19 / 05 / 2024

rus turistlerin tercihi neresi

rus turistlerin tercihi neresi

Uludağ'da kış sezonu açılırken, yerli ve yabancı turistler zirvedeki yerlerini almaya başladı. Kar kalınlığının yarım metreye yaklaştığı Uludağ'da otel işletmecileri yılbaşı hazırlıklarında sona yaklaşırken, bu sene Arap turistlerin ilgisi dikkat çekti.

İş Bankası’nda deprem! İşlemler durduruldu

İş Bankası, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD)  Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı yaptığı yaptırım uyarıları nedeniyle Rus turistlerin en çok kullandığı Rus ödeme sistemi Mir'i askıya aldığını açıkladı.

Dolarda esnafın belini bükecek karar! Kısıtlama getirildi, bol keseden dağıtamayacaklar

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Rus turistlerin de Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Ancak Ruslar, 10 bin doların üzerindeki parayı Rusya dışına çıkaramayacak.

Rus ve İngiliz emekliler konutta Türkiye’yi tercih etti!

Konforlu bir hayat yaşamak isteyen yabancı vatandaşların gayrimenkulde tercihi Türkiye oldu. Son yıllarda özellikle İngiliz ve Rus emekli vatandaşların Türkiye'den konut satın alımları arttı.

Arap turistlerin tercihi günübirlik evler!

Trabzon'a gelen Arap turistlerin oteller yerine günübirlik kiraladıkları evlerde kalmayı tercih ettiği belirtildi.

Rusya'daki devalüasyon, Alanyalı inşaatçıları şaşırttı!

RUSYA'DA yaşanan devalüasyon, Alanya'da turizm ve inşaat sektörü temsilcilerini şaşırttı. Bu gelişme, son 6 yıldır Rus turistlerin ve Rus gayrimenkul müşterilerinin gözdesi olan Alanya'da turizmcileri ve inşaatçıları şok etti.

Park Prestige Suites turistlerin ilgi odağı oldu!

Park Bosphorus Hotel bünyesinde faaliyet gösteren Park Prestige Suites, İstanbul’da ev konforunda lüks hizmet arayan yerli-yabancı turistlerin tercihi oldu.

Yılın ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

Yaşadıkları kriz yüzünden Türkiye tatilinden vazgeçen Rus turistlerin yerini İranlılar doldurdu. İlk 6 ayda gelen turistler arasında İranlılar ikinci sırayı aldı.

Alman turistlerin tercihi Antalya oldu!

TÜROFED Başkanı Ayık ise "Fiyat cazibesine Alman pazarı çok olumlu tepki verdi. Rusya'da da aynı fiyat cazibesi yaratıldı ama beklenen olmadı" diye konuştu.

Rus turist sayısı Mayıs'ta artışa geçti!

4 ayda düşen Rus turist sayısı, mayısta artıya geçti. GTD Başkanı Bulut Bağcı, "Bu ay yüzde 5'lik bir artış var. Devlet desteği meyvelerini vermeye başladı. 4 milyonu yakalarız" dedi.

Rus turist durgunluğu devam ediyor!

TURİZMCİ Aziz Günyeli, Antalya bölgesindeki Rus turist durgunluğunun devam ettiğini söyledi. Günyeli, 2015 yılının ilk dört ayında gelen Rus turist sayısındaki yüzde 40 azalmanın sektörü olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Rus turist sayısındaki gerileme azalacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, tur uçaklarına devlet tarafından verilen 6 bin dolarlık yakıt desteğin olmaması durumunda Rus pazarındaki daralmanın yüzde 40'ı aşacağını söyledi.

AVM'leri ziyaret eden turistlerin cirodaki payı yüzde 20!

Alışveriş merkezlerinde turistlerin cirodaki payı yüzde 12 ile yüzde 20 arasında değişirken seyahat acentalarının turist başına aldıkları hanut da 1.5 dolardan 4.5 dolara yükseldi

Rus enerji şirketi Gazprom’un karı yüzde 86 azaldı!

Gazprom, 2014 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Rus enerji şirketi Gazprom’un brüt karı, 2014’te bir önceki yıla kıyasla yüzde 86 azalarak 3 milyar dolar oldu. Şirketin bir önceki yılki karı ise 21 milyar dolardı.

rus turistlerin tercihi neresi Haberi

rus turistlerin tercihi neresi

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Uludağ'da oteller yılbaşına hazırlanırken, Arap ve Rus turistlerin ilgisi işletmecileri memnun ediyor.


Marmara Bölgesi'nin zirvesi olan Uludağ'da kış sezonu açılırken, yerli ve yabancı turistler zirvedeki yerlerini almaya başladı. Kar kalınlığının yarım metreye yaklaştığı Uludağ'da otel işletmecileri yılbaşı hazırlıklarında sona yaklaşırken, bu sene Arap turistlerin ilgisi dikkat çekti. Günü birlik turlarla Uludağ'a gelen Arap turistler, karda kaymanın keyfini çıkarıyor. Bursa'nın bu yıl Arap Turizm Birliği tarafından bu yıl destinasyon merkezi olarak ilan edildiğini hatırlatan işletmeciler, yılın her döneminde Arapların Uludağ'a sık sık geldiğini, yeni sezondan da ümitli olduklarını söyledi.


Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, otellerin faaliyete geçtiğini, yıl başına kadar yoğun bir ilgi beklediklerini belirterek, "Noel tatili var. O tatil dönemi...