03 / 05 / 2024

s and p varlık fonu açıklaması

s and p varlık fonu açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye Varlık Fonu'yla ilgili açıklama yaptı. S&P Varlık Fonu'yla ilgili "Kamu varlıklarını kaldıraca alma aracına benziyor" dedi.

Kiralarda yüzde 25 belirsizliği sürüyor! Fahiş kira bedelleri bu şekilde önlenebilir! 

Kirada 1 Temmuz’dan sonra yüzde 25 zam sınırının sürüp sürmeyeceği merak konusu. ATEM Başkanı Hakan Akçam, konuyu değerlendirdi ve fahiş kira bedellerinin önlenmesi için yapılabilecekleri sıraladı. 

Kanal İstanbul için üst mahkemeye de iptal çağrısı: 7 etaplık projenin ilk 3 etabı iptal edildi!

Şehir Plancısı Pelin Pınar Giritlioğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve iptal kararının olumlu olduğuna, üst mahkemeden de aynı kararı beklediklerine de dikkat çekti.

Benzin ve motorinde Brent petrol depremi! Akaryakıt fiyatları uçuşa geçecek! Sürücüler hemen bakın! 

Akaryakıt fiyatlarına geçtiğimiz günlerde peş peşe gelen zamlar sürücüleri tedirgin etti. Aracı olanlar akaryakıt zamlarının sürüp sürmeyeceğini merak ederken, Brent petrolle ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. İşte ayrıntılar ve güncel fiyatlar...

Borsa yükselecek mi? Uzman isimler rakam rakam sıraladı! Yatırımcılar dikkatle bakın!

Borsa İstanbul'daki yükselişin sürüp sürmeyeceği merak konusu oldu. Uzman isimler rakam vererek beklentilerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Emtia Uzmanı açıkladı: ‘Ne altın ne dolar... Bu yılın sürprizini bu yatırım aracı yapacak!’

Emtia uzmanı Haluk İzzet Mutlu, bu yılın banko emtia ürünlerini sıralayıp, gümüşe göz kırptı: “Altın kötü olmaz. Fakat ne kadar iyi olur onu bilemeyiz. Lityum, rodyum ve nikel, önümüzdeki bir senenin gözdeleri. İki kriter gerçekleşirse gümüş kazanç ürünü olabilir.”

Kir ve tozları yüzeylerden söküp atan yüksek emiş güçlü elektrikli süpürge Bosch'ta! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Evimin her yüzeyi temiz olsun kirden ve tozdan arınsın diyenler için Bosch,yüksek motor teknolojisi sayesinde halı ve tüm yüzeylerde maksimum hijyen sağlayan elektrikli süpürgeyi satış mağazasında cebinize uygun fiyatlarla satışa sunuyor.

Blue Diamond’tan pırlantalarda yüzde 50 indirim! 24 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Pek çok kadının hayalini süsleyen pırlanta takılarda Blue Diamond, dev bir indirim kampanyasına imza atıyor.

Mahmut Akbal, Eyüp Akbal ve Zeki Akbal'dan yeni şirket! 

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal yeni şirket kurdu. Fzl Yapı İnşaat Ve Pazarlama Anonim Şirketi Başakşehir'de kuruldu.

Tasarruf finansman sektöründe araba, konutu 3'e katladı! Konutta üst sınır 10 milyon TL'ye çıkarılsın önerisi! 

Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Tasarruf Finansman sistemini ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda ve önerilerde bulundu. İşte ayrıntılar...

En ucuz güneş kremi hangi markette? Güneş kremi fiyat listesi!

Havalar ısınıp güneş iyice kendini göstermeye başlamışken güneş kremleri tekrar alışveriş sepetlerinin favori ürünü oldu. Birçok üründe yaşanan fiyat artışları nedeniyle güneş kremleri de geçtiğimiz yıldan bu yıla oranla fiyatlarında büyük artış yaşandı. 

Scafıs Kalıp Ve İskele Sistemleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Scafıs Kalıp Ve İskele Sistemleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Esra Sevgi tarafından kuruldu.

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Manisa'da kiracı boşalttığı evdeki kapıları, petekleri ve kombiyi söküp götürdü!

Manisa Şehzadeler'de bir ev sahibi, tahliye kararı aldırdığı kiracısının kiralık konuttaki kapıları, kalorifer peteklerini ve kombiyi söküp götürmesi üzerine şikayetçi oldu.

s and p varlık fonu açıklaması Haberi

s and p varlık fonu açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) kamu ve özel varlıkları üzerinden kaldıraca alarak kaynak yaratma aracına benzeterek, Türkiye'nin güçlü kamu maliyesine rağmen TVF'nin merkezi yönetim üzerinde mali yükümlülük oluşturup oluşturmayacağının izleneceğini belirtti.


Reuters'ın TVF ve kamu maliyesine olası etkileri hakkındaki sorularını yazılı yanıtlayan S&P Türkiye analisti Frank Gill, devlet garantisinden faydalanan borçlanma aracı ihraç etmesi halinde TVF'nin finansman gereksinimlerinin yakından takip edeceklerini belirtti.


Ulusal varlık fonlarının genellikle cari fazla veren emtia ihracatçısı ülkeler tarafından "zor durumlarda" kullanılmak üzere kurulduğunu, Türkiye Varlık Fonu'nun ise bu tanıma uymadığını belirten Gill, "Türkiye emtia ihracatçısı değil, dış açık veriyor. Bu nedenle TVF'nin kuruluşu kamu/özel varlıklarını kaldıraca alarak kaynak yaratma aracına... kamu harcamalarını merkezi yönetim dışından finanse etmeye imkan verecek ulusal...