25 / 07 / 2024

Rusya çin enerji ittifakı

Rusya çin enerji ittifakı

Çin ile mayıs ayında 400 milyar dolarlık doğalgaz anlaşması yaparak bu ülke ile enerji işbirliğini büyüten Rusya, Çin ile petrol sahaları işletmesi ve arama faaliyetlerinde de yeni anlaşmalar yaparak işbirliğini daha da genişletmeyi hedefliyor.

Mert Başaran: Altın tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topluyor! 

Altın fiyatları güne yükselişle başlarken gözler altın fiyatlarına çevrildi. Mert Başaran, altının tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topladığını açıkladı.

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Togg için 'ŞarjetTR' uygulaması devreye giriyor! Yüzde 25 indirim olacak!

Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG'a ilişkin yeni gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Mart 2023'te yollara çıkacağı söylenen yerli otomobil TOGG için enerji altyapısı çalışmalarında da sona gelindi. 

Rusya’dan umudu kesen Avrupa, şimdi de Çin’in güneş panellerine gözü dikti!

Rusya’nın doğal gazının kesmesi, Avrupa'da Çin'in güneş enerjisi panellerine talebi artırdı. AB, mayıs ayında açıkladığı yenilenebilir enerji planında, 2030'a gelindiğinde de 600 gigavat kapasiteye ulaşmayı hedefliyor. İşte haberin detayları…

Rusya Çin’e bağımlı hale mi geliyor? Batılı şirketler Rusya’dan çekilmeye devam ediyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Ericsson ve Nokia da, Rusya pazarından çıkış planlarını açıkladılar. Bu kararın ardından Rusya'nın Çinli teknoloji şirketlerine bağımlı hale geleceği belirtiliyor.

Petrol fiyatları 7 bin lirayı aşacak iddiası! Ruslar meydan okudu

Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş yüzünden Avrupa ülkelerinin Rusya'dan enerji ve petrol alımlarına kota koyacaklarını duyurması petrol fiyatlarında dalgalı bir seyrin oluşmasına neden oldu. Ruslar petrolün kota yemesi durumunda fiyatın 300 hatta 500 dolara çıkabileceğini iddia etti.

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

AB ülkelerinin Rusya'ya enerji bağımlılığından kurtulmak için kullanımının yaygınlaştırmayı düşündüğü ısı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır? İşte detaylar...

AB'den 18 maddelik yeni enerji planı! Rusya ile bağlar kopacak!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'ya olan enerji bağlılığını azaltmak için 18 maddelik yeni planını açıkladı. İşte o maddeler...

Akaryakıta dev zam mı geliyor?

Akaryakıt fiyatlarına dev zam için harekete geçildiği ileri sürüldü. Dağıtım şirketlerinin ve bayilerin kar paylarının yükseltilmesi için enerji yönetimine talepte bulunduğu belirtildi.

Vladimir Putin: Kripto paraları enerji kaynağı ticaretinde kullanmak için erken!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto para birimlerini enerji kaynağı ticaretinde kullanmak için erken olduğunu söyledi.

Türkiye'deki şehir hastaneleri Rusya'ya ilham oldu!

Koronavirüs salgınında başarılı hizmet veren şehir hastaneleri Rusya'nın dikkatini çekti. Moskova'da 1600 yataklı şehir hastanesi inşa edecek olan Rusya inşaatta Türkiye'yi örnek alacak. 

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?

Rusya’da dev altyapı projelerini hayata geçiren en büyük inşaat şirketleri, Devlet Başkanı Putin’e bir mektup ileterek inşaat sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını, sektördeki krizin "ülkenin güvenliği" de dahil olacak şekilde "kabul edilemez riskler" oluşturduğunu belirtti.

Bingöl Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rusya çin enerji ittifakı Haberi

Rusya çin enerji ittifakı


Çin ile mayıs ayında 400 milyar dolarlık doğalgaz anlaşması yaparak bu ülke ile enerji işbirliğini büyüten Rusya, Çin ile petrol sahaları işletmesi ve arama faaliyetlerinde de yeni anlaşmalar yaparak işbirliğini daha da genişletmeyi hedefliyor.


Son olarak Rus petrol şirketi Rosneft, Çinli enerji yetkililerine, Sibirya bölgesinde sahibi olduğu en büyük üçüncü petrol sahasında hisse sahibi olmalarını teklif etti.  


Singapur’da bulunan Rajaratnam Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Asya Enerji Uzmanı Collin Koh Swee Lean, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Rusya ve Çin arasında büyüyen enerji işbirliğinin iki ülke için de verimli sonuçlar doğuracağını söyledi.


Lean, Batının uyguladığı yaptırımlara Rus ekonomisinin ne kadar daha dayanabileceğinin belirsiz olduğunu vurgulayarak, “Rusya güvenilir bir enerji kaynağı, Çin de enerjiye aç bir ülke. Her iki ülkenin de dünya politikasına bakış açısı...