23 / 05 / 2024

rusyadaki kırgız işçiler

rusyadaki kırgız işçiler

Kırgızistan, Rusya'daki işçilerinin işsiz kalmasından endişeli. Zamandaş Derneği tarafından yapılan açıklamada; Rusya’da bugün 100’den fazla Türk inşaat şirketinde binlerce Kırgızistan uyruklu işçi çalıştığı belirtildi.

1939'da Gazi Köprüsü için Fransız ustalar getirilmiş!

1939 yılında Gazi Köprüsü için gerekli olan parke tahtalar Fransa'dan getirilmiş ve bunlar için de Fransız ustalar gelmiş.

Ramazan ayı için kırmızı ette fiyatlar sabitlendi! Artık Ankara'da da tek fiyat uygulanacak!

Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) arasında yapılan protokol çerçevesinde Ankara'da da kırmızı et fiyatları resmen sabitlendi. İşte sabit fiyatlar...

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

CarrefourSA’da 2 litre ayçiçeği yağı 75 TL’ye, 1 litre sızma zeytinyağı 219 TL’ye, kırmızı mercimek 32,90 TL’ye düştü!

CarrefourSA’dan hafta sonuna özel dev indirimler başladı. Carrefour’da 2 litre ayçiçeği yağı 75 TL’ye, 1 litre sızma zeytinyağı 219 TL’ye, 1 kg kırmızı mercimek 32,90 TL’ye düştü. İşte CarrefourSA 11 Kasım 2023 fiyat listesi...

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

İstanbul Esenyurt'ta inanılmaz bir olay yaşandı. Aralarında da polis memurlarının da bulunduğu kişiler, 211 konuttan oluşan bir sitedeki daireleri usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye sattı.

A101’de 12’li tuvalet kâğıdı 60 TL’ye, ayçiçek yağı 130 TL’ye, kırmızı mercimek 57 TL’ye düştü!

A101 Market, yeni indirimli ürünler kataloğunu resmi internet sitesinden tüketicilere özel paylaşırken, 20-26 Mayıs tarihleri arasında 12’li tuvalet kâğıdı 60 TL’ye, ayçiçek yağı 130 TL’ye, kırmızı mercimek 57 TL’ye düştü. İşte 20-26 Mayıs A101 Market fiyat listesi...

Dolar 7 gün sonra bu kadar olacak! Doları olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin

Sınırlı değer kaybını devam ettiren dolar/TL kuru Amerika Merkez Bankası Fed faiz kararınıa odaklandı. Yatırımcılar doların yönünü merak ediyor. Dolar 7 gün sonra bu kadar olacak! Doları olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin.

Kırmızı et fiyatları için kritik uyarı… “Ramazan fırsatçıları harekete geçmeden önlem alın!”

Ramazan öncesinde fırsatçıların gıda fiyatları ve özellikle kırmızı ete fahiş zam yapma ihtimaline karşı önemli uyarı sektörün yetkili isminden geldi: "Fırsatçılar iş başında, önlem alın!"

Ucuz et arayanlar tıklasın! Dana Kuşbaşı 99 TL! ESK Kırmızı Et fiyatları ne kadar? İşte 14 Şubat 2023 fiyat listesi…  

Vatandaşların et fiyatlarıyla ilgili araştırmaları devam ediyor. Çok sayıda kişi uyguna et almaya çalışıyor. Peki Et ve Süt Kurumu’nda (ESK) Kırmızı Et fiyatları ne kadar? İşte 14 Şubat 2023 fiyat listesi…  

Kıyafetlerinizin özünü koruyan çamaşır makinesi Beko'da! İşte 11 Şubat 2023 fiyat listesi

Kıyafetlerim her yıkamada yıpranıyor diyenler için Beko,Her kıyafete uygun programlarıyla, her yıkamada kıyafetin özünü koruyan teknolojiye  sahiptir. 16 farklı yıkama programı sayesinde Beko çamaşır makinesi ev hanımlarının en büyük tercihleri arasında yer alıyor.  

Dolar 19 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Hemen bakın

9 Şubat Perşembe dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Vatandaşlar doların ne kadar olacağının araştırıyor. Dolar 19 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Hemen bakın!

ESK'nın önünde metrelerce kuyruk oluştu! İşte 3 Şubat 2023 kırmızı et fiyatları

Kırmızı et fiyatlarını düşürmek için besi hayvanı ithal eden ESK'nın önünde -5 derecede bekleyen vatandaşlar gündem oldu. Peki ESK'daki kırmızı et fiyatları ne kadar?

Altın fiyatlarında ibre kırmızıya döndü! Elinde altını olanların feleği şaştı! Hemen bakın! 1 Şubat 2023 altın fiyatları

1 Şubat Çarşamba günü altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Bugün de altın fiyatlarında ibre kırmızıya döndü! Elinde altını olanların feleği şaştı! Altın fiyatları ne kadar oldu? Hemen bakın! 1 Şubat 2023 canlı altın fiyatları.

rusyadaki kırgız işçiler Haberi

rusyadaki kırgız işçiler

Kırgızistan, hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesinin ardından Rusya tarafından tırmandırılan kriz nedeniyle bu ülkedeki işçilerinin işsiz kalmasından endişe ediyor.  


Rusya'daki Kırgız işçilerin sorunlarıyla ilgilenen Bişkek merkezli Zamandaş Derneği tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Türk işletmelere yönelik yaptırımlarından endişe duyulduğu belirtildi.


Açıklamada, Rusya’da bugün 100’den fazla Türk inşaat şirketinde binlerce Kırgızistan uyruklu işçi çalıştığı belirtilerek "Türk şirketlerinin Rusya’daki faaliyetlerini durdurulması halinde Kırgız işçilerin işsiz kalacağı, Rusya’da çalışma ve ikamet izinlerinde sorunların ortaya çıkmasıyla birlikte kara listeye alınacakları ve sınır dışı edilebilecekleri" dile getirildi. 


Rusya’da çalışan 500 binden fazla Kırgız işçinin aileleri ve yakınlarına yılda yaklaşık 2 milyar dolar gönderdiği tahmin...