15 / 05 / 2024

safranbolu turizmi bayramda nasıl olacak

safranbolu turizmi bayramda nasıl olacak

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu'daki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Günübirlikçilerle 4 günlük bayram tatilinde 70 bin misafiri yakalarız" dedi.

Safranbolu'ya bayramda 70 bin turist gelecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu'daki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Günübirlikçilerle 4 günlük bayram tatilinde 70 bin misafiri yakalarız" dedi.

Nezih Onur: Trabzon için Arap turizmi kaçınılmaz fırsat!

Kruvaziyer turizmi ile ilgili açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Nezih Onur; Trabzon'un gelişmesinde turizm sektöründeki beklentimiz ilk sıralarda yer almaktadır. Arap Turizminin şehrimiz için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu defalarca seslendirdik, dedi.

Veysel Eroğlu: Bilecik'te doğa turizmi çalışmaları devam ediyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: " Bilecik, doğa turizmi açısından muhteşem bir ilimiz. Dolaylısıyla bunu geliştirmek için güzel çalışmalar yapıyoruz şu anda" dedi.

Manisa’da inanç turizmi!

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, yabancı turistlerin Manisa’ya inanç turizmi kapsamında geldiğini bildirdi Sudak yaptığı açıklamada, 216 bin 644 turistin kente geldiğini kaydetti.

Sağlık turizmi için sağlık personeline dil eğitimi verilmeli!

Türkiye'nin sağlık turizminde özellikle AB ülkeleri konusunda yükselen pazar haline gelmesi sektörde yabancı dil bilen personelin önemini artırıyor.Sağlık turizmi için sağlık personeline dil eğitimi verilmeli.

Safranbolu TOKİ Evleri 'nin inşaatı sürüyor!

Safranbolu'da TOKİ tarafından yaptırılan 506 konutun inşaatı sürüyor. Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yaptığı açıklamada. TOKİ bünyesinde oluşturulan tasarım birimi sayesinde projelerde yörenin tarihi özelliklerinin yansıtılacağını söyledi.

Safranbolu Papazın Konağı restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Karabük Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde " Papazın Konağı " olarak bilinen 151 yıllık binadaki restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Çetin Osman Budak: Antalya'da kongre ve fuar turizmi artmalı!

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “Eğer Antalya’da kongre ve fuar turizmi geliştirilirse bunun turizmi çeşitlendirme ve 12 aya yaymaya, dolayısı ile turizmin katma değerini artırmaya pozitif etkisi olacak” dedi...

Mall of İstanbul, Bayramda 400 bin kişiyi ağırladı!

Türkiye’nin en büyük alışveriş, eğlence ve yaşam merkezi Mall of İstanbul, bayramda İstanbulluların tercihi oldu. Kurban Bayramı tatili süresince Mall of İstanbul’u 400 bin kişi ziyaret etti...

Safranbolu dünyanın en iyi korunan 20 kentinden biri!

Karabük Safranbolu' da ilçenin Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1976'da tarihi sit alanları kapsamına alınmasının 38. yıl dönümü kutlanıyor. Belediye Başkanı Necdet Aksoy kutlama mesajı yayımladı.

Sinop'ta kruvaziyer turizmi hız kesmeden devam ediyor!

Kruvaziyer turizmi kapsamında "Voyager" adlı kruvaziyer Sinop'a geldi. Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan gelen Bahama bayraklı yolcu gemisi, Sinop Limanı'nın iskelesine demir attı. Gemide çoğu İngiliz 338 yolcu ve 223 personel bulunduğu belirtildi.

Bayramda kısa tatil süresi turizmi vurdu!

TÜROFED Başkam Osman Ayık, Kurban Bayramında turizm hareketinin beklentileri karşılamadığını belirterek, "Tatil süresinin kısa olması nedeniyle insanlar bu bayramda daha çok kurban kesimi, aile ve akraba ziyaretlerini gerçekleştirmeyi tercih etti" dedi.

Osman Ayık: Bayram turizmi beklentinin altında!

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Kurban Bayramı'nda turizm hareketinin beklentileri karşılamadığını belirterek, "Tatil süresinin kısa olması nedeniyle insanlar bu bayramda daha çok kurban kesimi, aile ve akraba ziyaretlerini gerçekleştirmeyi tercih etti" dedi.

safranbolu turizmi bayramda nasıl olacak Haberi

safranbolu turizmi bayramda nasıl olacak

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu'daki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: "Yarın başlayacak Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla ilçedeki bütün otellerimiz doldu. Günübirlikçilerle 4 günlük bayram tatilinde inşallah 70 bin misafiri yakalarız"


UNESCO Dünya Miras Listesi'nde ve dünyanın en iyi korunan 20 kenti arasında yer alan Safranbolu'daki oteller, Ramazan Bayramı dolayısıyla doldu. Kente bayram boyunca günübirlikçilerle yaklaşık 70 bin turistin gelmesi bekleniyor.


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak bayram öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.


İlçeye gelen turistleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını ifade eden Aksoy, ilçede tatillerde yoğunluk yaşandığını, Türkiye ve dünyanın her yerinden binlerce kişinin Safranbolu'yu görmeye geldiğini belirtti.


Aksoy, "Yarın başlayacak Ramazan Bayramı tatili nedeniyle ilçedeki bütün otellerimiz doldu. Günübirlikçilerle 4 günlük...