23 / 07 / 2024

Sabro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuma Çelik

Sabro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuma Çelik

300 sanatçı, yazar ve aydının öncülüğünde 'Türkiye Süryanilerin vatanıdır ve Mor Gabriel işgalci değildir' kampanyası başlatıldı

Devre mülk genel kurullarında nasıl oy kullanılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde devremülk genel kurulunda oy kullanımının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kooperatiflerde genel kurul sezonu ne zaman?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü köşesinde, kooperatiflerdeki genel kurul sezonunu kaleme aldı. 

Edip Gayrimenkul'ün genel kurul toplantısı tescillendi!

Edip Gayrimenkul'ün 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısının tesciline ilişkin ilan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayınlandı. 

Halk GYO'nun genel kurul toplantısı sonuçları tescillendi!

Halk GYO'nun 31 Mart 2021 tarihinde yapılan 2020 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçları tescil edilmiş olup, tescil ilanı 29 Nisan 2021 10319 tarih ve sayılı Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlandı.

Can Dündar'ın mal varlıklarına el koyma kararına itiraz reddedildi!

Firari sanık eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına yönelik yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi. 

Edip Gayrimenkul'ün genel kurul sonuçları tescillendi!

Edip Gayrimenkul'ün 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısının tesciline ilişkin ilan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayınlandı. 

Kuyumcukent 2017 olağan genel kurul toplantısı tescillendi!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım 017 yılı olağan genel kurul toplantısı trscillendi ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlandı.

Akiş GYO 2017 olağan genel kurul toplantısı tescillendi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılı olağan genel kurul toplantısı tescillendi ve Türkiye Ticaret Sicili gazetesi ile ilan edildi. 

Katil zanlısı Cemil Karanfil'e ev kiralayan emlakçıya ceza!

Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'in katil zanlısı damadı Cemil Karanfil önceki gün yakalandı. Alsancak'ta günlük olarak ev kiralayan Karanfil'in emlakçısına 10 bin 500 lira para cezası kesildi.

Halk GYO'nun 2016 olağan genel kurulu tescillendi!

Halk GYO'nun 2016 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçları dün 9360 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlandı.

Akiş GYO'nun 2016 olağan genel kurul toplantısı tescillendi!

Akiş GYO'nun 2016 olağan genel kurul toplantısı 19 Nisan 2017 tarihinde tescil edildi ve karar Türkiye Ticaret Sicili gazetesi ile ilan edildi.

Yeni Gimat GYO'nun 2016 olağan genel kurul toplantısı tescillendi!

Yeni Gimat GYO'nun 2016 yılı olağan genel kurul toplantısı bugün 9306 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan edildi.

Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı!

Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in büyüdüğü yetimhane olarak da bilinen ve tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı 2015'te Ermeni toplumuna iade edilen Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı.

Sabro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuma Çelik Haberi

Sabro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuma Çelik

‘Süryanilerin Kudüs’ü sayılan Mor Gabriel Manastırı arazisinin Hazine’ye bırakılması yönündeki Yargıtay kararına karşı imza kampanyası başlatıldı. 300 yazar ve sanatçının katıldığı kampanyanın detaylarını Sabro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuma Çelik, Prof. Dr. Cengiz Aktar ve Tuma Özdemir açıkladı. Cezayir Restoran’daki toplantıda konuşan Çelik, Türkiye ’de 20 bin Süryani yaşadığını hatırlatarak, “Biz Süryaniler birlikte yaşamak istiyoruz. Hoşgörü istemiyoruz. Bir hatadan, eksiklikten dolayı hoşgörülür. Bizim isteğimiz özgürce, kardeşçe bir arada yaşamak” dedi. 1600 yıllık manastırın ekonomik değil manevi değeri olduğunu belirten Çelik, “Bu karar, son yıllarda geri dönmeye başlayan Süryanilerin istenmediği algısını yarattı” dedi. 


Tuma Özdemir ise Mor Gabriel Manastırı’nın Süryaniler için ‘Mescid-i Aksa’ özelliği taşıdığını belirterek Süryanicenin ayakta kalabilmesinin de manastır sayesinde olduğunu söyledi. ‘ Türkiye Süryanilerin vatanıdır ve Mor Gabriel...