyerek yatırımcıyı uyaran Memiş, önemli yorumlarda bulundu. Ünlü ekonomistin uyarıları ve yorumları yatırımcılara rehberlik etmeye devam ediyor. İşte altın ve dolar konusundaki o uyarılar…

Yarısı Bizden Kampanyası'na bugüne kadar 709 bin bağımsız birim için 155 bin başvuru geldi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na gelen başvuru sayısını duyurdu. Kampanya kapsamında, bugüne kadar 709 bin bağımsız birim için 155 bin başvuru yapıldı. 

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Yüzde 25 sınırına uyulmazsa ne olacak?

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uyuşmazlıklara ilişkin yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Temmuzda bitmesi beklenen kira artışında yüzde 25 sınırlamasının tekrar uzatılacağı yönündeki açıklamaların ardından düzenlemeye ev sahiplerine uygulanacak yaptırımlar merak ediliyor.

Vergi muafiyeti cep telefonlarını da etkileyecek! Dev indirim

AK Parti'nin Ankara'da düzenlenen programda seçim beyannamesini açıklaması sonrasında cep telefonlarındaki vergi oranına ve ne kadar indirim uygulanacağı merak ediliyor. Şimdi ise vergi muafiyetinde cep telefonu detayı ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı promosyonu! Sağlık Bakanlığı promosyon ne kadar? Sağlık çalışanlarına promosyon ne zaman verilecek?

Sağlık Bakanlığı promosyon detayları belli olmaya başladı. Sağlık çalışanları ne zaman ve ne kadar promosyon alacaklarını araştırıyor. İşte detaylar!

Asgari ücret hesaplamalarında büyük fırtına koptu! Ne 9 bin 500 ne de 10 bin! Son dakika rakamlarına hemen göz atın!

Milyonlarca kişi tarafından arama motorlarında sık sık araştırılan asgari ücret hesaplamalarında büyük fırtına koptu. 1 Ocak 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Hemen göz atın...

Merkez Bankası'nın kararına ekonomistler ne dedi? İndirim furyası ne zaman bitecek?

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı beklentinin üzerinde geldi. Ekonomistler sıradan vatandaşın, dünya merkez bankalarının tersine bir politika uygulayan  Merkez Bankası'nın indirim kararından nasıl etkileneceğine dikkat çekti.

Memur maaşlarına zam ne zaman yapılacak? Memur zammı ne kadar olacak?

Memur maaşlarına yapılacak olan zam gündemden düşmüyor. Temmuz ayına az bir zaman kala gözler memur maaşlarına yapılacak olan zamma çevrildi. İşte detaylar!

Türkiye gıda enflasyonunda ilk sırada! Gıda zamlarına karşı ne yapılacak? Araştırmadaki ağır risk uyarısı dikkat çekti

Raporda, gıda fiyatlarındaki mevcut trendin sürmesi halinde gıda enflasyonunun Türkiye'de satın alma gücünde yüzde 100'ün üzerinde kayıp anlamına geleceği ifade edildi.

Hükümetten emekli maaşlarına zam müjdesi! Bakan Bilgin en düşük maaşın ne olacağını açıkladı

Emeklilere bayram ikramiyesinin zamsız yatırılacağını açıklayan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, maaşlara zam müjdesi verdi. Emekli maaşlarına zam ne kadar olacak, emekli maaşları ne kadar olacak, emeklilerin istediği asgari ücret tutarında maaş mı geliyor? İşte ayrıntılar...

Rumelihisarına cami ne zaman yapıldı Haberi

Rumelihisarına cami ne zaman yapıldı



Rumelihisarı'na cami


Rumelihisarı Konserleri'nde, konser platformunun bulunduğu yerde Fatih Sultan Mehmed'in yaptırdığı Boğazkesen Camisi, konserlerin bitimiyle tekrar inşa edilecek. 


    Geleneksel hale gelen İstanbul-Rumelihisarı Konserleri'nde sanatçıların çıktığı platformunun bulunduğu yerde, Fatih Sultan Mehmed'in yaptırdığı Boğazkesen Camisi yeniden yapılıyor. Kültür Bakanlığı'na bağlı olan caminin yeniden yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi röleve-restorasyon ihalesinde son aşamaya geldi. Belediyenin bu yılın ocak ayından beri projeleri arasında bulunan caminin ihalesini alan firma caminin aslına uygun rölevesini hazırlayacak ve Anıtlar Kurulu tarafından onaylandıktan sonra da restorasyon çalışmalarına başlanacak. 

    Fatih Sultan Mehmed, İstanbul'u fethinden önce 1452'de Rumelihisarı'nı binlerce işçiyi geceli gündüzlü çalıştırarak yaklaşık 4 ayda...