20 / 05 / 2024

Rusya krizi Türkiyeyi nasıl etkileyecek

Rusya krizi Türkiyeyi nasıl etkileyecek

Moskova'daki 60 metrekare dairesini 3 bin dolara kiraya vererek, Antalya'da kirada yaşayan Ruslar da valizlerini toplamaya başladı. Antalya’daki Rus kiracılar artık rahat yaşayamayacakları için şehri terk etmeye başladı.

Konut krizinde son nokta: Salonuna kurduğu çadırları kiralamaya başladı! İstediği rakam dudak uçuklattı

​​​​​​​Konut ve barında krizi tüm dünyada giderek artıyor. Salonunda kurduğu çadırları kiralamaya başlayan ev sahibi sosyal medyada gündem oldu. Çadırlar için istediği kira ise adeta dudak uçuklattı.

Motorinde 7 yılın zirvesi! Duyan kulaklarına inanamadı!

​​​​​​​Motorin fiyatları yurt içinde 2022’de 30 liraya kadar yükseldi. Mazot fiyatı uzun bir süredir 20 lira bandında neredeyse sabit kalırken Rusya tarafından yeni bir haber geldi. Rusya’dan Türkiye'ye yapılan motorin ihracatı yedi senenin en yüksek seviyesine çıkarak rekor kırdı.

Bunu yaptıysanız geçmiş olsun! 331 bin lira ceza ödeyeceksiniz

Türkiyeyi yasa boğan depremin ardından fırsatçılara aman verilmemeye başlandı. 11 ili etkisi altına alan ve binlerce can ve mal kaybıyla sonuçlanan Kahramanmaraş depremi sonrası evlerinden olan depremzedelere faiş fiyat uygulayanalar yakın mercek altına alındı.

Faturaları düşürmenin yolları...

Maalesef iklim krizi tüm dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Günümüzde doğal kaynakların tasarruflu bir şekilde kullanılması büyük önem arz ediyor.

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Putin'in Türkiye ile ilgili doğal gaz açıklaması büyük yankı uyandırdı

Avrupa'ya gaz sevkiyatı konusunda alternatifler arayan Rusya'dan Türkiye'de Avrupa'nın en büyük gaz merkezini kurabiliriz açıklaması geldi. Açıklama yurt içinde ve yurt dışında büyük bir yankı uyandırdı.

Doğal gaz krizi Türkiye’ye yaradı! Avrupalılar kış için geliyor

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan enerji krizinden dolayı Avrupalılar kışı Türkiye’de geçirmeye hazırlanıyor.

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

Rusya'da rekor seviyede dolar satın alındı! Son dakika dolar hamlesi

Rusya'daki vatandaşlar temmuz ayında 176 milyar ruble net döviz alımı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, Rusya'daki tüzel kişilerin haziran ayında 176 milyar ruble net döviz alımı yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Tüm dünyada gıda krizi endişeleri büyüyor! Kritik değerlendirme

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzmanlar, buğday ihracatının son durumunu değerlendirdi.

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

Konutta arsa krizi! Türkiye'de arsa maliyeti rekor seviyede! 

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut üretiminde arsa maliyetine dikkat çekerek, Türkiye'nin arsa maliyeti en yüksek ülke olabileceğini belirtti...

Buğday krizi kapıda! Sadece 10 hafta yetecek stok kaldı

Rusya-Ukrayna savaşı bir yana korona virüs bir yana, dünya devi Çin ve Hindistan’ın da buğday stoku yapmaya başlamasının ardından gıda krizi tüm ülkeleri alarma geçirirken, tarım analiz firması Gro Intelligence’a göre sadece 10 haftalık buğday stoku kaldı.

Rusya krizi Türkiyeyi nasıl etkileyecek Haberi

Rusya krizi Türkiyeyi nasıl etkileyecek

2008 yılında dünya ekonomik krizi yaşarken 2009’da hızla toparlanan petrol fiyatları Rusya’daki gelir seviyesinin iki misli yükselmesine olanak sağlamıştı.


Moskova'da ikinci el fiyatları yüzde 47 düştü! Detaylar için tıklayın!


Böylece birçok Rus hesap yaparak “Moskova’daki 60 metrekare dairemi 3 bin dolara kiraya versem, Türkiye’de krallar gibi yaşarım” sonucuna vardı. Rusya’daki mülkünü kiraya vererek Antalya’da yaşamını sürdüren Rus sayısı 4 bine çıktı. Üstelik ev alanlar bu istatistiğe dahil değil. Ranta dayalı lüks yaşam tarzı rublenin bir günde yarı yarıya eridiği 16 Aralık “Kara Salı” şokuyla sona erdi. Beş ay önce 3 bin dolar civarındaki kira geliri, 2015 başında 500- 700 dolara düştü.


Fontanka sitesinin haberine göre Antalya’daki Rus kiracılar da rahat yaşayamayacakları için şehri terk etmeye...