08 / 05 / 2024

rusya gemi ve yat ihracatı

rusya gemi ve yat ihracatı

Başaran Bayrak, gemi ihracatında geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 artış beklediklerini söyledi. Bayrak ayrıca, Rusya'nın sektörde en önemli hedef pazarlardan biri olmaya devam ettiğini söyledi...

Kıbrıs'ta yabancıya gayrimenkul satışlarında  kurallar sil baştan değişiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İsrail, Rusya, Ukrayna ve İran gibi ülkelere binlerce konut ve arsanın satıldığı konusundaki tartışmalardan sonra yabancılara mülk satışında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Rusya benzin ve motorin ihracatını askıya alıyor! Akaryakıt fiyatları yeniden tırmanacak mı?

Rusya, 1 Mart’tan itibaren 6 ay süreyle petrol ürünlerinin (benzin ve motorin) ihracatını askıya alıyor. Peki akaryakıt fiyatları nasıl etkilenecek? Beklentiler neler? Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından açıkladı. İşte vatandaşların yorumları...

Laleli, Merter ve Osmanbey'de dükkanlar kepenk indiriyor! Tekstil merkezleri kira ve masraflar karşısında zorda!

Global resesyonun yanı sıra Rusya-Ukrayna ve İsrail-Filistin savaşları da İstanbul’da Laleli, Merter ve Osmanbey gibi bölgelerdeki dükkanları etkiledi. Satışların yüzde 60’lara varan oranda düştüğü bölgelerde dükkanlar kepenk indiriyor ya da küçülmeye gidiyor. İşte ayrıntılar...

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

Keymar Gemi Hizmetleri Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keymar Gemi Hizmetleri Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Uzun tarafından kuruldu.

Tahıl Koridoru Anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle sona erdi: Buğday, mısır ve soya fasulyesi vadeli işlemleri yükseldi!

Karadeniz tahıl koridoru anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle birlikte sona erdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Tahıl Anlaşması'nın uzatılmayacağını Türkiye, Ukrayna ve BM'ye belirtti. İşte ayrıntılar...

Viktoria Gemi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Viktoria Gemi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Luka Ljubıcıc tarafından kuruldu.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Astral Denizcilik Makina Gemi Söküm Ve Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Astral Denizcilik Makina Gemi Söküm Ve Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Yontucu tarafından kuruldu.

Rusya'ya yaş meyve ve sebze ihracatı 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 60 arttı!

Rusya'ya yaş meyve ve sebze ihracatı, 2023 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 60 artışla 258,4 milyon dolara çıktı.

rusya gemi ve yat ihracatı Haberi

rusya gemi ve yat ihracatı
İstanbul Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, gemi ihracatında geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 artış beklediklerini söyledi. Bayrak ayrıca, Rusya'nın sektörde en önemli hedef pazarlardan biri olmaya devam ettiğini ifade etti.
 
Rusya'nın St. Petersburg şehrinde gerçekleştirilen "Neva 2013" gemicilik fuarında Cihan Haber Ajansı'nın(Cihan) sorularını yanıtlayan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı, Rusya'nın stratejik konum olarak Türkiye'ye yakın olması ve ikili ilişkilerin uzun bir geçmişe dayalı olmasının, kendilerinin bu ülkeye karşı daha agresif ve daha dikkatli olmaya yönlendirdiğini belirtti.
Özellikle tamir-bakım konularında Ruslara ciddi servisler ve hizmetler verdiklerini vurgulayan Bayrak, "Bizim bu fuarda olmamızın bir nedeni de, tamir-bakım müşterilerimizle bire bir temas kurmak. Birçok tamirci tersanemiz bizimle birlikte iştirak ettiler bu fuara. Burada önemli irtibatlar kurduk" bilgisini verdi.

İHRACATTA...