22 / 07 / 2024

sabancı enerji şirketleri

sabancı enerji şirketleri

SABANCI Holding CEO’su Zafer Kurtul, "Bu yıl enerji tarafındaki hedefimiz mevcut yatırımlarımızı zamanında bitirmek. Geçen sene 3 milyar dolar bedelle iki dağıtım bölgesi aldık. Bunların entegrasyonu, bu yılın öncelikli konusu." dedi...

Enerji şirketleri borsada yatırımcıların odak noktası haline geliyor

Bu hafta borsada yatırımcıların ilgisini çeken hisseler belirlendi. Enerji şirketleri öne çıktı ve yatırımcılar bu hisselere yoğun ilgi gösterdi. Hisselerin fiyatlarının artışıyla birlikte işlem hacimleri de arttı, bu da yatırımcıların ilgisinin yükseldiğini gösteriyor.

MİA Teknoloji iştiraki Enerjey Enerji Romanya pazarına açılıyor!

Türkiye’nin önde gelen bilişim şirketleri arasında yer alan MİA Teknoloji’nin iştiraki Enerjey Enerji, yenilenebilir enerji alanında cazip hale gelen Romanya pazarına yatırım yapıyor.

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Ahmet Büyükgöz'den 11 enerji hissesi ile SASA ve Hektaş analizi!

Temel ve teknik analizci, uzun vade yatırımcısı Ahmet Büyükgöz, Borsa İstanbul’da işlem gören 11 enerji hissesini masaya yatırdı. Son dönemin en çok konuşulan şirketleri, SASA, Hektaş, TÜPRAŞ, KONTROLMATİK  başta olmak üzere 14 hissenin analizini yaptı.

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

Enerji krizi patladı! İflas dalgası kasıp kavuruyor

Avrupa’da elektrik ve doğalgazdaki krizi şirketleri batırmaya başladı. Almanya’da birçok fabrika iflas edip, işçileri işten çıkardı. İngiltere ise bin 933 firma iflasını açıkladı. Ayrıca Belçika’da 10 gıda şirketinden 4’ü riskli durumda. Enerji şirketleri de hükümetlerden yardım bekliyor.

Halk faturalarını ödemekte zorlanırken enerji şirketleri kar etmeye devam ediyor

İngiltere hazinesinin tahminlerine göre, Birleşik Krallık'taki gaz ve elektrik üreticilerinin önümüzdeki iki yıl içinde 170 milyar sterlinden fazla kar etmesi bekleniyor.

Tüp alacaklara müjde! Bir tek o tüp markası zamlanmadı! İşte Aygaz, İpragaz, Milangaz 18 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Bir sene içinde mutfak tüpüne yüzde 141 zamlanan başka bir zam haberi daha geldi! Zam haberinin ardından enerji şirketleri fiyatlarını hemen güncelledi fakat bir marka henüz zam yapmadı! Peki, mutfak tüpü fiyatları ne kadar? Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz... İşte 18 Mayıs 2022 fiyat listesi...

İngiltere'de sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi!

İngiltere'de  enerji şirketleri hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına zam yaptı. Sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi. İşte ayrıntılar...

İpragaz ve Ode Yalıtım tasarruf, verim ve zaman kazancı sunacak!

Türkiye’nin köklü enerji şirketleri arasında yer alan İpragaz ile yalıtım sektörünün öncü firması ODE Yalıtım arasında, yalıtım uygulamacılarının ihtiyaçlarına ideal çözüm sağlayan yeni bir iş birliğine imza atıldı.

Çinlililer otoyol ve köprü peşinde!

Türk enerji şirketleri, Çinli yatırımcılarla malzeme tedarikini de içeren finansman destekli yeni proje ya da işletmede olan yatırımlar için ortaklık ve işbirliği görüşmeleri gerçekleştiriyorlar. 

Limak'tan 2 yeni yatırım projesi!

Limak Holding, Türkiye'nin önde gelen gruplarından biri. Birçok büyük projeye imza atan firmayı kamuoyu daha çok inşaat ve enerji şirketleri ile tanıyor.

Adana Hacı Sabancı OSB'de istihdam çağrısı!

İnşaat, hazır beton, enerji gibi farklı sektörlerde 351 firmaya ait 407 işletmenin faaliyet gösterdiği Adana Hacı Sabancı OSB'de incelemelerde bulunuldu. Fabrika'da istihdam çağrısı hatırlatıldı.

sabancı enerji şirketleri Haberi

sabancı enerji şirketleri


Bu yıl yeni yatırımların yanında satın almalara açık olduklarını ifade eden Sabancı Holding CEO’su Kurtul, “Bu plan tüm şirketlerimizde geçerli” dedi.


SABANCI Holding CEO’su Zafer Kurtul, bu yıl planladıkları satın almaları değerlendirdi. CNBC-e’nin sorularını yanıtlayan Kurtul, “Satın almalar olabilir. Çok açığız. Bu sadece Carrefour için değil, tüm şirketlerimiz için geçerli. Türkiye’de olabilir” dedi. Bu yıl 1.8 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini belirten Kurtul, “Bunun yüzde 70’i enerji. Bu tutar satın almaları içermiyor” diye konuştu.


HEDEFLERİMİZDE DEĞİŞİKLİK YOK

Türkiye ekonomisi konusunda 2014 için çok sağlıklı tahminler yapmanın mümkün olmadığını belirten Kurtul, politik istikrar ve FED tedbirlerinin önemli belirsizlik nedenleri olduğunu söyledi. Kurtul, “Kurla ilgili şu anda net tahmin yapamayız. Ancak büyüme tahminizi yüzde 3 olarak değiştirdik” dedi. Kurtul, bugün için hedeflerde bir revizyon...