05 / 05 / 2024

rusyanın ekonomik rezervleri değerlendirmesi

rusyanın ekonomik rezervleri değerlendirmesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin ekonomisinin tüm alanlarda üretkenliği ve verimliliği önemli ölçüde artıracak rezervleri ve başarılı modelleri olduğunu dile getirdi.

Tarım Kredi 7-14 Ocak fiyat listesi! Kooperatif marketlerinden 1 alana 2. ürün yüzde 50 indirim kampanyası! 

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, vatandaşların ekonomik alışveriş yapabilmesi için yeni senenin ilk haftasına özel indirimler ile karşımıza çıkıyor. İşte kampanya ve haberin detayları...

Sayıştay’dan İZBETON’a uyarı! İhalesiz kentsel dönüşüme geçit yok!

Kamu idareleri ve sosyal güvenlik kurumlarının ekonomik gelir ve giderlerini inceleyen Sayıştay, İzmir'deki belediyelere ilişkin 2022’ye ilişkin olan raporunu paylaştı. Sayıştay, bu kapsamda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı faaliyet yürüten İZBETON’un raporunu da açıkladı.

Akbank'tan emeklilere Kasım ayı müjdesi: Emekli promosyon rakamları güncellendi

Akbank, Kasım ayıyla birlikte emekli vatandaşlarına yönelik sevindirici bir haberle gündeme geldi. Banka, emekli promosyon rakamlarında önemli bir güncelleme yaptığını resmi olarak duyurdu. Bu güncelleme, emekli vatandaşlarının ekonomik durumunu olumlu yönde etkilemeyi hedefliyor. İşte Akbank'ın gün

Küresel piyasalarda Orta Doğu gerilimi devam ediyor!

Jeopolitik tansiyonunun izleri piyasalarda devam ederken, altın ve petrolde yükseliş yaşanıyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın ekonomik görünüme ilişkin açıklamaları sonrasında 2 yıllık ABD tahvil getirileri düştü.

Lagarde: Yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşacaklarına güvendiğini belirtti. Enerji tedariki konusunda da “Avrupa’nın gaz rezervleri yüzde 90 oranında doldu, kışı çok daha güvenle karşılayacağız" dedi.

32'li tuvalet kağıdında büyük indirim: 189 TL'ye raflardaki yerini aldı! Elini çabuk tutan alır

Tuvalet kağıdı fiyatlarındaki artışlar, birçok insanın ekonomik zorluklarla başa çıkmasını daha da zorlaştırdı. Ancak bir market, 32'li tuvalet kağıdı için büyük bir indirim yaparak fiyatını 189 TL'ye kadar düşürdü. İşte detaylar...

Merkez Bankası’nın net rezervleri iki ayda 21,5 milyar dolar büyüdü!

Başkan değişiminin ardından yeniden rezerv biriktirmeye başlayan Merkez Bankası’nın “net” rezervinde 2 Haziran sonrasındaki on haftada toplam artış 21,5 milyar dolara ulaştı. Banka’nın brüt rezervi 116 milyar 319 milyon dolara ulaştı.

Merkez Bankası Rezervleri Büyüyor!

Merkez Bankası’nın rezervlerinin arttığı yönünde açıklama yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 7 Temmuz tarihini kapsayan hafta boyunca 1 milyar 829 milyon dolarlık bir artış gösterdi. Bu haber, bankanın kaynaklarının genişlediğine işaret etmektedir. 

KKM’de yeni rekorlar kırıldı, Merkez Bankası iki seçim arası 6.6 milyar dolar bozdurdu!

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının toplamı 2 trilyon 498 milyar 727 milyon liraya yükselerek yeni zirvesini gördü. Merkez Bankası’nın net rezervleri 2002 sonrası en düşük seviyeye indi.

Alman Ekonomisinde hiçbir değişiklik yok! Bu yıl da aynı olacak!

Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK), 2023 yılı için Alman ekonomisinin hareketsiz kalacağını ve yüksek enflasyon beklentisini dile getirdi. DIHK'nın açıklamaları, Almanya'nın ekonomik büyüme potansiyelindeki sınırlamaları ve küresel ekonomik belirsizlikleri yansıtıyor.

Reel sektörden şok uyarı: Döviz kıtlığı devam ederse fabrikalar kapısına kilit vuracak, seri iflaslar gelecek!

Seçimler öncesi döviz kurlarının ekonomik önlemlerle baskılanması, sanayici ve ihracatçıları isyan ettirdi. Dövize erişimin giderek zorlaşması reel sektör üzerinde maliyet baskısı yaratırken, sanayiciler bir an önce finansal döngünün bir an önce normalleşmesini istiyor.

Galatasaray, Florya Tesisleri’nin tapusunu resmen aldı! 

Galatasaray'ın ekonomik olarak büyük bir sıçrama yapmasına fırsat verecek olan Florya arazisinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Araç sahipleri dikkat! Yargıtay'dan devrim niteliğinde emsal karar!

Yargıtay, sıfır araç alıp problem yaşayanları sevindiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, sıfır aracın dört kapısının sökülüp takılmasının ekonomik değeri düşüren gizli ayıp olduğunu ve söz konusu aracın ayıpsız benzeriyle değiştirilmesi gerektiğine hükmetti.

rusyanın ekonomik rezervleri değerlendirmesi Haberi

rusyanın ekonomik rezervleri değerlendirmesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinden etkilenen farklı iş sektörlerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Putin, yaptığı açıklamada "Bugün, hakkında konuştuğumuz her şey, bir kez daha ekonomimizin, bir bütün olarak ülkenin tüm alanlarda üretkenliği ve verimliliği önemli ölçüde artıracak rezervleri ve başarılı modelleri olduğunu doğruluyor" ifadelerini kullandı.

Putin, koronavirüs kısıtlamaları kademeli olarak kalktıkça ülke ekonomisinin toparlandığını belirterek, Rusya'nın pandemi sırasında şeffaf piyasa mekanizmaları sayesinde gıda ve temel mal fiyatlarında ani sıçramaları önlemeyi başardığını...