27 / 04 / 2024

Rusya Federal İstatistik Kurumu

Rusya Federal İstatistik Kurumu

Rosstat tarafından açıklanan verilere göre, Rusya’da yeni konut arzı ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,2 düşerken, bu yılın nisan ayında yeni konut inşası da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,3 geriledi.

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya'da konut fiyatları yüzde 9,9 geriledi ve 2000 yılından beri en sert düşüşü gösterdi. İşte tek tek açıklanan o son dakika rakamları...

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

Almanya'da inşaat sektöründe son durum ne?

Almanya'da 2021 Haziran ayında sanayi üretimi yüzde 0,3 oranında azalış gösterdi. İnşaat sektörü bu sonucu negatif olarak açıkladı. Almanya Federal İstatistik Ofisi'nde (Destatis), Haziran 2021'deki sanayi üretimine dair raporları değerlendirdi.

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 8,8 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Şubat ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 8,8 oranında düşüş yaşadı. 

Almanya'da inşaat malzemeleri perakende satışları yüzde 34,1 geriledi!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), perakende satışlara ilişkin şubat ayı geçici verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre; Şubat ayında inşaat malzemeleri perakende satışları yüzde 34,1 geriledi. 

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 12,2 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Ocak ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 12,2 oranında düşüş yaşadı. 

Rusya vergi bilgilerini Türkiye ile paylaşacak!

Rusya Federal Vergi Servisi, vergi bilgilerinin karşılıklı olarak otomatik bir şekilde paylaşıldığı ülkelere Türkiye'yi de dahil etmeye hazırlanıyor.

Almanya'da hane halkının kira masrafları yüzde 1.4 arttı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), Ağustos ayına ilişkin nihai Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayımladı.

Alman ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 9,7 küçüldü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), Almanya ekonomisinin Kovid-19 salgınının hane halkı tüketimini, ihracatı ve yatırımları olumsuz etkilemesiyle bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 9,7 daraldığını bildirdi.

Almanya'da GSYH’ye inşaat sektöründen olumlu katkı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) 2019 ülke ekonomisinin verilerini açıkladı. Bu verilere göre; Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya (GSYH) inşaat sektöründen olumlu katkı geldi.

Almanya'da kiralar yüzde 1,4 arttı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre ülkede Tüketici Fiyat Endeksi'nin artması kiralarda da 1,4 yükselişe neden oldu...

Almanya’da emlak fiyatları 10 yılda yüzde 48 arttı!

Federal İstatistik Dairesi yetkililerinin açıkladığı verilere göre 2008 ile 2018 yılları arasında emlak fiyatları Almanya'da yüzde 48 oranında yükseldi. 

Rusya-Türkiye arasında sanayi ve inşaat malzemesi yatırımları öne çıkıyor!

Rusya Merkez Federal Bölge Yatırım Konseyi Başkanı Artur Niyazmetov yaptığı açıklamada “Yatırımda öne çıkan sektörler sanayi, inşaat malzemesi ve tarım alanında olarak görülüyor. Bu hedefe sadece yatırımlarla ulaşabiliriz. Amacımız yatırımların önünü açmak” diye konuştu.

Rusya Federal İstatistik Kurumu Haberi

Rusya Federal İstatistik Kurumu

Rusya’da yeni konut arzı bu yılın ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,2 azalarak toplamda 20,3 milyon metrekareye geriledi.


Rusya Federal İstatistik Kurumu (Rosstat) tarafından açıklanan verilere göre, Rusya’da yeni konut arzı ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,2 düşerken, bu yılın nisan ayında yeni konut inşası da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,3 geriledi.


Bu yılın nisan ayında toplamda 63 bin yeni konut inşa edilirken, inşaat alanındaki toplam faaliyet miktarı ise yine bu yılın nisan ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 5,9 azaldı.


Rusya’nın inşaat sektöründe 90’lı yılların başından bu yana faaliyet gösteren Türk şirketleri önemli bir paya sahip. Moskova'nın merkezinde yer alan "Moscow City"nin inşası ve Rusya Duması'nın yenilenmesi gibi önemli projeleri üstlenen...