07 / 05 / 2024

Rus turizminde azalma

Rus turizminde azalma

TÜROFED tarafından hazırlanan 2015 Turizm Raporu'na göre, Rusya pazarının bu yıl yüzde 25-30 daralacağı tahmin ediliyor. Bunun da 2 milyar liralık kayıp anlamına geldiği belirtiliyor.

Rus ve Çinli gayrimenkul yatırımcıları Maraş'a yöneldi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümetinin Kapalı Maraş’ın açılması için çalışmalara başlaması Rus ve Çinli gayrimenkul yatırımcılarını bölgeye yöneltti.

Rus inşaat şirketleri Suriye’de havalimanı inşa edecek!

Suriye Planlama ve Uluslararası İşbirliği Kurumu Başkanı İmad Sabuni, Suriye-Rus hükümetler arası komisyonun toplantısında imzalanan anlaşmalar kapsamında Suriye’nin Tartus kentinde havalimanı ve aşı üretim fabrikası inşa edeceklerini açıkladı.

İstanbul Havalimanı Avrupa ve Rus basınında!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çok sayıda üst düzey yabancı konuğun katılımıyla dün ilk fazı hizmete açılan İstanbul Havalimanı, Avrupa ve Rus basınında geniş yer buldu...

Türkiye'deki tarım arazilerinde azalma yaşanıyor!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Dengiz, Türkiye'deki tarım arazilerinde azalma yaşandığını belirtti.

Rus generalin mezarı arazi sahibini yaktı!

Ardahan'da bir inşaatın kazısı esnasında Polonya asıllı Rus komutanın naaşının bulunduğu alanda arkeologlar tarafından kazı çalışması başlatıldı. Arsa sahibi Fahrettin Yılmaz, "Bu general beni mağdur etti" diye açıklama yaptı. 

Ruhsatta azalma konut piyasasını olumlu etkileyecek!

TÜİK verilerine göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23.5 azaldı. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, ruhsatta azalma piyasayı dengeler diye açıklama yaptı. 

Konut talebinde azalma yok!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan konut talebinde azalma olmadığını ifade etti. 

Medicine Hospital Grup sağlık turizminde büyüyecek!

2002 Yılında Güneşli'deki ilk yatırımı yaparak sağlık sektörüne giriş yapan Medicine Hospital Grup sağlık turizminde büyüyecek.

Avrasya 2017 Fuarı, 1000’den fazla Rus ziyaretçiyi ağırlayacak!

Avrasya Pencere, Cam ve Kapı Fuarı yarın başlıyor. Fuarda bu yıl 1000’den fazla Rus ziyaretçi ağırlanması bekleniyor.

İnşaat şirketi Rus model Viki Odintcova'ya dava açacak!

Rus model Viki Odintcova'nın Dubai'de gökdelenin tepesine çıkıp çektirdiği fotoğraf gündem oldu. Gökdelenin sahibi olan Cayan Group olayla ilgili açıklama yaptı.

Rus model Viki'ye inşaat şirketi dava açacak!

Rus model Viki Odintcova Dubai'de gökdelenin tepesinde hiçbir güvenlik önlemi almadan çektirdiği fotoğraflardan dolayı davalık olacak.

Ordu'daki Rus Pazarı Altınordu Belediyesi'ne devredildi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu'daki Rus pazarı olarak bilinen yaklaşık 6.5 dönümlük alan üzerindeki mülkiyet hakkını Altınordu Belediyesine devretti.

Rus hükümeti Türk Akımı yasa tasarısını onayladı!

Rus hükümetinin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı anlaşmasının onaylanmasına ilişkin yasa tasarısını kabul ettiği bildirildi.

Rus turizminde azalma Haberi

Rus turizminde azalma

Turizmde Rusya pazarının yaklaşık yüzde 25-30 daralmasının yıllık yaklaşık 2 milyar liralık kayıp anlamına geldiği, yan sektör ile birlikte kaybın 4,5 milyar dolara kadar ulaşabileceği bildirildi. 


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2015 Turizm Raporu'na göre, geçen yıl Türkiye'yi en fazla ziyaret eden ülkeler sıralamasında her zamanki gibi ilk sırayı Almanya, ikinci sırayı Rusya aldı. Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 5 artarak 4,4 milyon kişi oldu. 


Rusya Federasyonu, Türkiye'nin özellikle de Antalya bölgesinin sadece geçen yıl değil, son 10 yıldaki en önemli pazarlarından biri haline geldi. 


Rapora göre, Rusya'da 2014 yılı eylül ayında başlayan ve etkisi devam eden yüzde 100'e yakın devalüasyon ülkede ekonomik anlamda bir panik havası oluşturmaya başladı, bu durum Rus halkının seyahatten vazgeçmelerine...