01 / 05 / 2024

Rusya turizmi ne durumda

Rusya turizmi ne durumda

Rusya'da yaşanan ekonomik gelişmeler, Türk iş dünyasını endişelendiriyor. Rublenin dolar karşısındaki düşüşü ihracatçıları olumsuz etkilerken, en fazla turisti bu ülkeden ağırlayan turizmci 2015'ten endişe duyuyor.

Rusya turizm şirketleri üzerindeki denetimi sertleştiriyor!

Rusya'da hükümet, son aylarda bazı büyük turizm şirketlerinin iflas etmesinin ardından turizm şirketlerinin yükümlülüklerinin artırılması ve turistlerin haklarının korunmasını öngören yeni bir yasa tasarısını parlamentoya sundu.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

Lisa K. King kimdir? Ford Otosan’da hangi görevleri üstlendi?

Lisa K. King  nerede okudu? Rusya’da ne iş yaptı? Ford Otosan’da hangi alanda çalışıyor? İşte Lisa K. King’in hayatı...

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

Akaryakıtta son dakika! Rusya o ülkelere petrol satmayacak! Benzin ve motorin fiyatları ne olacak? 

Rusya, fiyat sınırı getiren ülkelere petrol satışı yapmama kararı aldı. Peki benzin ve motorin fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Vatandaşa ne zaman yansıyacak? Türkiye’nin Rusya’da aldığı petrolde çok büyük indirim!

Rusya tarafından üretilen Ural petrolünün fiyatı Brent petrol fiyatının yarısının da altına düştüğü ve Türkiye’nin bu ülkeden yaptığı petrol ithalatının katlandığı bildirildi.

Hurda fiyatlarına rekor zam geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 24 Aralık 2022 hurda fiyat listesi

Kömür ve demir cevheri fiyatları Rusya Ukrayna Savaşı ile fırlarken hurda fiyatlarında da agresif hareketlilik yaşamakta. Hurda fiyatlarına rekor zam geldi. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 24 Aralık 2022 hurda fiyat listesi.

Petrol fiyatlarında düşüş sürecek mi? AB'nin Rus petrolüne getireceği sınır ne olacak?

Avrupa'da Rus petrolüne getirilecek tavan fiyatın petrol fiyatları üzerinde düşüş baskısı yaratmaya devam etmesi beklenirken Rusya-Ukrayna arasındaki olası bir barışın da fiyatları olumlu etkilemesi bekleniyor.

Emtia piyasalarında son durum ne? Altın, gümüş, buğday, mısır, Brent petrol fiyatları yükseldi mi? 

Türkiye’nin diplomatik girişimleri sonrasında Rusya'nın tahıl anlaşmasına geri dönmesiyle buğday fiyatında yüzde 6'nın üzerinde düşüşler yaşandı. Peki emtia piyasasında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Birleşmiş Milletler'den flaş açıklama. Rusya ne yapacak?

Ukrayna, Türkiye ve BM delegasyonlarının, tahıl koridoru kapsamında 31 Ekim günü 14 geminin hareket planı ve 40 gemiye yapılacak denetimler konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi. Rusya dün yaptığı açıklamada anlaşmayı askıya aldığını duyurmuştu.

Rusya'nın açıklaması şok yarattı! Türkiye nasıl etkilenecek?

Rusya tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini duyurdu. Dünya alarma geçti. BM'den iletişim halindeyiz açıklaması geldi. Peki bundan sonra ne olacak? Türkiye nasıl etkilenecek?

Metal primleri uçuyor! Borsaya Rusya etkisi

Londra Metal Borsası’nda (LME) bakır stoklarının yüzde 60’ını Rusya kökenli markalar oluşturunca Avrupalı alıcıları da bir telaş sardı. Rus madencilik sektörüne yönelik son yaptırımlar nedeniyle 2023 yılında Avrupalı bakır alıcılarının ödeyeceği primlerin de rekor seviyeye çıkması bekleniyor.

Dünya ekonomileri krizden ne zaman çıkacak? Fed, Rusya ve Çin nasıl rol oynayacak?

BM ve IMF gibi kuruluşların dünyanın diğer ekonomilerine zarar verdiği için uyardığı Amerikan Merkez Bankası ne zaman duracak? İşte herkesin merak ettiği, "her şey ne zaman normale dönecek? sorusuna ışık tutacak yanıtlar.

Buğday fiyatlarında savaş etkisi! Buğday fiyatlarında son durum ne? 4 Ekim 2022 fiyat listesi...

Buğday fiyatları, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimin tekrar tırmanmasıyla üç ayın zirvesini görmüştü. Peki buğday fiyatlarında son durum ne? İşte son dakika buğday 4 Ekim 2022 fiyat listesi...

Rusya turizmi ne durumda Haberi

Rusya turizmi ne durumda

Rusya'da yaşanan ekonomik gelişmeler, Türk iş dünyasını endişelendiriyor.  Rublenin dolar karşısındaki düşüşü ihracatçıları olumsuz etkilerken, en fazla turisti bu ülkeden ağırlayan turizmci 2015'ten endişe duyuyor. 


AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Rusya ekonomisinde yaşanan gelişmelerden sektörün tedirgin olduğunu söyledi.


Rusya'daki ekonomik krizin uzun sürmesi durumunda en fazla etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olacağına işaret eden İşler, endişe edecek bir durumun şu için olmadığına dikkati çekerek, "Gelen bilgilere göre Rusya'daki bu durum bizi etkileyeceği gibi görünüyor. Rezervasyon dönemindeyiz. 'Rusya'da kriz var' diyerek kimse fiyat düşürmesin. Fiyatı düşürürsek toparlanması 3 yılı bulur" dedi.   


Mehmet İşler, Rusya'nın 2013 yılında Almanya'yı geçerek Türkiye'ye en fazla turist gönderen ülke olmaya başladığını söyledi....