17 / 05 / 2024

Sac üretiminde artış

Sac üretiminde artış

Sac sanayiinin ve sac tüketiminin, ülke gelişmişliğinin göstergesi olduğunu savunan YİSAD Başkanı Tuncay Sergen, Türkiye'de sac üretiminde son üç yılda yaklaşık yüzde 300 artış yaşandığına dikkat çekti...

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

TÜİK bu yıl hangi tarım ürünlerinde artış bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılına yönelik Bitkisel Üretim ilk tahminini açıkladı. TÜİK, 2023’te meyveler, içecek ve baharat bitkilerinin üretiminde yüzde 0,3 oranında, sebzelerde yüzde 1,9 oranında, tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde ise yüzde 4,8 artış öngörüyor.

LPG ithalatında yüzde 43,3 artış!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun Şubat Ayı verilerine göre, LPG ithalatı yıllık olarak yüzde 43,3 oranında artış gösterdi. Buna karşılık LPG üretiminde ise yüzde 30,7 azalma meydana geldi.

Altında çarpıcı gelişme… Altın üretimi geçen yıla göre yüzde 408 arttı!

Darphane verilerine göre geçen yıla kıyaslandığında Türkiye’nin altın üretiminin yüzde 408 oranında artış gösterdi. Sadece çeyrek altın üretiminde artış geçen yıla göre yüzde 273 yükseldi.

Çiftçiler hemen bakın! Yem fiyatları düşecek mi? Yem fiyatları ne kadar oldu? 16 Şubat 2023 yem fiyat listesi

Son zamanlarda hububat üretiminde artışların yaşanması ve hayvan varlığında düşüşlerin meydana gelmesi akıllara ''yem fiyatları düşecek mi?'' sorusunu getirdi. Peki bu durum yem fiyatlarını nasıl etkileyecek? Yem fiyatları düşecek mi? 16 Şubat 2023 yem fiyat listesi.

Süt üretiminde tehlike çanları! İnekler kesime gidiyor, üretim azalıyor. Yeni zamlar kapıda!

Süt üretiminde yaşanan sorunlar çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Besiciler, yüksek maliyet artışlarına rağmen alım fiyatlarının masraflarını karşılamadığı gerekçesiyle ineklerini kesime gönderirken, süt üretimi de giderek azalıyor.

Bitkisel üretimde 2022 tahminleri açıklandı! Meyve ve tahıl üretiminde artış bekleniyor!

Türkiye'de bu sene, geçen yıla kıyasla tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerin üretiminde yüzde 14,3, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinin üretiminde yüzde 3,8 artış olacağı, sebze üretiminin ise aynı seviyede kalacağı tahmin edildi.

Porland Ekim fırsat günleri: indirimlere ek yüzde 20 artı yüzde 10 indirim! Porland 15 Ekim 2022 fiyat listesi

Porselen üretiminde sektör devi haline gelen Porland ekim ayında ‘Ekim Fırsat Günleri’ kampanyası kapsamında tüm indirimlere ek sepette yüzde 20 artı yüzde 10 indirim yaptı. İşte ayrıntılar..

Yeni alınan inşaat işleri Temmuz'da yüzde 14.8 arttı!

‘Türkiye İMSAD Temmuz 2020 Sektör Raporu’na göre, Ocak-Mayıs döneminde 6 sektörün üretiminde artış yaşandı ve inşaat sektöründe talep artışı yaşandı. Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen inşaat sektöründe yeni alınan inşaat işleri Temmuz'da 14.8 puan arttı...

Çimento üretimi 2019'da yüzde 4,79 arttı! 

Çimento sektörü iç pazarını değerlendiren "TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “2019 yılının son iki ayında çimento üretiminde artış yaşadık. Bu artışın 2020 yılında da devam etmesini bekliyoruz" dedi...

İnşaat malzemeleri üretimi Aralık'ta yüzde 4.9 arttı!

Sanayi üretim endeksi aralıkta yüzde 4.5 ile beklentilerin üzerinde arttı. Üretimin dördüncü çeyrek artışı ise yüzde 4.2 oldu. Yılın son çeyreğinde 4 yılın en hızlı büyümesi bekleniyor. İnşaat malzemeleri üretiminde artış Aralık'ta yüzde 4.9'a çıktı

Dar ve orta gelirliye ev üretiminde kamu desteği şart!

İstanbul'da dar ve orta gelirli için ev yapılamazken, lüks konutta stok birikiyor. İnşaat sektörü temsilcilerine göre sorunun çözümü için kamu desteği şart.

İnşaat sektörü 2015'te yüzde 4 büyüyecek!

Dündar Yetişener; ''İnsaat sektöründeki genel büyümeyi yüzde 4- 4.5 arasında bekliyoruz. İnşaat malzemesi sektörüne gelince... 2015 yılında inşaat malzemesi sanayi üretiminde artışın yine 4.5-5 arasında olmasını öngörüyoruz''dedi.

Sac üretiminde artış Haberi

Sac üretiminde artış


Yassı çelik ithalat, ihracat ve ticaretini yapanlar ile bu malı kullanarak üretim yapan sanayicileri bir çatı altında etkin bir şekilde toplamayı, işbirliğini ve dayanışmayı amaçlayan Yassı Çelik İthalat İhracat ve Sanayicileri Derneği (YİSAD), sektörün ihtiyaç ve sorunlarının tespiti ve çözümleri üzerinde çalışmalar yürütmek maksadıyla 2003 yılında kuruldu. 


Sac sanayiinin ve sac tüketiminin, ülke gelişmişliğinin göstergesi olduğunu savunan YİSAD Başkanı Tuncay Sergen, Türkiye'de sac üretiminde son üç yılda yaklaşık yüzde 300 artış yaşandığına dikkat çekti. Tüketimin ise aynı oranda artmadığına değinen Sergen, bu yüzden sac üretim kapasitesinde fazlalık oluştuğunu dile getirdi. 


Yerli üretimde hammadde temininin ithalata bağlı olduğunu söyleyen Sergen, "Üstelik sac sanayii, kapasite fazlası olan bir sektördür. Yakında bir firma daha yassı çelik sektörüne girmeyi planlıyor. Ardından bir firma daha sektörde...