28 / 07 / 2024

Rusyada inşaat çalışanlarına sınırlama

Rusyada inşaat çalışanlarına sınırlama

12 milyon göçmenin çalıştığı Rusya, yabancı işçiye sınırlama getirmeye hazırlanıyor. Çalışma Bakanlığı, inşaatta yabancı işçi oranını yüzde 65'le sınırlamak için teklif sundu.

1935'te 'İstanbul'da inşaat çalışmaları durdu' iddiası!

1935 yılının sonlarına doğru İstanbul'da inşaat çalışmalarının durduğuna dair haberler gelmeye başlamış.  Peki 1935 yılında İstanbul'da inşaat durdu mu?

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

Kanal İstanbul'un inşaat çalışmalarına ilişkin dikkat çeken iddia!

Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı, Kanal İstanbul için inşaat çalışmalarının 25 Nisan’da başlayacağını ileri sürdü. Yıkıcı, bu tarihten önce vatandaşların itiraz etmeleri gerektiğini dile getirdi. 

TOKİ Bursa İnegöl'de inşaat çalışmalarına başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İnegöl'de 3. Etap Toplu Konut Projesi'nin inşaatına başladı. 

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarına bugün yeniden başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

KİPTAŞ'tan İzmit'teki sağlık çalışanlarına konut müjdesi!

İzmit’te inşa edilecek olan depreme dayanıklı sosyal konut projesi KİPTAŞ İzmit Çınar Evler için gerçekleşen basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet sağlık çalışanlarına önemli bir müjde verdi

Alya Onist'te inşaat çalışmaları başlıyor!

Akkuş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, Esenyurt'ta hayata geçirecekleri 250 konutluk Alya Onist ile aynı lokasyondaki Alya Onist 2 ve Alya Dolunay projelerinin inşaat çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Müteahhitlik şirketleri ve inşaat çalışanları için skorlama sistemi geliyor!

Müteahhitlik şirketleri, taşeron firmalar ve inşaat sektörü çalışanlarına yönelik skorlama yapacak bir sistem kurulması için çalışmalar yapıyor.

Alamo Anıtı'nda yürütülen inşaat çalışmaları protesto edildi!

San Antonio kentinde koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarına ve Alamo Anıtı'nda gerçekleştirilen inşaat çalışmalarına karşı protesto gerçekleştirildi. 

Mersin Grand Boss Suit Otel sağlık çalışanlarına tahsis edildi!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki bir otel, kapılarını, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında, mesai bitimi sonrası hastaneden evlerine gitmek istemeyen sağlık çalışanlarına tahsis edildi…

İnşaat işçileri koronaviruse rağmen çalışıyor!

Koronavirüs salgınına karşı tedbirler kapsamında "Evde kal" çağrılarına uymak istediklerini fakat başka bir gelirleri olmadığını belirten inşaat çalışanları, çalışmaya mecbur olduklarını belirtti…

Başakşehir Şehir Hastanesi inşaat çalışanlarından eylem!

Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler şantiyede çıkan yemekleri ve kötü çalışma koşullarını protesto etti. İşçilerin eylemi sonucu yemeklerde iyileştirme yapıldı. 

Rusyada inşaat çalışanlarına sınırlama Haberi

Rusyada inşaat çalışanlarına sınırlama

12 milyon göçmenin çalıştığı Rusya, yabancı işçiye sınırlama getirmeye hazırlanıyor. Çalışma Bakanlığı, inşaatta yabancı işçi oranını yüzde 65'le sınırlamak için teklif sundu. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Moskova yönetiminin, yerel istihdamı güçlendirmek için bir dizi tedbirler almaya hazırlandığı belirtildi. Rossiyskaya Gazeta'nın haberine göre Rusya Çalışma Bakanlığı meclise sunduğu yasa tasarısıyla yabancı işçilere sınırlama getirilmesini önerdi. Bakanlık, ülkedeki 12 milyon göçmen işçinin ağırlıklı çalıştığı inşaat sektöründe yabancı oranının yüzde 65'le sınırlandırılmasını istiyor. Gerekçe ise inşaat hacminde beklenen azalmayla, Rus işçilerin işsiz kalma olasılığını önlemek. Yasa tasarısında yabancı iş gücünün içecek ve perakende sektöründe yüzde 15, sebze yetiştiriciliğinde yüzde 50, spor alanında yüzde 25, yük taşımacılığı ve kara yolu taşımacılığında ise yüzde 35 ile sınırlandırılması teklif ediliyor. Türk şirketleri de 1988'den bu yana...