06 / 05 / 2024

Rus rublesi dolar

Rus rublesi dolar

Moskova Borsası verilerine göre, 30 Eylül'de dolar/ruble paritesi yüzde 1,27 düşüşle 56,5 seviyesine, avro/ruble paritesi ise yüzde 6,5 düşüşle 2014’ten bu yana ilk defa 53 seviyesinin altına geriledi.

18 ayın ardından rekor geldi! Rus rublesi dolar karşısında zirvede!

Dolar/ruble paritesi 23 Mart 2022 tarihinden bu yana ilk defa 102 seviyesini aşarak zirveye yerleşti. 

Rus rublesi dolar karşısında 16 ay sonra ilk kez 95 seviyesini aştı!

Rus rublesi dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,11 değer kaybederek, Mart 2022’den bu yana ilk kez 95 seviyesinin üzerine çıktı.

Motorin için 100 dolar fiyat uygulaması cevap bekliyor! Yarın dananın kuyruğu kopacak! Tüm gözler AB ülkelerine çevrildi

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rus rafineri petrol ürünlerinden biri olan motorin variline 100 dolar, sıvı yakıtın varil fiyatına ise 45 dolar tavan fiyat uygulanmasını değerlendiriyor. Yarın dananın kuyruğu kopacak! Tüm gözler AB ülkelerine çevrildi...

Rus gazı için yeni hamle! Değişiyor...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle "dost olmayan" Batılı ülkelerin, Rus doğal gazına yönelik borçlarını dolar veya avro gibi yabancı para birimleriyle ödemelerine izin verildi.

Rus oligark Abramoviç, Feyyaz Tokar Yalısı’nı kiraladı!

Ünlü Rus oligark Roman Abramoviç'in, 2012'de Ahmet Okumuş tarafından 25 milyon dolar bedelle satın alınan yalıyı yaklaşık 50 bin dolara kiraladığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 

Rus döviz piyasası dolara veda ediyor!

Rus döviz piyasasında piyasasında "dost ülke" para birimlerinin payı Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 27'den yüzde 31'e yükselirken, doların payı yüzde 46'dan yüzde 42'ye geriledi.

Rus rublesi şahlandı! Dolar ve avro karşısında değer kazanıyor!

Moskova Borsası verilerine göre, 30 Eylül'de dolar/ruble paritesi yüzde 1,27 düşüşle 56,5 seviyesine, avro/ruble paritesi ise yüzde 6,5 düşüşle 2014’ten bu yana ilk defa 53 seviyesinin altına geriledi.

Rus rublesi ayın en yüksek seviyesinden işlem görüyor! Yükselişte olan rublede son durum ne?1 Rus rublesi kaç TL?

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunduğu Şanghay Zirvesi sonrasında, Putin, Türkiye’nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25’ini ruble ile yapmasının kısa sürede yürürlüğe konacağını belirtti. Açıklamanın ardından gözler Rus rublesinin kaç TL’den işlem gördüğünü araştırıyor.

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

Doları, euroyu bırakıp yuana yöneldiler

Savaş kıskacındaki Ruslar dolar ve euroya ulaşamayınca yeni bir yatırım aracına yöneldi. Rus Merkez Bankası da bankacılık hizmetlerinde dolar ve euronun payını azaltmak için önlemler almaya hazırlanıyor. Banka dolar ve euronun çeşitli riskler taşıdığına işaret etti.

Brent petrol fiyatları cep yakınca harekete geçtiler! Rus petrolünün yerini ne alacak?

Avrua Birliği, ülkelerinin Rus petrolünü yüzde 90'a varan oran ithal etmeyi keseceklerini açıklamasının ardından petrol piyasası karıştı. Brent petrolün varil fiyatı 120,46 doları gördü. Petroldeki yükseliş nedeniyle Fransa rotayı Arap yarımadasına çevirdi

Doların karşısında en çok değer kazanan para birimi şaşırttı! İlk kez dün gerçekleşti

Rusya Maliye Bakanlığı, Rus ihracatçılarının döviz kazançlarındaki mecburi satış oranını yüzde 80’den yüzde 50’ye düşürdü. Rublenin istikrara kavuştuğu ve döviz piyasasında yeterli likiditenin tekrar sağlandığı öğrenildi. Ruble dolar karşısından son 4 yılın zirvesine çıktı.

Rusya’da dolar ve euro hariç döviz satışlarında kısıtlamalar kalktı! Bitcoin ise ülkede yasal hale geliyor

Ukrayna'ya 24 Şubat 2022 Perşembe günü savaş açan Rusya, bozulan ekonomik dengeleri yeniden tesis etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Rus hükümeti ülkede vatandaşlarına dolar ve euro dışındaki döviz satışındaki kısıtlamaları kaldırdı.

Rus rublesi dolar Haberi

Rus rublesi dolar

Rus rublesi, Rusya Merkez Bankası’nın politika faiz oranını yüzde 14’ten yüzde 11’e düşürme kararından sonra dolar ve avro karşısında değer kaybetmişti.

Ukrayna-Rusya savaşı öncesi 23 Şubat’ta 85 bandından işlem gören dolar/avro paritesi, 10 Mart’ta 145’e kadar çıkarken devamında yüzde 60’tan fazla gerileyerek 2014 tarihinden bu yana ilk defa 53 seviyesinin altına düştü.

Analistler, ülkede devam eden sermaye kontrollerinin yanı sıra, yüksek enerji fiyatlarının Rus rublesini desteklediğini kaydetti.

Rusya’nın ana ihracat ürünü petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasa genelinde Brent türünde 88,3 dolardan işlem görüyor. Peki Rus rublesi neden değer kaybetmişti? İşte detaylar...

RUS RUBBESİ, FAİZ KARARINDAN SONRA DEĞER KAYBETTİ!

Rus rublesi, Rusya Merkez Bankası’nın politika faiz oranını yüzde 14’ten yüzde 11’e düşürme kararından sonra dolar ve avro karşısında değer kaybetmişti.

Dolar/ruble paritesi yüzde 8,3...