30 / 06 / 2024

rusyanın yaptırımları arasında konut sektörü var mı

rusyanın yaptırımları arasında konut sektörü var mı

Uluslararası uzmanlar, Rus hükümetinin bütçesini dengelemek için sosyal harcamaları kısıp askeri harcamaları artırmasının sürdürülemez bir politika olduğu ve halkın bu konuda er ya da geç tepki göstereceği konusunda birleşiyor.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

Altın yatırımcıları hazırlanın! Hatice Koçak bugün için saat verdi! Bu rakamı duyan kuyumcuya koşacak

Yatırımcıların en çok tercihleri arasında olan altın, gündeme yine bomba gibi düştü. Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak, bugün için saat vererek, rakam açıklamasında bulundu.

Türkiye'de üretilen bal, 52 ülke arasında en çok tercih edilen bal oldu

Türkiye'nin en önemli üretim ve ihraç ürünleri arasında yer alan bal ürerimi, yılın dokuz ayında Amerika, İsrail ve Almanya başta olmak üzere 52 ülkede en çok tercih edilen bal oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Vatandaşların borsaya yatırımları zirveye ulaştı!

Borsaya yatırımcı hücumu devam ederken vatandaşların finansal varlıkları arasında hisse senedinin payı da tarihinde ilk kez yüzde 14,5’e yükseldi. Yatırımcıların yoğun ilgisi ile sadece hazirandan bu yana hisse senedinin payı 4 puan arttı.

Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ektikten sonra çiftçilerin de vazgeçilmezi olacak. Para kazandırıyor

Sofralarımızın vazgeçilme besinleri arasında yer alan bir besinin çiftçilere de ciddi paralar kazandırdığını biliyor muydunuz.

Ev Sahiplerine Yeni Yaptırımlar Geliyor! Kiracıların Korunması Hedefleniyor

Kiralardaki yüksek artışlar ve orantısız zam talepleri ev sahiplerine yönelik yeni yaptırımların gündeme gelmesine sebep oldu. Devlet, kiracıların korunmasını amaçlayan önemli düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. İşte, ev sahiplerinin bilmesi gereken detaylar.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

RTÜK'ten seçim için ağır yaptırımlar var! Eğer buna uyulmazsa bakın neler olacak! 

Seçime sayılı günler kala YSK’nın seçime ilişkin ilan ettiği kurallar RTÜK tarafından tekrar hatırlatıldı. Yayın yasağına uymayan kuruluşlar hakkında en ağır yaptırımların uygulanacağı yönünde açıklamalar geldi. 

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

BİM yine yaptı yapacağını! Aktüel ürünleri arasında öyle bir ürün var ki.. Herkes almak için birbiriyle kapışacak

BİM 31 Mart aktüel ürünlerini vatandaşla paylaştı. indirimli ürünler arasında Elektrikli Bisiklet olması vatandaşın ayrıca ilgisini çekti. Bir kaç yıldır Elektrikli Bisiklet kullanma alışkanlığı edinen vatandaşlar BİM ürünleri arasında Elektrikli Bisiklet olmasına yoğun ilgi gösterdi.

Fiyatını duyunca inanamayacaksınız! Tuvalet kağıdında müthiş indirim! Fırsatı kaçırmayın

Tuvalet kağıtlarına Web sitesinden indirim uygulayan ''Bizim Toptan gıda'' vatandaşın ilgi odağı oldu. En çok zam gelen ürünler arasında yer alan tuvalet kağıtlarına ihtiyacı olanlar Bizim Toptan markete akın etti. 

Depremzedelerden yüksek kira istenmesine ve ev verilmemesine idari yaptırım! 5 bin 958 TL cezası var! 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, depremzedelere yönelik "ayrımcılık yasağı" ihlal edilirse idari yaptırımlar uygulanabileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Ticaret Bakanlığı deprem fırsatçılarına göz açtırmayacak! Fırsatçılara ağır yaptırımlar geliyor!

Ticaret Bakanlığı, deprem felaketi sonrası vatandaşların mağduriyetini suistimal ederek ihtiyaç duyulan ürünlere fahiş zam yapanları yakın takibe aldığını ve gerekli yaptırımların yapılacağını açıkladı.

rusyanın yaptırımları arasında konut sektörü var mı Haberi

rusyanın yaptırımları arasında konut sektörü var mı

Uluslararası uzmanlar, Rus hükümetinin bütçesini dengelemek için sosyal harcamaları kısıp askeri harcamaları artırmasının sürdürülemez bir politika olduğu ve halkın bu konuda er ya da geç tepki göstereceği konusunda birleşiyor.


Londra merkezli düşünce kuruluşu Chatham House’un Rusya ve Avrasya Programı Araştırma Görevlisi John Lough, Rusya’nın askeri harcamalarını artırırken, sağlık ve eğitim bütçelerini kıstığını, bu politikanın sürdürülemez olduğunu belirtti.


Lough, bu politikanın er ya da geç Rusya’da protestolara neden olacağını, bu durumun Rusya’nın şoklara göğüs germe konusundaki yetersizliğini ortaya koyacağını savundu.


Türkiye’ye yönelik yaptırımlarının Rusya’daki tabloyu daha da kötüleştireceğine işaret eden Lough, “Çünkü bu tarz kararlar Rusya’daki vatandaşların cebini yakıyor” dedi.


"Kırım’ın Ötesinde: Yeni Rusya İmparatorluğu" kitabının yazarı Agnia Grigas da, yürütülen  politikadan en çok zararı Rus vatandaşlarının gördüğünün altını çizerek, “Rus halkının yaşam standartlarındaki...