01 / 05 / 2024

Rus gazı

Rus gazı

Avrupa'yı enerji krizine sokan Rusya iki ülkenin daha gaz akışını kesti. Kesintiye neden olarak Avusturya'nın yaptığı düzenlemeler olarak gösterilirken gaz akışının ne zaman başlayacağı hakkında bir açıklama yapılmadı.

Rus gazını rubleyle alacak ilk müşteri iddiası şaşırttı! Resmen açıklandı

Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra doğal gaz ödemelerini rubleyle alacağını açıklaması dünyada petro-dolar dönemi bitiyor yorumlarına neden olmuştu. Rusya'nın doğal gazını rubleyle satın alacak ilk ülkenin Azerbaycan olduğu iddia edildi.

Taner Yıldız: Rus gazında indirim vatandaşa yansımaz!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya’dan gaz fiyatında indirim talepleri olduğunu belirterek, “Rusya’dan gaz fiyatında indirim talebimiz var. Ama bu indirim vatandaşa yansıyacak gibi görünmüyor” dedi.

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

Rus gazı için yeni hamle! Değişiyor...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle "dost olmayan" Batılı ülkelerin, Rus doğal gazına yönelik borçlarını dolar veya avro gibi yabancı para birimleriyle ödemelerine izin verildi.

Rus Televizyonunda dikkat çeken Türkiye açıklaması! "Deney yaptık" ve "dost ülke" vurgusu

Rusya, Ruble ile doğal gaz satışının ardından Türkiye'ye Ruble ile tahıl sattığını duyurdu. Rus Televizyonuna konuşan Başbakan Yardımcısı Viktoriya Abramçenko, bunun bir deney olduğunu kaydetti.

Rus rublesi ayın en yüksek seviyesinden işlem görüyor! Yükselişte olan rublede son durum ne?1 Rus rublesi kaç TL?

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunduğu Şanghay Zirvesi sonrasında, Putin, Türkiye’nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25’ini ruble ile yapmasının kısa sürede yürürlüğe konacağını belirtti. Açıklamanın ardından gözler Rus rublesinin kaç TL’den işlem gördüğünü araştırıyor.

Almanya tasarruf için elektrikleri kesti

Almanya'da Rus gazına olan bağımlılığı azaltmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla birçok yerde ışıklandırmalar kapatıldı.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını resesyona rağmen mi açıklayacak?

Küresel piyasada artan enflasyon nedeniyle ekonomileri zor bir dönemden geçen Avrupa, Rusya'ya bağlı enerjisi nedeniyle iyice krize girdi. Rus gazı ve petrolüne bağlı ekonomisi resesyon sinyalleri veren Avrupa, Merkez Bankası eliyle faiz artırmaya hazırlanıyor.

Doğal gaz fiyatlarına kış gelmeden büyük zam geldi! İşte konut ve sanayi tarifesi

Rus enerji şirketi Gazprom'un Avrupa'ya doğal gaz ihracatını durduracağını açıklamasından sonra Türkiye'de doğal gaz fiyatlarına zam geldi. Doğal gazın mesken ve sanayi tipi kullanım tarifesi değişti. İşte ayrıntılar...

Rus gazını rubleyle alacak ilk müşteri iddiası şaşırttı! Resmen açıklandı

Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra doğal gaz ödemelerini rubleyle alacağını açıklaması dünyada petro-dolar dönemi bitiyor yorumlarına neden olmuştu. Rusya'nın doğal gazını rubleyle satın alacak ilk ülkenin Azerbaycan olduğu iddia edildi.

BOTAŞ'ın yaptığı sır anlaşma ortaya çıktı! Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra gelen bomba adım

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş yüzünden Rus gazını kullanmak istemeyen AB ülkeleri Rusya'ya yaptırım kararı aldı. Söz konusu ülkeler Rus gazına alternatif olarak LNG alıp depolama yoluna gitme kararı aldı. Türkiye de benzer bir adım için düğmeye bastı.

Yazın da doğal gaz faturaları yüksek gelebilir! Rusya'nın yarattığı belirsizlikten sonra dev zam

Rusya'nın "dost olmayan ülkere doğal gaz satışın" Rus rublesine geçmesi planı nedeniyle oluşan belirsizlik, Avrupa'da doğal gaz fiyatlarını yüzde 37 artırdı. Yeni zamların gelmesi durumunda yazın da doğal faz faturaları yüksek gelmiş olacak.

Rus istihbarat servisi Putin'e darbe yapacak iddiası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçme planı haberi gündemi sallamışken ülkede Putin'e darbe hazırlığı yapıldığı iddia edildi.

Isı pompasıyla doğalgaz faturaları düşecek! İşte ısı pompaları Mart 2022 fiyat listesi!

Rusya ve Ukrayna savaşının ardından pek çok ülke Rus gazına olan bağımlılıklarını sorgulamaya ve doğalgaz yerine ne kullanabileceklerini araştırmaya başladı. Bu duruma alternatif ısı pompaları olabilir mi? Peki ısı pompası nedir, fiyatları ne kadar? İşte ısı pompaları Mart 2022 fiyat listesi...

TürkAkım doğal gaz boru hattı açıldı!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattı törenle hizmete açıldı.

Rus gazı Haberi

Rus gazı

Rus enerji şirketi Gazprom’un 1 Ekim 2022 itibariyle İtalya ve Avusturya’ya üzerinden gaz akışını durdurduğunu açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan İtalyan enerji şirketi ENI’den yapılan yazılı açıklama Gazprom'un Avusturya üzerinden gaz akışını sağlayamayacağını duyurduğu bildirildi. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Gazprom'un kendilerine Avusturya üzerinedn gaz akışının mümkün olmadığının ve dün talep edilen gaz miktarının da teslim edilemeyeceğinin bildirildiği kaydedildi. Açıklamada, Tarviso giriş noktasından ENI'ye Rus gaz arzının sıfır olacağı bildirilirken gaz arzının tekrar sağlanması halinde şirketin yeni bir güncelleme ile durumu bildireceği ifade edildi. 

Gazprom, Avusturyalı bir operatörün düzenlemelerdeki değişiklikleri onaylamayı reddetmesi nedeniyle Rus gazının Avusturya üzerinden transit geçişinin askıya alındığını açıkladı. Rus şirketi şu anda sorunu İtalya’daki alıcıyla birlikte çözmek için çalıştığını bildirdi. Gazprom açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Rus gazının Gazprom...