07 / 05 / 2024

Rus turist ne kadar azaldı

Rus turist ne kadar azaldı

Rus turistin son dakika rezervasyon beklentisi yüzde 25 indirim. Eğer bu indirimi sektör sağlarsa, zararın şu anda tahmin edilenden daha da yüksek olacağı öne sürülüyor.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Turizmde hedef büyük: 60 milyon turist 56 milyar dolar gelir!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte turizmde hareketlilik artarken Grand Yazıcı Club Turban Thermal Genel Müdürü Cihan Baykara, “Doların yükselmesi olumlu etki yarattı. Hedefimiz 2028’de 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir” şeklinde konuştu.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

'Petrol fiyatları yakında artacak'

Petrol fiyatlarında korkutan tahmin. Rus petrolüne yaptırım nedeniyle Rusya'nın ihracatının düşmesi ve Çin'in talebinin artmasıyla petrol arzında sorun yaşanması ve petrol fiyatlarının artması bekleniyor.

AB anlaşmaya vardı! Tüketici ve ekonomiyi yüksek fiyatlardan koruyacak düzenleme 15 Şubat'ta yürürlüğe girecek.

Vatandaşı ve ekonomiyi yüksek doğal gaz fiyatını karşı korumak için önemli bir adım atan AB tavan fiyat uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. AB daha önce de Rus petrolüne tavan fiyat getirmişti

AB Rus petrolüne tavan fiyatta anlaştı. Petrol fiyatları nasıl etkilenecek?

AB içinde süren tartışmalar sona erdi ve AB Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasında uzlaştı. Peki uygulama ne zaman başlayacak ve piyasalar nasıl etkilenecek?

Petrol fiyatları Çin etkisiyle dibi gördü

Petrol fiyatlarının düşmesinde Çin'deki protestoların etkili olduğu belirtilirken, OPEC'in alacağı karar ve AB'nin Rus petrolüne getireceği tavan fiyat da fiyatların şekillenmesinde etkili olacak.

Petrol fiyatlarında düşüş sürecek mi? AB'nin Rus petrolüne getireceği sınır ne olacak?

Avrupa'da Rus petrolüne getirilecek tavan fiyatın petrol fiyatları üzerinde düşüş baskısı yaratmaya devam etmesi beklenirken Rusya-Ukrayna arasındaki olası bir barışın da fiyatları olumlu etkilemesi bekleniyor.

Avrupa’dan Rus petrolü için gerilimi artıracak hamle

Avrupa Birliği ülkeleri Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren yeni bir yaptırım paketini teklif etti. Yaptırımların kapsamının genişletilmesi Moskova'nın 7 milyar Euro ihracat gelirinden mahrum kalmasına neden olacak.

Rus rublesi ayın en yüksek seviyesinden işlem görüyor! Yükselişte olan rublede son durum ne?1 Rus rublesi kaç TL?

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunduğu Şanghay Zirvesi sonrasında, Putin, Türkiye’nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25’ini ruble ile yapmasının kısa sürede yürürlüğe konacağını belirtti. Açıklamanın ardından gözler Rus rublesinin kaç TL’den işlem gördüğünü araştırıyor.

Rus petrolü tedirgin etti! Bakanlar toplanıyor

G7 maliye bakanları 2 Eylül Cuma günü düzenlenecek olan toplantıda, Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasını görüşeceklerini bildirdi.

Sevkiyat duruyor! Doğalgaz üç günlüğüne kesilecek!

Kuzey Akım boru hattı üzerinden Almanya’ya taşınan Rus doğal gazı üç günlüğüne kesilecek.

Rus turist ne kadar azaldı Haberi

Rus turist ne kadar azaldı

Bu sıkıntının istihdamın yüzde 16’sını sağlayan turizm sektörünü derinden etkileyeceği ve sektörde işsizliğin artacağı da sektörün öngörüleri arasında. Öte yandan, Rusya’dan turist gelişini teşvik etmek amacıyla alınan önlemlere konaklama sektörünün dahil olmamasına otelcilerden büyük tepki var. 


Sektörde istihdam yüzde 25-30 azalacak 


Rusya’da Kış Olimpiyatları nedeniyle Kırım ve Soçi bölgelerinde büyük yatırımlar gerçekleştirerek, birçok otel yapıldığını anımsatan Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, “Bu nedenle Rusya’da iç turizm teşvik ediliyor. Biz de bu eğilimi yakından izliyoruz. Kuşkusuz bunun Türkiye’ye yansımaları da olacak” dedi. Rusya’dan gelecek turist sayısında yüzde 25-30 azalmanın Türkiye’de başta konaklama, yiyecek-içecek olmak üzere tüm sektörleri olumsuz etkileyeceğine dikkati çeken Hacısüleyman, şunları kaydetti: “Rusya’daki ekonomik kriz sadece bu ülkeyi...