05 / 05 / 2024

rusya ile imzalanan anlaşma inşaat sektörünü nasıl etkileyecek

rusya ile imzalanan anlaşma inşaat sektörünü nasıl etkileyecek

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türk hükümeti ile ticari ve ekonomik işbirliğinin devam etmesine yönelik kararnameyi imzaladı. Kararname sayesinde Türkiye’nin turizm ve inşaat gelirlerini artması bekleniyor.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Savaş gerilimi buğday fiyatlarını uçurdu!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş gerilimi devam ediyor. Son olarak Rusya, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından yola çıkacak her geminin askeri yük taşıdığını varsayacağını belirtti. Yaşanan gelişme buğday fiyatlarını yükseltti.

İndirimlerin ismi Anpa Gross'tan ayçiçek yağına çılgın kampanya

Son senelerde devamlı olarak ücreti yükselen ayçiçek yağı ücretleri Ramazan Bayramı ile beraber düşüşe geçti. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş akabinde stoklarda biten ve fahiş ücretlere satılan ayçiçek yağı geçtiğimiz sene sosyal medyada alay konusu olmuştu.

Merakla bekleniyordu! Ramazan fiyatları belli oldu

 Ramazan ayı evveli ücret hareketliliğinin önüne geçmek için ön görülen tedbirler bağlamında Tarım Kredi Market zincirleri ile imzalanan protokolle kıymanın kilosunun 140, kuşbakışının ise 150 TL'den satılacağını ilan edildi.

Güya kriz var ama o otomobil satış rekoru kırdı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna savaşının ardından dünyanın her yerinde kriz çanlarının çaldığı bildirilirken, zenginlerin yaşantısından hiç bir şey değişmediği ortaya çıktı. Dünyanın en pahalı lüks otomobillerinden olan Rolls-Royce geçtiğimiz yıl satış rekoru kırdı!

Küresel gıda fiyatları 2022 yılında tarihi bir rekora imza attı! En çok hangi ürünlerin fiyatı yükseldi?

Önce pandemi ve kuraklık, ardından da Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan gıda krizi, geçtiğimiz yıl fiyatların tarihi seviyelere yükselmesine neden oldu.

Bu iki şirketin karını duyunca ağzınız açık kalacak! Tam 100 milyar dolar!

Dünya, pandemi ve ardından gelen Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle büyük bir resesyona girerken, gelen bir haber ağızları açık bıraktı

Avrupa Merkez Bankası’ndan şaşırtan enflasyon itirafı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte başta artan enerji fiyatları nedeniyle tarihi bir enflasyon sarmalına giren Avrupa Birliği’nden konuyla alakalı ilginç bir itiraf geldi.

Akaryakıt fiyatlarında son dakika depremi! Zam mı geldi, indirim mi oldu? BP, Opet, Shell 26 Aralık 2022 fiyat listesi!

Brent petrol fiyatları Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle dalgalanmaya devam ediyor. Benzin, motorin ve LPG fiyatları araç sahipleri arasında gündem olmaya devam ediyor ve 27 Aralık'ta fiyat indirimi mi yoksa fiyat artışı mı olacağı merak ediliyor. İşte 26 Aralık 2022 fiyat listesi...

Çiftçilere müjde geldi! 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi!

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Ziraat Bankası ile imzalanan yeni protokol ile çiftçilere elektrik borçları için 60 ay vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi verileceğini açıkladı. İşte detaylar…

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Enerji krizi en çok onlara yaradı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından Putin'in Avrupa'ya doğalgaz akışını kısıtlamasıyla insanlar oduna yöneldi.

Türk bankalarına ambargo kıskacı

ABD'den Türk İşadamlarına gelen "Rusya ile iş yapmayın" uyarısının ardından, bazı Türk bankalarının, Rusya Merkez Bankası'nın geliştirdiği ödeme sistemine dahil olmasının ambargoyu delmeye destek verildiği anlamına gelebileceği ve "yaptırıma uğrama" riski doğurduğu belirtildi.

rusya ile imzalanan anlaşma inşaat sektörünü nasıl etkileyecek Haberi

rusya ile imzalanan anlaşma inşaat sektörünü nasıl etkileyecek

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türk hükümeti ile ticari ve ekonomik işbirliğinin devam etmesine yönelik kararnameyi imzaladı. Rus hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile 2019 yılına kadar yürütülecek orta-vade ticari, ekonomik, bilimsel ve kültürel işbirliği programının devam etmesine yönelik kararname yürürlüğe girdi. Bu sayede Türkiye’nin en büyük ihracat pazarlarından olan ayrıca turizm ve inşaat sektörlerinin en büyük payı aldığı Rusya’da işler normale dönecek. Turizmde yoğun olmasa da normalleşmenin izlerinin yaz bitmeden hissedileceği belirtiliyor. 6 aydır neredeyse tek bir yatırımın bile olmadığı inşaat sektöründe ise firmalar yola çıkmaya hazır!



‘Çok memnun olduk’

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkan Vekili ve aynı zamanda Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu (CICA) Yönetim Kurulu Başkanı olan Emre Aykar, atılan imzayı inşaat sektörü için memnuniyetle karşıladıklarına vurgu yaparak, taahhüt...