27 / 04 / 2024

Rüzgar enerji santralleri kaynak

Rüzgar enerji santralleri kaynak

Enerjide yerli kaynaklara dönülmesi yatırımcıları harekete geçirdi. Özgül Holding Başkanı Özgül, "Nisandaki 4 milyar euroluk rüzgâr lisansının tamamı için kaynak hazır" dedi..

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

Ağaoğlu'ndan 1 milyar liralık yenilenebilir enerji yatırımı!

Ağaoğlu Enerji Grubu, 735 milyon lira değerinde ve 125 MW kurulu güce sahip Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'nin rüzgar türbinleri için Alman Nordex Energy GmbH ile sözleşmesini imzaladı. 

İzmir Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Foça Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Bergama’da RES projesi iptal edildi!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü merasına yapılmak istenen rüzgar enerji santralleri (RES) köylülerin kararlı duruşu nedeniyle iptal edildi.

İzmir Bergama’ya RES projesi geliyor!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü yakınlarında rüzgar enerji santralleri kurulacak. Kurulmak istenen RES, köylülerin merasını tehdit ediyor.

Ağaoğlu'ndan 330 milyon liralık yenilenebilir enerji yatırımı!

Ağaoğlu Enerji Grubu, Bursa ve Yalova'daki iki Rüzgar Enerji Santrali projesinin rüzgar türbinleri için Alman Nordex ile 330 milyon liralık sözleşme imzaladı

Rüzgar Enerji Santralleri en verimli arazilere yerleştiriliyor!

Gazete Habertürk köşe yazarlarından Güntay Şimşek bugünkü yazısında Rüzgar Enerji Santralleri ile ilgili eksikliklere değindi. İşte o yazı...

Sarıtepe- Demirciler RES 100 milyon avro yatırımla faaliyete geçti!

Zorlu Enerji’nin Türkiye’deki ikinci rüzgar santral projesi olan Sarıtepe-Demirciler Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES), tam kapasite elektrik üretimine başladı.

Rüzgar enerji santralleri kaynak Haberi

Rüzgar enerji santralleri kaynak

Türkiye'nin rüzgâr enerji santralinde (RES) en büyük lisansa sahip şirketi Özgül Holding, Nisan 2015'te yapılacak dev ihale için 4 milyar euroluk kaynak ayırdı. EPDK'nın nisan ayında yapacağı 3 bin megavatlık rüzgâr enerjisi santrali lisans ihalesi için hazırlıklarını tamamlayan şirkete, Körfez, ABD ve Kanada'dan çok sayıda yatırımcı, "Birlikte hareket edelim" önerisi getirdi. Türkiye'nin enerji üretiminde yönünü rüzgar, güneş ve nükleere çevirmesinin ardından enerjide büyük yatırım hamlelerinin gündeme geldiğini söyleyen Özgül Holding Başkanı Ömer Faruk Özgül, "Türkiye tarihi bir karar verdi. Artık rüzgâr ve güneşe dönmeye başladık. Bu nedenle yatırıma geçmeyen lisanslar iptal edilerek, gerçek yatırımcılara verilmeli. Nisanda yapılacak 3 bin megavatlık rüzgar lisansı ihalesinde 3 bin megavatlık teklif vereceğiz" dedi. 


ŞARTLAR ESNEMESİN 

7 yıldır 8 bin megavatlık lisansın ise boş beklediğini vurgulayan...