14 / 05 / 2024

rusya inşaatları türk imzası

rusya inşaatları türk imzası

Rusya' nın lider gazetelerinden Pravda ve Rus ekonomi basınının öncüsü Kommersant’ ın eki olarak Rus okuyucuyla buluşan Global Connection’ da Türk yapı sektörüne övgüler yağdı...

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...

Türk mutfağının olmazsa olmazı 'soğan' fiyatları işte bu yüzden çıkıyormuş

Son zamanlarda yükselen soğan fiyatları ile alakalı Tarım Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Neredeyse soğansız yemeğin olmadığı Türk mutfağında yükselen  soğan fiyatlarının nedenini merak ediliyordu.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Türkiye’de bir ilk! Kuveyt Türk Dijital Araç Finansmanı’nı başlattı

Kuveyt Türk’ten Türkiye’de bir ilk geldi. Sahip olmak istediğiniz araç için Kuveyt Türk Mobil'den Dijital Araç Finansmanı'na başvurabilir ve aynı zamanda dijitale özel cazip oranlar ile bütçenizi zorlamadan istediğiniz aracı satın alabilirsiniz. İşte detaylar…

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası... Dolar resmen meydan okuyor

Dolar endeksi 20 yıl aradan sonra zirveye yükselirken gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı hızlıca yükseldi. Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası'na dolar resmen meydan okuyor...

Rusya, Türk Lirası’na sıcak bakıyor, petrol ve doğal gaz gelirleriyle TL mi alacak?

Rusya Merkez Bankası, Ulusal Refah Fonundaki ilave gelirlerle ABD doları ve avro ile alım satım yaptırımları nedeniyle yapamadığı işlemler için TL’yi devreye sokmayı düşünüyor. Banka, rezervlerde değerlendirmek için Türk Lirası, yuan ve rupi satın almaya yönelik değerlendirme yaptıklarını açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Kamala Harris’in evine Türk iş insanı Muhsin Bayrak talip oldu!

ABD Başkan Yardımcısı seçilen Kamala Harris, başkent Washington’daki lüks konutunu 2 milyon dolara satışa çıkarmıştı. Harris’in bu lüks konutuna Türk iş insanı AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak talip oldu.

Mevlüt Çavuşoğlu: Konut inşaatlarında Türk firmalarını öneririm!

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Radman'a konut inşaatların Türk firmalarını önerdiğini dile getirdi.

Türk inşaat şirketlerinden Almanya'ya akın!

Türk inşaat firmaları, Almanya'da yüzlerce limited şirket kurdu. Arsa veya eski evleri alıp yeni lüks konutlar inşa ediyorlar. Bir zamanlar Rusya'ya yapılan akına benzeyen yeni yatırım fırsatında, iyi Almanca bilen emlak sektöründe tecrübeli Türk gençleri aranıyor.

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

rusya inşaatları türk imzası Haberi

rusya inşaatları türk imzası


Rusya'nın lider gazetelerinden Pravda ve Rus ekonomi basınının öncüsü Kommersant’ın eki olarak Rus okuyucuyla buluşan Global Connection’da Türk yapı sektörüne övgüler yağdı.

Türk müteahhitlik hizmetleri sektörünün 1972'den buyana sürdürdüğü 42 yıllık yurtdışı serüveninde Rusya’daki projelerin payı yüzde 20'ye yaklaştı.


Türkiye'nin etkisini güçlendirmek amacı ile Rusya'nın lider gazetelerinden Komsomolskaya Pravda ve Kommersant 31 Mart'ta Türkiye yapı eki yayımladı. Ek, Global Connection (GC) adını taşıyor. Türkiye’yi ve Türk yapı sektörünü anlatan ek, bu iki gazete ve internet sitesi aracılığıyla 14 milyon okuyucuya ulaştı.


GC, Moskova’da düzenlenen MOSBUILD Yapı Fuarı’ndan bir gün önce 31 Mart 2014’de Pravda ve Kommersant ile birlikte dağıtıldı. Ekin ana konusu Türk inşaat ve yapı sektörü oldu.

 

GC, Rus okurlarla 8. Kez buluştu


Türkiye algısını yurtdışında geliştirmek için yayımlanan GC, Rusya'da 8. kez...