28 / 04 / 2024

Sağ iken mirastan feragat

Sağ iken mirastan feragat

Miras bırakan çeşitli nedenlerle sağ iken kendi malı üzerinde değişik tasarruflarda bulunabiliyor. Peki, sağ iken mirastan feragat edilir mi? Sağ iken mirastan feragat nasıl yapılır?

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?” sorularıdır. İşte bu soruların yanıtları!

Miras bırakan kişi sağ iken mallarını paylaştırdığı anlaşılırsa diğer mirasçılar ne yapabilir?

Miras yolu ile belli bir miktarda meblağ ve gayrimenkuller kişilere kalabilir. Bu konuda vatandaşlar bazı noktaların aydınlatılmasını bekliyor. İşte detaylar!

Mirastan feragat sözleşmesi 2022 örneği!

Miras bırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Feragat eden, mirasçılık sıfatını kaybeder. Peki, Mirastan feragat sözleşmesi nasıl olur? İşte Mirastan feragat sözleşmesi 2022 örneği...

Kardeşler arasında gayrimenkul paylaşımı nasıl yapılır? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, annesi sağ iken gayrimenkulün tapudan satış yapılması sonucunda kardeşlerden biri tarafından açılan davanın sonucunun ne olacağı soruldu.

Mirastan feragat sözleşmesi 2017!

Mirasbırakan ile mirasçı aralarında anlaşma sağlayarak feragat sözleşmesi de imzalayabiliyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2017 örneği..

Mirastan feragat edilirse ne olur?

Mirasbırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Feragat eden kimse, mirasçılık sıfatını kaybetmiş oluyor. Peki, mirastan feragat edilirse ne olur?

Mirastan feragat sözleşmesi 2016!

Mirasbırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte mirastan feragat sözleşmesi 2016 örneği..

Türkiye'de sağlık turizminde rekor kırıldı!

Sağlık ve tıbbi nedenlerle Türkiye’ye gelenlerin sayısı geçen yıl zirveye çıktı. Türkiye’ye gelen kişi sayısı, 2003 yılında 139 bin 971 iken, geçen yıl 414 bin 658’e ulaştı. Günde ortalama bin 136 kişi tedavi için Türkiye'ye geldi.

Mirastan feragat sözleşmesi iptal edilebilir mi?

Mirasbırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Yapılan sözleşme neticesinde; feragat eden, mirasçılık sıfatını kaybediyor. Peki, mirastan feragat sözleşmesi iptal edilebilir mi?

Sağken miras bırakma!

Mirasbırakan sağ iken malını istediği şekilde tasarruf etme hakkına sahip oluyor. Peki, sağken miras bırakılır mı? Sağken miras bırakma nasıl olur? Sağken miras bırakmanın hukiki boyutu nedir?

Sağ iken mirastan feragat!

Miras bırakan çeşitli nedenlerle sağ iken kendi malı üzerinde değişik tasarruflarda bulunabiliyor. Peki, sağ iken mirastan feragat edilir mi? Sağ iken mirastan feragat nasıl yapılır?

Baba anne sağ iken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras bırakanın ölmesi ile terekedeki intikale uygun olan özel hukuk ilişkileri Medeni Kanun Kanun gereği otomatik olarak mirasçılara geçiyor. Baba anne sağ iken miras paylaşımı yapılır mı? Baba anne sağ iken miras paylaşımı nasıl olur?

Mirasçılıktan çıkarma davası nasıl açılır?

Miras hukukuna göre, bir kimse vefatından sonra mirasının kalmasını istemediği kişileri, sağ iken bir dava açarak mirasçılıktan çıkarabiliyor. Peki, mirasçılıktan çıkarma davası nasıl açılır? İşte yanıtı..

Sağ iken mirastan feragat Haberi

Sağ iken mirastan feragat

Sağ iken mirastan feragat!


Miras bırakan,  ölümünden sonra mirasçıları arasında herhangi bir anlaşmazlık olmasını engellemek, bazen çeşitli sebeplerle kazandığı mala daha fazla katkısının olduğunu düşündüğü bir çocuğuna fazla hak vermek, mallarının aile dışına çıkmasını engellemek nedenleriyle çeşitli işlemler yapabiliyor.  Bu işlemlerin bir kısmı dolaylı satışlarla gerçekleşmekte, gerçekte bağış amacı güden devirler satış gibi gösterilmekte ve çeşitli muvazaalı, danışıklı yollara başvurulması gerekiyor. Bu durumlarda mirasçılar arasında dava konusu yapılıyor; bu durum, mal paylaşımından daha çok sorunlara yol açıyor.


Medeni Kanunun 528. Maddesine göre, “Mirasbırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Feragat eden, mirasçılık sıfatını kaybediyor.


Yasaya göre miras bırakanın sağlığında mirasçılardan biri veya birkaçı ile mirastan feragat sözleşmesi yapılabiliyor.  Miras bırakan ile feragat sözleşmesi yapılması durumunda, bu...