18 / 07 / 2024

Rusyada kiralar geriledi

Rusyada kiralar geriledi

Perakendede hiç mağazası olmayandan, yeni proje niyeti bulunmayana kadar geniş bir kesim Rusya'nın önemli kentlerinde peş peşe yatırıma soyundu. Rusya, ekonomik küçülmeyle boğuşuyor.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Uçuk kiralar konut piyasasını durdurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile konut arzının arttığı ve fiyatların gerilediğini söylemişti. Emlak ve tüketici temsilcileri uçuk kiraların konut piyasasının durdurduğunu söyledi.

Kiralar Kadıköy'de ucuzladı, Ümraniye'de uçuşa geçti!

Kadıköy’de 3 bin TL’ye yaklaşan ev kiraları, 2 bin TL’ye geriledi. Kısa zaman önce açılan Üsküdar-Ümraniye Metrosu ise bölgedeki kira fiyatlarını uçurdu.

Cadde mağazaları ve ofis kiraları yüzde 22 geriledi!

Cushman&Wakefield tarafından hazırlanan rapora göre yılın ilk çeyreğinde 2017'nin aynı dönemine göre cadde mağazaları ve ofis kiraları kura bağlı olarak yüzde 22'ye varan oranlarda geriledi.

Ofis ve mağaza kiraları yüzde 22 geriledi!

Cushman&Wakefield tarafından hazırlanan rapora göre yılın ilk çeyreğinde 2017 yılının aynı dönemine göre cadde mağazaları ve ofis kiraları kura bağlı olarak yüzde 22'ye varan oranlarda geriledi

Konut kiralarında artış oranı nedir?

Konut kiralamalarında yasal olarak, kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, konut kiralarında artış oranı nedir? Konut kiralarında artış nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Ekim ayında kiralar ne kadar artacak?

Taşınmaz malını kiraya veren mal sahipleri, Ekim ayında yeni kira döneminin başlaması ile kiracılarına zam yapabilecek. Peki, Ekim ayında kiralar ne kadar artacak? İşte kira zam oranları...

İstanbul'da ev kiraları ikiye katlandı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, ''İstanbul'da çok sayıda konut kentsel dönüşüm kapsamında yıkılınca, insanlar kiraya çıkmak zorunda kaldı. Bu durum İstanbul'da ev kiralarını ikiye katladı" dedi...

İstanbul'da konut kiraları uçtu!

İstanbul'da yılbaşında başlayan konut kiralarındaki fiyat artışı devam ediyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, ''İstanbul'da çok sayıda konut kentsel dönüşüm kapsamında yıkılınca, insanlar kiraya çıkmak zorunda kaldı.

KİT'lerin ve özelleştirilecek kuruluşların borcu 39,4 milyar liraya geriledi!

KİT'lerin ve özelleştirme programındaki kuruluşların cari fiyatlarla borç stoku, 2014'ün ikinci çeyreği itibarıyla 39,4 milyar liraya geriledi. Söz konusu rakam, yılın ilk çeyreğinde 41,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşmişti.

Akbatı AVYM kiralarında kur sabitlemesi yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Akbatı AVYM kiralarında kur sabitlemesi yaptı.

Mersin'de öğrenci yurdu kapandı kiralar 2 kat arttı!

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde hizmet veren YURTKUR’a ait 192 kişilik erkek öğrenci yurdu, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. İlçede ortalama 300 lira olan kiralar, 600-700 liraya yükseldi.

Mersin'de öğrenci yurdu kapandı, kiralar tavan yaptı!

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde hizmet veren YURTKUR’a ait 192 kişilik erkek öğrenci yurdu, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. İlçede ortalama 300 lira olan kiralar, 600-700 liraya yükseldi.

Rusyada kiralar geriledi Haberi

Rusyada kiralar geriledi

Perakendede hiç mağazası olmayandan, yeni proje niyeti bulunmayana kadar geniş bir kesim Rusya'nın önemli kentlerinde peş peşe yatırıma soyundu. Rusya, ekonomik küçülmeyle boğuşuyor. Geçen yıl gibi 2015'te de ekonomisinin küçülmeye devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.  Her kriz bir fırsat mı? Rusya'daki Türk perakendeciler için öyle görünüyor.  Türkiye'deki perakendeciler, geçtiğimiz yıl petrol varil fiyatlarının gerilemesi ve rublenin dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle sıkıntıya giren Rusya'da krizi fırsata çevirmeye çalışıyor. Kiraların neredeyse yan yarıya düşmesini fırsat bilen pek çok perakendeci bölgede mağaza açmak için harekete geçti. 


Rusya'da yaklaşık 706 satış noktası bulunan Türk hazır giyim markaları, son üç yıldır hızlı bir büyüme gösteriyor. Rublenin değer kaybetmesi nedeniyle alım gücünün bir miktar düşmesi ve dolardaki yükseliş nedeniyle kârmarjlannın gerilemesi bazı perakendecilerin işlerini olumsuz...