01 / 05 / 2024

rüzgar yatırımında Türkiye

rüzgar yatırımında Türkiye

General Electric Türkiye Yönetim Başkanı Canan Özsoy, "Türkiye’de yenilikçilik destekleniyor, ama çok dağınık. Stratejik bir odak yaratılsa, tüm fikirler ve yatırımlar buraya aksa, önemli bir atılım yapabiliriz." diye konuştu.

Temettü yatırımında bu iki analize aman dikkat!

Son zamanlarda temettü yatırımı ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki temettü yatırımında nelere dikkat edilmeli? Piyasa analisti Umut Demir, X sosyal medya hesabında 2 analize dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Arsa yatırımında en iyi getiri sağlayacak 10 şehir!

Arsa yatırımına ilgi hız kesmeden devam ederken, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin de arsa yatırımında en iyi getiri sağlayacak 10 şehri açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Bu il ve ilçelerden ev alanlar köşeyi döndü! Konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Yatırımını konut üzerinden yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk nokta konutun semti, ili veya ilçesi. Peki konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Arazi yatırımında İstanbul, İzmir, Ankara'yı sollayacak 3 yeni il peş peşe açıklandı! Yatırımcılar acil bakın!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin son zamanlarda sık sık gündeme gelen arazi yatırımında İstanbul, İzmir, Ankara'yı sollayacak olan 3 yeni il peş peşe açıkladı. İşte o iller...

Arsa yatırımında nelere dikkat edilmelidir?

Arsa yatırımı, belirli süreçlerden oluşur. Bu yatırım süreci için üç evre söz konusudur. Bu evrelerde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Peki arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler nedir? İşte arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili önemli detaylar...

Konut yatırımında Ruslar yüzde 44,4'lük artışla lider oldu! Türkiye'den ilk 5 ayda 5 bin 723 adet konut aldılar!

Ocak-mayıs döneminde yabancıların konut yatırımında Ruslar yüzde 4,4'lük artışla öndeliğini devam ettirirken, Suudi Arabistan ise yükselişi sürdürerek 11'inci sıraya yükseldi.

Ötaş Yapı Uluslararası İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ötaş Yapı Uluslararası İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sinan Taş tarafından kuruldu.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

rüzgar yatırımında Türkiye Haberi

rüzgar yatırımında Türkiye

Küresel teknoloji şirketi General Electric’in, öncelikli büyüme pazarlarından biri olarak ilan ettiği Türkiye’nin başına bir kadın getirmiş olması rastlantı değil. 


GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy’a göre 21. yüzyıl kadınların ve gençlerin yüzyılı olacak. Yenilikçiliğe, yeni fikirlerin desteklenmesine inanan Özsoy, “General Electric'in başarısını yeni şeyler üretmeye borçlu” diyor. 


Türkiye, General Electric tarafından yatırım yapılacak en önemli 5. ülke olarak değerlendiriliyor. 


Özsoy, “Türkiye sağlık, havacılık, enerji, ulaştırma gibi çok sayıda alanda proje üreten bir ülke. Sağlam bir altyapısı, yetenekli işgücü var. Türkiye’de ne merkezi kurarsanız kurun, ekip bulmakta zorlanmıyorsunuz. Türkiye aynı zamanda coğrafi konumu ile de çok önemli bir rol üstleniyor. Türk insanı çok yaratıcı. Gençlerin çok fazla fikri var” yorumlarını yapıyor. Fakat Özsoy’un dikkat çektiği bazı eksiklikler de...